Glazba

Let the music play

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Blackalicious, Jose Gonzalez, Tokimonsta…

Piše , Objavljeno

Teško je pohvatati svu tu novu glazbu koja izlazi u gigabajtima svaki tjedan. Zato smo mi tu. Možda uspiješ zbariti onu malu s filozofskog s nečim od ovog.

TOKiMONSTA – Rock The Float (Aaliyah flip)

TOKiMONSTA roka. Toki znači zečić na korejskom, a Monsta ne moramo prevoditi. Otkad znamo za nju, producira samo najbolju glazbu – kako svoju, tako i remikse nekih superpoznatih i malo manje poznatih glazbenika. Korejskog je podrijetla, bila je prva žena potpisana za Flying Lotusovu izdavačku kuću Brainfeeder, nekako smo se dokopali njezine glazbe kroz Red Bullov odličan projekt Red Bull Music Academy. Često smo zahvalni. Ovo je glazba za šetnju gradom po kiši, ovo je glazba za parti, ovo je glazba za sve. Svako malo nas netko sjeti koliko nam Aaliyah nedostaje. R.I.P.

Madlib, MED, Blu – Knock Knock feat. MF Doom

Ova pjesma je san svakog klinca koji sjedi u podrumu i radi na svježoj upali vrata nastaloj od kimanja glavom na underground hip hop. Svaki put kada se Madlib i MF Doom sretnu, nastane klasik. Madlib produkcija, predivan soul sample i tri odlična emsija – MF Doom, MED i Blu. Stvar je s Blu x MED x Madlib projekta – “Bad Neighbor”. Jedva čekamo da čujemo sve. Ako već niste – poslušajte Doomov i Madlibov album “Madvillainy” i Bluov “Below The Heavens”.

MF Doom jedan jedini “Fresh new kicks, I wouldn’t put ’em on/ Them shoes always hurt my corn

Fetty Wap – My Way

Fetty Wap je čovjek bez oka koji je imao tri hit singla ovo ljeto, od kojih je najveći bio Trap Queen, ali nije imao nijedan pošten spot vani. Mislili smo da je “službeni spot” za Trap Queen snimljen iPhoneom četiri, a ni ovaj nije puno bolji. Usprkos tome, stavljamo spot da se upoznate s čovjekom koji će vladati pop glazbom idućih godina. I da, ovo je pop, Fetty Wap je pjevač, nemojte ga bacati u repere jer on to nije.

Toro Y Moi – Half Dome

Toro Y Moi je zaposlen čovjek. Ove godine je već izbacio čitav album “What For?”, a prošli mjesec je obradovao ljude interneta mikstejpom koji nitko nije očekivao, nazvan Samantha, a sada je i napravio spot za stvar Half Dome. Spot je čudan. Dobro čudan. Puno prizora prirode (nacionalni park Yosemite) s nepotrebnim okvirom, ali nam je svejedno drago da je taj okvir tamo.

Jose Gonzalez – Let It Carry You

Rekli smo da je Toro Y Moi spot čudan. Brate! Sestro! Jose Gonzalez je nadmašio Tora za dva koplja. Animirani crteži s čudnim bićima kojima ne znamo imena nas zabrinjavaju. Sva sreća nije bila večer kada smo prvi put čekirali ovaj spot jer bismo čitav spot premjestili u svoje snove, a to nam ne treba. Let it Carry You je s novog Gonzalezovog albuma Vestiges & Claws koji je još jedan dokaz kako Gonzalez može puno više od indie obrada Knifeovog Heartbeats i Massive Attackovog Teardrop.

Jose Gonzalez nastupa 11. studenog u Laubi. Nemojte propustiti.

Blackalicious – The Blowup

Gift of Gab je jedan od najboljih repera svih vremena – no izgleda kao nečiji ujak ili učitelj pa nije naišao na uspjeh među mainstream publikom. Zajedno s Chief Xcelom čini hip hop duo Blackalicious koji je zaslužan za klasike kao što su Alphabet Aerobics i Make Me Feel That Way. Nakon 10 godina su izdali novi album, četvrti po redu – Imani vol. 1 (što vjerojatno znači i vol.2 nekad uskoro… jizz), a Blowup je prvi singl s albuma. Odličan beat, Gab izudarao beat, a spot je zapravo isjeckani i izmiješani animirani hit Wesa Andersona “Fantastic Mr. Fox”. AnimalRobot ekipa je već miješala poznate animirane filmove s hip hop pjesmama, Blackalicious im uletili s nekim parama i eto ti spota. Dobro došli natrag, Blekališs.

TAGOVIblackalicious brainfeeder chillwave friško ispod peke glazba hip hop Jose Gonzalez tokimonsta toro y moi

Komentiraj