Glazba

Hrana za uho i duh

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: The Internet, HudMo, Busdriver…

Piše , Objavljeno

Imamo glazbu za sve prilike. Za rokanje na beat glavom dok se voziš u tramvaju, za subotnji party na kojem ćeš natjerati ekipu da napokon pleše, za uzimanje potpuno legalne marihuane (ako imaš dovoljno dobar razlog – onaj medicinski naravno) i, najdraže od svega, za padanje u svijet snova nakon svega… Baci uho.

The Internet – Get Away

Izvor fotke: instagram @alethiajetaime @intanetz

Izvor fotke: instagram @alethiajetaime @intanetz

Idealno za: Odlazak u svemir uz pomoć herbalnih supstanci. Roll up an L and light it / Let’s go to space / Be my co, I’ll be the pilot

Po cijele dane smo na internetu i slušamo The Internet. Njihov album EGO DEATH nas veseli otkad je izašao, a jako je lako postati ovisan o ovoj pankerskoj stvari (po minutaži) o uživanju u biljnim preparatima. Osvježavajuće je što simpatična Syd Tha Kid ne skriva svoju seksualnu orijentaciju i dovoljno jasno i iskreno pjeva o drugoj djevojci. Rješenje za sve probleme je smotati L i otići u svemir. Nama je (zasad) dovoljna ova stvar. Uskoro ćemo predstaviti The Internet jer oni to zaslužuju.

Med Blu Madlib – Finer Things feat. Phonte, Likewise

Idealno za: uživanje u najfinijim stvarima kao što su pjesme o finijim stvarima

Pa ovaj “Bad Neighbor” album od Meda, Blua i Madliba će biti tolika bomba da ćemo ju detonirati svaki dan i našim susjedima ćemo MI biti loši susjedi. Na ovoj stvari imamo priliku čuti i Phontea iz Little Brothera/Foreign Exchangea koji svaki put dostavi ono što se od njega očekuje.

Viola Beach – Cherry Vimto

Idealno za: plakanje nad prekidom da izbaciš to iz sustava. Uzmi vremena (i slušanja) koliko god treba

Ma e… Ovo je toliko malo slušano da smo iznenađeni. Bend Viola Beach se sastoji od ekipe koja zajedno pije pivo nekoliko godina, a odlučili su malo pročeprkati po glazbenim instrumentima. Čini nam se kako će uskoro moći kupiti nekoliko pivovara ako nastave ovako. Podsjećaju nas na Kickdrumse za koje se smatralo da će postati globalni fenomen, ali se to nažalost nije dogodilo. Viola Beach bi mogli narasti. Ono… Ako su mogli proljevi od Foster the People s Pumped Up Kicks, zašto ne bi i Viola Beach? Ako volite dobar indie, tu je. Ne morate nam se zahvaljivati, kad nas vidite – platite nam pelin.

Busdriver – Worlds to Run feat. Milo and .Anderson Paak

Idealno za: Busdriver i ekipa su za vožnju busom i potvrđivanjem osnovnog beata glavom

Busdriver, jedan od najpoštovanijih westcoast underground emceeja, izbacuje mikstejp krajem mjeseca, a ova stvar s Milom i .Anderson Paakom ga najavljuje. .Anderson Paak će vam za godinu-dvije biti na The Weekndovom mjestu. Pazite što smo rekli. Savršena produkcija je djelo Kenny Segala koji je semplirao bas Mike Parvizija i trubu Mr. Carmacka.

Cool Uncle – Break Away feat. Jessie Ware

Idealno za: podizanje dupeta sa stolice i ples s najbližom osobom (fizički najbližom ili emotivno najbližom)

Bobby Caldwellovo nasljeđe živi i dalje zahvaljujući brojnim obradama njegova dva najpoznatija hita iz 1970-ih “What You Won’t Do For Love” i “Open Your Eyes”, ali čini se kako Bobbyu nije dosta glazbenog svijeta i vraća se u 2015. godini. Cool Uncle je projekt Caldwella i Jack Splasha, a prvi singl obećava. Svojim glasom je doprinijela i Jessie Ware kojoj je Caldwellov “What You Won’t Do For Love” pomogao u karijeri.

Hudson Mohawke – Forever 1 (Cashmere Cat Edit)

Idealno za: pozdravljanje s ovim svijetom i odlazak u svijet snova

Odlična soul stvar Forever 1 Hudsona Mohawkea pretvorena u nevjerojatnu uspavanku. Sjećamo se prvog puta kad smo čuli Hudson Mohawkea i taj osjećaj nas obuzme svaki put kad slušamo njegovu novu glazbu. Iako ovo nije njegova pjesma, već edit Cashmere Cata – i dalje smo sretni dok ovo svira.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop indy madlib marihuana r&b soul stones throw the internet

Komentiraj