Glazba

mjuza s newsa

Banner 300

Glazba friško ispod peke: atmosfera, inspiracija i dobar pop

Piše , Objavljeno

Svaki tjedan kopamo po internetima da vam donesemo najbolje od najnovijeg.

AfroJack – Gone (feat. Ty Dolla $ign)

Ljetni hit koji ne mrzimo.

Možete ga poslušati OVDJE.

Yasiin Bey – Seaside Panic Room

Yasiin Bey je umjetnik prije znan kao Mos Def. Dugo nije stvarao glazbu, navodno je i u mirovini, a onda se dogodilo ovo – hrpa pjesama nastala pod Dec 99th imenom. Dec99th glazbu stvaraju Yasiin i producent iz Chicaga Ferrari Sheppard.

Ovaj tjedan su izašle dvije stvari, Seaside Panic Room i Hymn. Hymn je nažalost dostupan samo na Tidalu pa ju malo guglajte.

Ako je ovo mirovina, Yasiine sine, samo nastavi tako.

Ta-Ku & Wafia – Love Somebody

Ta-Ku je australski producent koji nas veseli godinama, a pridružila mu se i pjevačica Wafia koja je žešćem zaletu u karijeri. Danas bi trebao izaći njihov zajednički (m)edian EP na Future Classic labelu. Volimo Future Classic.

Neki bi rekli vibes.

The Roots – bittersweet

The Rootsi su najbolji hip hop bend na svijetu, a vjerojatno i među najboljim bendovima na svijetu. Sve sami vrhunski glazbenici, a pronašli su i gažu na Tonight Showu Jimmya Fallona – što ih nažalost i blokira da naprave novi album. Za NBA finale su napravili stvar Champion, a sada su napravili i dvije stvari (a zapravo jednu) za Stellu Artois. Ne možeš vjerovati da se bend nije morao prodati kako bi ih korporacije počele plaćati.

Poslušaj obje verzije bittersweeta uz afrobeat utjecaje. Njam. A i pije nam se pivo sad.

Zomby & Burial – Sweetz

Novi Zomby album će se zvati Ultra (nema veze s festivalom) i to će biti njegov prvi pravi album nakon 2013. Bilo je tu i EP-eva, ali deder ti nama cijeli album.

Čudaštvo. Sviđamo.

Tove Lo – Cool Girl

Tko kaže da ne voli pop, laže. Jedina je stvar u tom kakav pop voliš. Mi volimo ovaj dobar, opušteni, prozračan pop kakav radi Tove Lo. Ako želiš još dobrog popa, preleti njezin prvi album Queen of The Clouds. Drugi još nije vani.

Katy Perry – Rise

Nekad imamo dojam da je Katy Perry hodajuća klišej inspiracija koja zahtijeva od nas da ričemo poput lava. Njezin novi spot i nova stvar Rise su službena pjesma američke postaje NBC za praćenje Olimpijskih igara. Nismo oduševljeni pjesmom, ali izranjavana i mokra Katy Perry nam je najhot verzija Katy Perry u zadnje vrijeme.

Noname – Freedom Interlude

Chicago. Samo Chicago. Ova dama je nevjerojatna, baš kao i njezin novi, potpuno besplatan mikstejp Telefone koji u cijelosti možeš čuti na njezinom Soundcloudu. Podsjeća nas na Chancea, podsjeća nas na Akua Naru. Ljubav. Samo ljubav. Ništa matematika.

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj