Glazba

tjedni glazbeni noviteti - reci teti

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: i dobrog i lošeg i high – da se smijemo na sve

Još jedan tjedan, još jedna glazba. Sva sreća ona se sastoji od hrpe novih pjesama. I sve smo ih preslušali (čak i ukulele punk bend iz Sikirevaca) kako bismo za vas probrali najboljše.

Piše , Objavljeno

Macklemore & Ryan Lewis – Dance Off feat. Idris Elba

A nije nam. Imao je Mekić boljih pjesama o plesanju. Malo je izgubio edge. Sophomore jinx, prokletstvo drugog albuma, kakgod to zovu već.

Shabazz Palaces – Dawn In Luxor

Za svaki Macklemor i Ryan Lewis duo u svijetu, tu su jedni Shabazz Palaces. Glavonja ovog dua je Ishmael Butler poznat kao Palaceer Lazaro, a ranije poznat kao Butterfly iz Digable Planetsa. Znaš onu stvar gdje ponavljaju I’m cool like dat?E tamo ti je on bio kad je bio mlađi. A sad… Shabazz Palaces. Art provučen kroz glazbu, a očito i kroz video stvaralaštvo. Shabazz Palaces su 2014. godine izbacili album Lese Majesty na kojem je ova pjesma, a evo dvije godine poslije su tek snimili spot koji je uistinu nešto predivno. Pusti krajolici i svemir.

Popcaan – High All Day

Otkad je Vybz Cartel završio u zatvoru, naslov dancehall kralja je trebao pripasti nekom. Mi smo navijali da to bude Gyptian, ali Popcaan je opako grajndao i hustleao kako bi taj naslov pripao njemu. I roka Popcaan. Osim na gandža stvarima kao što je ova. I dalje roka, ali je opušten. Valjd je to tako kad pušiš dan i noć.

Za sve vas samoprozvane rastafarijance kojima je dosadio Afroman.

SZA – twoAM

PARTYNEXTDOOR ima tu stvar s Drakeom koja se zove Come and See Me. Pa SZA ju je uzela, ušla u Super Saiyan mode i ubila. Promijenila je ime usput, čisto da se zna da je ovo NJENA pjesma, a ne kaver.

Riff Raff – Carlos Slim

Ako znaš za Riff Raffa sve ti je jasno. Ako ne znaš, bome ćeš se načuditi. Ni dan danas nitko ne zna je li lik potpuno ozbiljan, ali činjenica je da ga boli briga što mi obični smrtnici mislimo. I btw – lik se kupa u lovi. Pročitaj njegov profil na Ideshu! Mi ti pišemo o mladim i hip ljudima.

Ovo pusti prije nego što s ekipom izađeš s kućnog partija van.

Mike Dean – Perle de gris

Mi bismo rekli “biserje od griza”, ali vjerojatno nije. Mike Dean je odličan producent, ubija još od vremena Dirty Southa, a zadnjih nekoliko godina je dao velik doprinos Kanyeovim albumima, a evo – i producirao je Love Drought na Lemonadeu, albumu od Beyonce koji je osvojio svijet. Na prepad.

Biserje od griza nam je za jahanje kroz grad biciklom. Full Speed.

Samaria – Love Me Crazy feat. Kehlani

Nije nam jasno kako ovo nije hitčina svjetskih razmjera, a Calvin Harris i ostale gluposti vladaju listama. Bay Area (to ti u Kaliforniji) pjevačice su udružile snage i rješavaju svoje frustracije teškim prekidima. Malo ljubav malo hejt. Krug života.

Theophilus London – Stay

Theophilus London je trebao biti next big thing. Još krajem “nultih”, ali nikako nije dosegnuo taj worldwide mainstream status. Modno osviješten – a da nije pretenciozno govno, glazbeno znatiželjan – a da nije pretenciozno govno, nadamo se da će uskoro pronaći put do svih radio postaja i televizijskih emisija jer lik stvarno to zaslužuje. Samo čuj ovaj parti benger. Svi su mu takvi.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop kehlani Macklemore r&b riff raff soul

Komentiraj