Glazba

stisni play

Aside Banners

Glazba friško ispod peke – hip hopa, r&bja, funka i još koječega iz svih krajeva svijeta

Piše , Objavljeno

Evo nas nazad s pregledom svježih glazbenih izdanja. Singlovi i spotovi, imamo štogod trebaš.

Ako želiš samo playlistu – tu je na Youtubeu, Spotifyju i Deezeru.

Ako želiš malo aktivnije slušanje jednu po jednu stvar uz malo konteksta, čitaj dalje.

Brent Faiyaz – Fuck The World (Summer in London)

.

Brent, neovisna r&b sila, izbacio stvar za koju nam nedostaje konteksta. Zbunjujuća stvar s upitnim lyricsima, bilo kom drugom bismo isključili stvar nakon “I’m a walking erection” – ali Brentu vjerujemo. On ne vjeruje djevojkama s kojima opći. Pitali bismo ga “who hurt you, boo”.

Tuxedo – Close feat. Gavin Turek

.

Ako trebaš modernog funka koji zvuči kao da je ispao iz šljaštećih osamdesetih – Tuxedo je tvoj izbor. I ne, ne pričamo o “komediji” s Jackie Chanom u glavnoj ulozi, pričamo o duu kojeg čine Mayer Hawthorne i Jake One. Momci su se zaigrali 2013. godine između drugih projekata i nastao je Tuxedo. Mi zahvalni.

Ako ti s Gavin stvar nije dovoljna, evo još jedna s MF DOOM-om!
Cijeli novi album im je na kanalu, idi provjerit.

Beyonce – SPIRIT

.

Beyonce dala glas Nali u novoj verziji Lion Kinga, a svijetu ovu stvar koju samo hejteri svega divnog mogu otpisati. Queen B s energijom. Uvijek. Ne voliš ju samo ako si hipster koji mrzi sve popularno, ali ona je najveća zvijezda i možda jedina od trenutnih megapopularnih artista čija će glazba ostati relevantna i za nekoliko desetljeća. Ne baš sva, Drunk in Love možda i ne, ali Beyonce gots it.

A$AP Ferg – Floor Seats

.

Dok je Rocky u zatvoru u Švedskoj zbog napada na neke naporne klince, Ferg ga zadaje u New Yorku s masnom spotčinom.

Sam Smith – How Do You Sleep?

.

Sam Smith opet u drami. Uvijek u drami. I dobro zvuči uvijek, jedan od najdražih izložbenih primjeraka na izložbi zvana “suvremeni airplay na radio postajama u 21. stoljeću”.

Emeli Sande – Shine

.

Očekivali smo veću karijeru za Emeli nakon prvih par singlova, nije nam jasno što se dogodilo, nije ostvarila svoj puni potencijal, ali highly motivational pjesme s vrhunskim vokalnim izvedbama su još uvijek tu.

Dave – Location feat. Burna Boy

.

Dave nam je jedan od najboljih albuma godine dosad, a posve je bilo očekivano da će Location biti singl. I zbog tona pjesme i zbog gostujućeg Burna Boya, momka od Stefflon Don. I Burna Boy i Stefflon su prije par dana bili na Fresh Islandu u Hrvatskoj, sretnici su mogli uhvatiti hottest par UK scene. Zahvaljujući Tory Lanezovom strahu od ugašenog požara…

A kad smo kod Toryja…

Tory Lanez – MELEE

.

Ima novi singl i spot. Pije šampanj kao vodu. Kao vatrica vatrica fire emoji i onda ne dođe na dogovorenu gažu na Fresh. Rejdžali bismo da smo otišli i da se lik nije pojavio.

Ako ti treba još doze, nađi FOREVER.

Leon Bridges – That Was Yesterday

.

Sviralo u finalu Big Little Lies, savršen način plasiranja soul klinca kao što je Leon Bridges u kolektivnu svijest.

Rudimental & Preditah – Mean That Much feat. Morgan

.

Mi. Ih. Volimo. Sve.

Tom Tripp – TAM

.

Kad ti je prijatelj Mura Masa i kad te odvede na Coachellu pa te izvuče na stejdž – ili ste si jako dobri ili si jako dobar. Ili oboje – što je slučaj s Tomom Trippom. Onda malo izdaš EP za label Little Tokyo iza kojeg stoji omiljena nam NAO. Pa napišeš pjesmu s 19, čuvaš ju godinama i onda ti dosadi da te ljudi smaraju da ju završiš i onda ti uleti AK Paul sa savjetima za umiksavanje vokala i isticanje vlastitog pjevanja u pjesmi. Rezultat je TAM. Rezultat je da smo svi pobijedili.

Sampa the Great – OMG

.

Volimo mi čudnovate osobnosti reperica na vrhu svijeta, ali mislimo da netko poput Sampe zaslužuje puno veći dio kolača. Drago nam je da ju je Ninja Tune label ugrabio, oni znaju usmjeravati karijere na zdrave putanje.

Ric Wilson – Yellowbrick

.

Nije eksplozija vokalnih mogućnosti, ali ni ne mora biti. Slatko i simpatično. Čak ima i beat switch koji nas veseli, zajedno sa pristojnim i zaljubljenim rep versom.

Mereba – Sandstorm feat. JID

.

Mereba može sve. I folk i soul i hip hop. Stvar je već mjesecima vani, ali je napokon dobila i vizualni tretman. I jedan od naših omiljenih emceeja je gore. JID se zove. Znaj ga. Najbolja stvar? JID čak ni ne repa ovdje nego samo pruža vokalnu potporu gdje treba i stvara atmosferu.

Justine Skye – MAYBE

.

Tu smo na 205 viewsa. DEBLJANJE! Njezin album iz 2017. Ultraviolet je bio jedno pristojno ostvarenje s nekoliko vrhunskih stvari, evo je i u 2019. nam puni playliste.

TAGOVIfriško ispod peke glazba muzika nova glazba nove pjesme pjesme preporuke što slušati