Glazba

A di je 99 luftballons?

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Adele, Moby, Baauer, Chet Faker…

Piše , Objavljeno

Još jedna dostava friškog ispod peke s porcijom plačljivog popa, nabrijanog trapa i bassa plus malo hipsterskog R&B-ja. A i Moby je tu. Ćelav kao uvijek.

Screenshot_10

Madlib – Jaylib – Heavy (Chronic Mix)

Svi štovatelji Madliba, J Dille i/ili njihove kolaboracije pod imenom Jaylib su već prije naletjeli na ovaj Madlibov remix, ali napokon je na soundcloudu. Toliko smo se oduševili da smo morali šerati iako nije baš ispod peke.

Marcus Marr & Chet Faker – The Trouble With Us

Chet Baker bijaše jazz glazbenik kojeg smo slušali dok smo još išli na faks i pravili se da učimo. Chet Faker je australski glazbenik kojeg svrštavaju u različite žanrove od kojih je najsmješniji svakako “hipsterski R&B” odnosno PBR&B. PBR je skraćenica za Pabst Blue Ribbon, pivo koje se najčešće povezuje s hipsterima. Kad smo prvi put čuli njegovu verziju Blackstreetovog “No Diggitya”, stvar nam nije napuštala playere danima. Opuštena elektronika je njegov zaštitni znak, ali u suradnji s britanskim DJ-om Marcusom Marrom je složio ovu stvar na koju je poželjno slomiti nogu na plesnom podiju.

Adele – Hello

Kad smo prvi put čuli Adele, bili smo toliko oduševljeni. Sa samo 19 godina je napravila ploču za koju smo mislili da će biti vječna. Ploču kakvu nitko od starijih superzvijezda nije uspio napraviti (a svi su stariji kad imaš 19). Onda je došao i drugi album. S moćnijom produkcijom, većim imenima povezanim uz projekt (prokleti Rick Rubin!) – ali i dalje je to bila ista Adele koja prolijeva žalopojke, pali kišu i može dugo držati snažne note. Dobili smo novi singl. Nadali smo se da će biti nešto drukčije. Pjesma je dobra sama po sebi, ali ako se promatra iz konteksta Adeleinog kataloga – JE**NO JE ISTA KAO SVE ŠTO JE IKAD NAPRAVILA. Smeta nas to. Adele je one trick pony. Eto, rekli smo.

Poludjeli smo kad smo shvatili da je u spotu Tristan Wilds iz najbolje serije ikad – The Wirea. Eto, bar nešto dobro u svemu.

Esta – 1778

Na Estu smo naletjeli prije pola desetljeća (zvuči ozbiljnije nego kad kažemo “prije pet godina”) dok smo trošili dane vječno skrolajući po Tumblru. Kroz to vrijeme svjedočili smo njegovom rastu i pretvaranju u zvijer od producenta. Kad čujete “zvijer” očekivat ćete neke klupske hitove s brutalnim basom, ali Esta daje upravo suprotno. Uzima klupske hitove i pretvara ih u med i mlijeko. Ovaj put je uzeo taj hit ljeta od kojeg ne možemo i ne želimo pobjeći – Fetty Wapovu Trap Queen i pretvorio ju u nešto chill.

Moby & The Void Pacific Choir – Almost Loved

Za Mobya svi znaju. Svi su ga slušali. Svi su ga vidjeli. Svaki mršavi, ćelavi lik s naočalama nam je Moby. S druge strane, nitko ne zna što su ili tko su The Void Pacific Choir, a želimo znati. Znatiželja je naše breme. Čak ni na službenoj webstranici nema gotovo nikakvih informacija. Uskoro bismo trebali saznati kad izađe čitav projekt.

Miguel – Waves

The Weeknd, Frank Ocean i Miguel. Nova garda soul glazbenika koji nadilaze žanrove. The Weeknd je ove godine eksplodirao, Frank Ocean je razočarao fanove s odgađanjem izlaska svog albuma, a Miguel? Miguel je izdao hvaljen album Wildheart – spoj sanjivih pjesama o seksu i porocima. Waves će vam u jednoj jedinoj pjesmi (i spotu) pokazati što možete očekivati od albuma. U spotu sve sami modeli. Osim Walea i J. Colea koji su se utrpali na snimanje. Vjerojatno da pokušaju osvojiti neke od modela.

Baauer – “GoGo!”

Pjesmu su u svojim setovima već koristili Hudson Mohawke, RL Grime i Rustie, a publici Shazam nije vraćao rezultate shazamanja. E pa draga publiko koja ima previše novca za festivale i droge, ta pjesma koja vam je ostala u sjećanju je Baauerov novi singl “GoGo!”.

Baauera smo zapamtili po globalnom fenomenu koji smo mrzili gotovo jednako kao i Gangnam Style – Harlem Shake, ali bili bismo totalno oke s tim kad bi se EDM povezivao s njim, umjesto s Dejvidima Getama i ostalim likovima za koje nas bole neizrečeni dijelovi tijela.

Rome Fortune & Kaytranada – Dance

Rome Fortune je glazbenik iz Atlante koji radi što mu se prohtije, a priprema novi album koji će izaći na Fool’s Gold Recordsu (pisali smo već o Fool’s Goldu, sjećate se? A-Trakova izdavačka kuća). Ova suradnja s producentskom zvijezdom Kaytranadom je baš za plakanje u klubu. “My heart is broken/and I don’t wanna fiiiiix it”

TAGOVIAdele baauer chet faker friško ispod peke glazba harlem shake hip hop moby r&b

Komentiraj