Glazba

udri brigu

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: hrpa glitcheva i brdo sintisajzera nas spremaju za vikenad!

Piše , Objavljeno

Samo novo, samo najnovije. Neke stvari nikad neće biti hitovi i okej smo s tim, dovoljno da je doprlo do naših ušesa. Nadamo se i do vaših. Evo najnovije glazbe i spotova od proteklog tjedna. Znamo kako je – da nam ovo nije posao, ne bismo ni mi stigli iskopati ništa novo.

James Blake – If The Car Beside You Moves Ahead

.

Glitchy. Dugo nismo čuli ništa novo od James Blakea, zadnji put je bilo 2016. godine – što je davno u svim mogućim knjigama. Otkad je bio tinejdžer, radio je glazbu koja nam zna čvrsto zgrabiti osjetila, a tako je i sada. Pogledaj ti tu lakoću miksanja vokala i “sviranja glasom”.

JMSN – So Badly

.

Potpuno je drukčije kada čuješ da su korišteni instrumenti, a ne samo računala. JMSN nam daje tu srećicu u kostima.

OSHUN – Parts

.

Rootsi su davnih dana ustanovili da se stvari raspadaju istim onim albumom na kojem je You Got Me, Thandi i Niambi su se upoznale u New Yorku, istom gradu gdje je i Things Fall Apart nastao u Hendrixovom Electric Lady studiju. Ove dvije električne dame nastavljaju s vječnim motivom raspadanja i dva versa potpuno različita jedan od drugog. A i spot je friki.

Trippie Redd – Hellboy

.

Najslušaniji singl prošle godine na soundcloudu je bio Trippiejev Love Scars, a i nama je stvar baš sjela. Hellboy neće nadmašiti Love Scars nikada, ima neke lyricse upitne kvalitete, ali i dalje će porušiti neke rekorde jer je on taj klinac na kojeg sad svi paze.

TOKiMONSTA – I Wish I Could feat. Selah Sue

.

Dvije djevojke koje obožavamo. TOKiMONSTA rastura te električne slomljene beatove, a Selah Sue je puno više od žene koja pjeva pjesmu iz Kinder Bueno reklame. Drago nam je da su se udružile, a sada je stigao i spot.

The Code – Paramount

.

Hrpa isječaka. Fin uvod u svijet gospodina iz Londona The Codea. Mogao si i bolje ime, brate, ali opraštamo ti sve, samo se i dalje ovako igraj zvukovima.

Azekel – Family (Chapter 1)

.

Još jedan ludi Britanac. Ovo “poglavlje” je tri pjesme u jednoj. Daj mu par minuta svog vremena i čekat ćeš debitantski album na rubu stolca.

HAIM – Night So Long

.

Paul Thomas Anderson im je režirao spot – iako osim imena ne vidimo ništa što bi izdvojilo spot od mora sličnih spotova. Ovo je dobro snimljena live verzija pjesme i spota. #seke

Chromeo – Bedroom Calling feat. The-Dream

.

Sintisajzerski kanadski funk i malo The-Dreama… Dobitna kombinacija. Mrdaj to dupe.

Onra – Let Me Fantasize

A kad smo kod sintisajzera i sintetike – evo jedne fine funky sintetike, bolje od stvarnosti, napravljene od poliestera koji se nikad neće usmrditi. Francuski producent Onra ima sve beatove u malom prstu.

Rejjie Snow – Rainbows

.

Irska rap zvijezda. Nismo mislili da ćemo ikad za ikoga to reći, ali evo dogodilo se. I jutros smo na putu vidjeli dugu. Moramo ovo stavit.

R.A. The Rugged Man – Look What You Made Me Do (Taylor Swift remix)

.

Kao pravi reper, R.A. kaže da može repati preko svega. Pa tako i preko instrumentala za hit od TayTay! Kad će reperi pustiti Taylor Swift na miru?

TAGOVIfriško ispod peke glazba muzika nove pjesme pjesme singlovi

Komentiraj