Glazba

Ima žena, ima sve...

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Bowie, West, Swift, Sia, RJD2 i to nije sve

Piše , Objavljeno

Vraćamo se jači nego ikad s par novosti i hrabrih odabira.

Kanye West – Facts

Početak stvari odličan, sempl nas je oduševio, pripremili smo se da ćemo čuti nešto što će nas izuti iz cipela. Sempl završio i kao da je počela nova stvar. Kanye je potpisao za Adidas, donosi im bogatstvo, zahvaljujući njima ima (još jedno) bogatstvo, ali ova stvar je bila nepotrebna. Čitavu stvar sere po Nikeu, nije ništa inovativno. Umjesto da dobijemo inovacije na kakve smo navikli od Kanyea, dobili smo ono što svi rade u posljednje vrijeme – još jedan minimalistički beat, uglavnom glupe lyricse i lošu imitaciju Futurea i Drakea.

Nadamo se da ova stvar neće završiti na albumu i da ne označava smjer u kojem se Kanye West kreće. Više bi nam se svidjelo da je ovo nešto što je sklepao kad je zaboravio ponijeti časopis u WC.

RJD2 – Peace of What

Kao klinac sam išao u jedini osječki CD shop (koji nije imao samo Croatia Records izdanja) s prijateljima. Išli su kupiti rođendanski poklon nekom liku kojeg nisam tada znao. Htjeli su nešto s Def Jux labela, nešto kao Cannibal Ox, pomalo apstraktan hip hop… Osoba koja je radila tamo nije izgledala kao da se razumije u hip hop. Krivim baby blue hudicu i plavu kosu. Da, imao sam 16 i bio sam pun predrasuda. Taj prodavač je za poklon predložila album od RJD2-a koji smo tamo ubacili u player. Nas trojica smo imali isti izraz lica. “Uuuuu” izraz lica. Od tog trenutka gutam sve što RJD2 izbaci. Novi album izlazi uskoro, ime mu je Dame Fortune, a novi funky singl se zove Peace Of What. Samo poslušajte, nadam se da ćete se zaljubiti u RJD2-ovo djelo kao što sam ja sa 16.

Sia – Reaper

Sia se pojavila na Kanyeovom singlu “Wolves” prošle godine, a on vraća uslugu s “Reaperom”. Kanye je sudjelovao u produkciji i u pisanju pjesme, nismo preoduševljeni, ali je ovo pop uz koji bi mogli vajbati jednom kad nam uđe u uho i jednom kad naletimo na pjesmu posve slučajno. Sva sreća Kanye ništa ne repa ni ne pjeva jer nakon Facts stvari, mislimo da ne možem podnijeti njegov glas.

David Bowie – Lazarus

Danas je izašao Bowiejev novi album ★ (Blackstar), a stari David nas je osvojio kada smo čuli da su na ovaj album velik utjecaj imali Kendrick Lamar i Alabama Shakes. Danas je i Bowiejev 69. rođendan. Mi njemu nismo kupili ništa, a on je nama poklonio nevjerojatan singl i nevjerojatan video koji je croppan u kvadrat, a upravo to mu daje posebnost.

Taylor Swift – Out of the Woods

Kao i svaka Taylor Swift pjesma, na početku je mrzimo, a onda rokamo na nju i uopće nam nije neugodno. Zasad još ne rokamo, ali to će biti neizbježno za koji mjesec kad nas svaka platforma bude udavila s ovom pjesmom. Taytay osvaja svijet još jednom. Ovaj put s vukovima. U plavoj haljini u kojoj izgleda dobro. Jako dobro.

Red Pill – 90s Money

Psihodeličan animirani spot za brutalnu stvar. U spotu ćete vidjeti i Walter Whitea i Rick Rossa i Spužvaboba. Red Pill je dio trenutno našeg najdražeg glazbenog kolektiva – Mello Music Groupa. Sve što MelloMusicGroup izbaci je vatra. Flejm emodži flejm emodži flejm emodži.

Kendrick Lamar – Untitled 2

Zašto Untitled DVA? Jer je jedinica bila na Stephen Colbertovom talk showu.

Rijetko ubacujemo live gostovanja na late night talk showovima, ali ovom nismo mogli odoljeti jer je originalna stvar nastala upravo za gostovanje u Tonight Showu Jimmy Fallona. Izbor glazbene pratnje, liriksi, gradacija energije… Auf. Svaka stvar, svaki album, svaki live performans, svaki spot… Kendrick razumije umjetnost.

Yael Naim – Walk Walk (20syl Remix)

20syl je francuski producent kojeg smo prvi put čuli u grupi Hocus Pocus (provjerite!), ali posljednjih par godina nas oduševljava s remiksima. Ovo je jedan od tih remixa.

Craig David – Love Yourself

Ne možemo glumiti, Craig David rastura, ova godina bi trebala biti njegova. Da netko nema talenta, pokojni Guru ga ne bi ugurao na vrhunski projekt Jazzmatazz. Craig David se pojavio na sceni prije 15 godina, malo se izgubio putem jer je krenuo u nešto što naliči EDM glazbi, “pešest” godina je pauzirao i odlučio se vratiti. Otkažite Bieberov koncert u Zagrebu, dovedite Craiga. Čak ćemo i platiti upad, nećemo žicati akreditacije.

Ovo je pjesma Justina Biebera koju je Craig David pretvorio u akustičnu garage bombu.

TAGOVIfriško ispod peke glazba kanye west Kendrick Lamar taylor swift

Komentiraj