Glazba

Još jedan ispod peke!

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: daleka mjesta, voodoo u krvi i prozirne majice

Piše , Objavljeno

Pojačaj i ignoriraj svijet. Ili ga voli. Ovisi što ti treba.

Yuna – Places To Go (prod. by DJ Premier)

Yuna je malezijska pjevačica čiji smo album Nocturnal, unatoč naslovu, pobožno slušali i danju i noću. Mekane pjesme, svileni glas i pristojnost koja isijava kroz sve što ona dotakne su elementi koji su nas osvojili. Ovoga proljeća ćemo napokon dočekati njezin treći album “Chapters”, a ako je suditi po prvom singlu – sprema nam se nešto novo.

Za singl “Places To Go” Yuna je riješila producentske usluge hip hop legende DJ Premierea (kojeg smo spomenuli prošlog tjedna jer je Macklemoreu dao neki isprani beat koji nam nikako nije sjeo), a čini se da sad umjesto indie-popa više naginje na R&B. Nećemo se buniti. Ovo nam je dobro. Prije koji sat je iscurila i pjesma s Usherom, ali su je maknuli čuvari copyrighta (točnije – čuvari novca).

Massive Attack – Voodoo In My Blood feat. Young Fathers

Naše najdraže stare glave i naše najdraže nove glave, Massive Attack i Young Fathers su se glazbeno udružili kako bismo mi mogli freakoutat uz “Voodoo in my Blood”. Glavnu ulogu u spotu ima Rosamund Pike (Gone Girl), a moramo priznati da je sve malo jezivo. Pogotovo metalna kugla. Nismo to očekivali, ali eto… Dogodilo se.

Jamie Woon – Sharpness Remix (prod. by Kaytranada i BadBadNotGood)

Jamie Woon je zadnji album izbacio 2011. Nekoliko pjesama je izašlo u posljednje vrijeme među kojima je i Sharpness. Originalom nismo bili toliko oduševljeni, ali zato su BADBADNOTGOOD na drumlineu i Kaytranada na svim ostalim dužnostima popravili stvar.

Rihanna – Work feat. Drake

Tkogod se usudio nazvati Work “tropical houseom” će požaliti nakon što vidi spot za Rihannin singl s Drejkom s novog albuma ANTI. Work je (malo razvodnjeni) dancehall – što potvrđuju scene iz kluba: grajndanje, šejkanje i daggering. Oduševljeni smo spotom. I onda on završi. I počne još jedan spot. Za istu pjesmu. S kojim smo oduševljeni zbog dva razloga – Rihannine prozirne majice.

Ne možemo lagati – ako čujemo Work, pjevušimo wkwkwkwkwk ostatak dana.

NAO – Fool to Love

Rihanna možda ima futurističke tenisice, ali NAO ima taj futuristički R&B. Prošle godine smo se zaljubili u njenu “Bad Blood“, a sada je pala i nova ljubav na prvo slušanje. Novi singl Fool to Love je ovdje. Dijeli li netko s nama ovaj entuzijazam?

MC Hammer – Too Tight

Kandidat za najrandom stvar godine. 2Pac je snimao za Death Row Records, ali je morao i pisati tekstove za neke druge repere potpisane za Death Row. Na Youtubeu skoro deset godina stoji ovaj video 2Paca u studiju.

2Pac u studiju, radi na stvari za MC Hammera. A ta stvar je i napokon vani, a semplira Ohio Playerse i njihov hit Skin Tight. Glazba je osjećaj, ali glazba je i povijest, glazba je i istraživanje.

TOKIMONSTA – Put It Down feat. Anderson .Paak & KRNE

Za klub.

TAGOVI.anderson paak 2pac friško ispod peke glazba jamie woon kaytranada massive attack nao rihanna

Komentiraj