Glazba

droga

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Broken Bells, Flying Lotus, Kaytranada…

Piše , Objavljeno

Pa koliko nas oduševljava “istraživanje” za ovaj članak… Odvrnemo slušalice, ponovno preslušamo dobre stvari, malo kopamo da dođemo do nekih drugih i idemo kući sretni.

Želimo vama isto. Osim ako ste već kod kuće. U tom slučaju, skidaj hlače i neka susjedi vide kako plešeš robota.

Joanna Newsom – “Leaving The City”

U prvom izletu s “Friško ispod peke” smo izdvojili Joannu Newsom, a nije imala mira, htjela je na ovu listu opet. Harfa, vokali, pomalo LOTR/GoT ozračje je prekinuto kada Joanna odluči šaptati, a onda odjednom stvar dobije krila i gotovo. Maščoba. Bez obzira kakva te glazba loži, ovo moraš prepoznati.

WOKE(Flying Lotus, Shabazz Palaces, Thundercat) f George Clinton – The Lavishments of Light Looking

Toliko talenta (i krvavog rada) na jednoj pjesmi. Flying Lotus, utemeljitelj Brainfeeder Labela, Shabazz Palaces – eksperimentalni hip hop duo i Thundercat – ludi basist koji je svirao sa svima od Suicidal Tendenciesa do Eryke Badu. Pridružila im se i živa funk legenda, George Clinton. WOKE je projekt nastao prije tri godine kada je FlyLo pokušao snimiti istoimeni film, ali nije mogao naći nikoga tko bi to financirao pa se odlučio pozabaviti glazbom, a film je u planu kasnije kad već nađu nekog keša. Dođite na turneju po našem dijelu Europe, evo vam naš keš!

Dres (of Black Sheep) x Bibio & Letherette – “Thats Love”

Pa oduvijek volimo Bibiovu stvar Lover’s Carving (Letherette Remix), a sada je Dres iz Black Sheepa izvršio neku ludu voodoo magiju da ju zavolimo još više.

Lee Fields – Two Timer

Vintage-soul je velika stvar, iako ni blizu velika kao future-funk koji doživljava pravu renesansu. Imamo dojam i svaki hip hop, r&b i pop izvođač ima future-funk stvar. Ono što je super kod vintage-soula je to što djedice koji žive glazbu napokon mogu ostvariti svoj san i ići na turneje i nastupati pred rasprodanim klubovima, kazalištima i koncertnim dvoranama. Jedan od njih je Lee Fields. Zovu ga “mali JB” zbog sličnosti s James Brownom, a Fields je snimio i dodatne vokale za (razočaravajući) biografski film o J. Brownu “Get On Up”. Fields je snimio prvi singl 1969. godine, a još uvijek je na sceni, živ i udara.

Abstract Rude – The Solution feat. Slug & Brother Ali

Abstract Rude je superpozitivan lik koji je potekao iz kulture Good Life Cafea – kafića/trgovine zdravom hranom u kojem su se jednom tjedno okupljali svi relevantni L.A. izvođači poput Freestyle Fellowshipa, Jurassic 5-a, Black Eyed Peasa itd. Ima jedan od najboljih glasova u svijetu hip hopa, a na The Solution pjevuši zajedno sa Slugom iz Atmospherea i Brother Alijem. Ako trebate išta nove glazbe, istražite bili koga iz ovog paragrafa, nećete požaliti. Jedino preskočite novije stvari od Black Eyed Peasa. Bez tog možete.

Broken Bells – It’s That Talk Again

Mi se klanjamo svemu čega se Dangermouse dotakne. Kolaboracija s MF Doomom – Dangerdoom nam je bila službeni soundtrack za ulazak u punoljetnost, u suradnji sa Cee-Lo Greenom na glupoimenovanom projektu Gnarls Barkley je rušio rekorde, slušali smo njegovu produkciju na albumima od Gorillaz, Becka, Black Keysa, Norah Jones, zadnjeg A$AP Rockya… Projekt koji nam je uvjerljivo najdraži je Broken Bells s James Mercerom iz The Shinsa. Sva sreća da nismo posjedovali njihov After the Disco na vinilu jer bismo album morali kupovati tisuću puta jer bi se svaka izlizala od slušanja. Ako je suditi prema novom singlu, novi album ćemo također morati downloadati umjesto kupiti na vinilu. #nonstop #247 #susjediznajusvepjesmenapamet

Kaytranada – Osam pjesama!!!

Mogli smo samo od kanadskog producenta Kaytranade složiti “friško ispod peke”. Jeste ga slušali na Outlooku? Niste? Ni mi.

Puno glazbe odjednom? Stvarno nismo lijeni nego je ovaj ludi Kaytranada izbacio 8 stvari na Soundcloud i nemamo pojma koja je najbolja. Sve su masne, sve ih volimo, bojimo se da će nas pogoditi munja ako samo jednu izbacimo. Ima tu i Lucy Pearl remix i Oh My God od A Tribe Called Questa i Buste Rhymesa. Svega. Svima svega. Nama ponajviše osmijeha od uha do uha.

TAGOVIabstract rude atmosphere brother ali friško ispod peke funk glazba hip hop joanna newsom kaytranada rhymesayers Slug soul

Komentiraj