Glazba

mast

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Feist hipnotizira, Tricky bježi, Snoop Dogg uperio pištolj u Trumpa… i još puno toga

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

GoldLink – Pray Everyday (Survivor’s Guilt)

Washington DC u kući. Ovaj tjedan, prošli tjedan, svaki tjedan. Da bar imamo auto, a ne bicikl – pa da ovo odvrnemo do kraja.

Feist – Pleasure

Feist hipnotizira. Zadnji album joj je izašao 2011. godine i zvao se Metals i to je bio album koji smo redovito slušali. Sad smo se malo izbedirali jer ne vjerujemo koliko je vremena prošlo.

Album će joj se isto zvati Pleasure, a mi ćemo ga slušati u svim mogućim i nemogućim prilikama – od noćnih šetnji preko plaćanja računa pa do trčanja (ako ikad počnemo trčati).

Tricky – Escape

Znaš Trickya? To ti onaj lik što ne voli kad publika priča na koncertu. Suosjećamo s tim likom. E Tricky ima novu stvar vani koja nije vezana za nijedan njegov solo projekt već će se pojaviti na soundtrack albumu filma Ghost in the Shell. Hoće li se pojaviti u filmu? Još ne znamo. Slušamo, pamtimo i pokušat ćemo iščupati iz sjećanja kad budemo gledali ScarJo kako glumi Azijatkinju.

Snoop Dogg – Lavender

Snoop Dogg je uzeo suradnju BADBADNOTGOOD-a i Kaytranade, odrepao svoj dio, a tu pjesmu je pretvorio i u video spot gdje su svi klaunovi osim njega.

Video je kontroverzan jer Snoop u spotu drži uperen pištolj u klaunovsku verziju Donalda Trumpa. Čak je Donald Trump poludio na Twitteru zbog spota.

Tinashe – Flame

Tinashe može puno. Lijepo ju je i vidjeti i čuti, ali tim koji stoji iza nje ne poduzima ništa da ona nadraste kutiju u koju su je spremili. Tinashe ima potencijal za FKA Twigs tip stvari ili barem Kehlani jer ima emociju u glasu, ali nikako da se to dogodi.

Evo još jedna pop stvar koja je mogla biti nešto veće. Nekom će biti fantastična. Nama je samo pristojna. Svi ćemo ju brzo zaboraviti.

DJ Premier & Miguel – Lovin U

Ovu pjesmu želimo podijeliti već jako dugo s vama, ali nikako da se to dogodi jer je bila dostupna samo na servisima koji nisu dostupni kod nas. Sad je napokon snimljen spot, a DJ Premier i Miguel su napravili odličnu stvar. Lijepo je vidjeti Premiera kako još uvijek šuta i udara, a volimo kad se uključi u nešto što nije rap. On nam je učinio Christinu Aguileru slušljivom, s Yunom je odradio divnu pjesmu, a evo sad i Miguelov R&B dolazi do izražaja.

Stormzy – Cold

Album Gang Sings and Prayers mu gold, izbacio spot za Gold.

i

napokon

pjesma tjedna

Frank Ocean – Chanel (Remix feat. A$AP Rocky)

Prvo ga godinama čekali, a onda izbacio dva albuma i evo prije par dana novu stvar.

Dokopali smo se samo remixa s A$AP Rockyem jer, eto, živimo u Hrvatskoj.

TAGOVIfrank ocean friško ispod peke glazba snoop dogg stormzy

Komentiraj