Glazba

koliko puta se čovjek može zaljubiti?

Aside Banners

Friška glazba koju trebaš: ovaj tjedan samo nevjerojatne i jake žene (a i RiRi repa)

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Poklopilo se da je lajtmotiv čitavog članka ženska dominacija. A kad su izdominirale. U slučaju da nešto izađe sutra (jer je petak inače dan za nove glazbene releasove) – dopunit ćemo. Dođite i sutra. Nemojte što zamjerit.

Nadia Rose – Big Woman

Big woman, big tune! Ofarbano u afrobeat ritmove, gazi. Da imamo auto, pola grada bi nas čulo. Kakvo uho za beatove, kakva energija, sviđa nam se gospođica Nadia Rose. Nije bez razloga osvojila britanski MOBO Award prošle godine.

.

Gorillaz – Garage Palace feat. Little Simz

Još jedna britanska reperica koju ne možemo prestati voljeti. Little Simz odradila vrhunski posao na ovom singlu, a krivo nam što video nije prava video-igra. E da se bar možemo izvući s posla i otići na Gorile u Budim (ili Peštu, neki od ta dva dijela) 13. studenog.

.

N.E.R.D. – Lemon feat. Rihanna

Pharrell, Chad i Shay su doveli do svojevrsnih promjena u glazbenoj industriji kada su se pojavili na sceni kao N.E.R.D.

Od 2010. godine ništa zajedničko nije izašlo, a nema smisla da se opet pojave s nečim što nije najbolje. Kao nagovaranje Rihanne da repa.

A spot tek… Ne znamo tko je ova mlada dama, bojimo se uopće istražiti tko je jer moramo biti produktivni, a ne gledati njezine plesne videje.

.

Yaeji – Raingurl (GODMODE)

Yaeji nam polako osvaja um, duh i tijelo. Malo korejskog, malo engleskog, malo engleskog, malo “mother russia in my cup”.


.

Isabelle Brown – Pot of Gold feat. Injury Reserve

14 godina! Malo nam nije sjelo što se reperski trio iz Arizone upetljao u ovo, ali hej… Štogod treba da glazba friške tinejdžerice ugleda svjetlo dana. Koliko je ovo novo? Djevojka ima jednu jedinu stvar na Soundcloudu. Toliko! I manje od 5 tisuća playeva. Sjetite se gdje ste ovo čuli prvo!

SZA – Supermodel

SZA. TDE kraljica. Njezin album CTRL je jedan od albuma godine. Čekamo nove projekte s osmijehom na faci.

Sharon Jones & The Dap-Kings – Call On God

Sharon je napustila ovaj svijet prošle godine, a snimila je posljednji album s Dap-Kingsima koji izlazi za koji tjedan. Duša od žene, nije ni čudo što se novi album zove Soul of a Woman. Sharon, volimo te.

.

Lido Pimienta – Quiero Que Te Vaya Bien

Vojnički drumline nas podsjeća na Sadeinu Soldier of Love, ali osim toga, Lido je samo svoja. Za album La Papessa je ubrala Polaris nagradu koja se daje kanadskom albumu godine. Velika je Kanada, nije to mala stvar. Spot je DIY to the fullest, a opet savršeno pristaje ovom malom čudu od pjesme. I želja.

.

Tommy Genesis – Tommy

Da ne bude Lido Pimienta jedina gola Kanađanka u kadi…

Tommy! Prvo smo ju uhvatili s Abrom, a onda nas je toliko hipnotizirala da smo nastavili pratiti njezinu uzlaznu putanju. Sama je režirala svoj spot i ponosno stoji iza činjenice da ovaj video savršeno opisuje njezinu seksualnost te da je sama sve izabrala napraviti. Ovo nije proizvod marketinških mozgova, ovo je Tommy. U kadi. Spot godine!

TAGOVIfriška glazba koju trebaš friško ispod peke glazba gorillaz rihanna

Komentiraj