Glazba

duša nam je sretna

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Intergalaktički soul, crno-bijeli gospel snimljen mobitelom i novi party klasici

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

LION BABE – Rockets feat. Moe Moks

.

Intergalaktičko i puno duše kao sve što LION BABE duo stvara. Pleše ti se.

Stormzy – Blinded By Your Grace part 2 feat. MNEK

Jedna od najboljih stvari na Gang Signs & Prayers je napokon dobila spot. I to crno-bijeli, s puno behind the scenes sadržaja, sve je navodno snimljeno mobitelom – i to Nokijom 8. Samo zbog ovog spota želimo Nokiju. Sretan spot zbog kojeg ćete pustiti suzu, čak i ako niste pretjerano pobožni. Mi budemo kad čujemo ovako nešto.

.

Brockhampton – Rental

.

Treći album u ovoj godini, svaka pjesma je bomba, uključujući i ovaj singl. 2017. godina je Brockhamptonova godina.

Khalid – Saved

.

Prvi hit singl mu bijaše Location. Pošalji lokaciju, mala, pa ću doći. Treći singl mu je Saved, opet o smartphoneima i telefonskim brojevima. Milenijalna ljubavna pjesma, štaš, ne moš ništa. I dobro je. Baš je dobro.

H.E.R. – Avenue

.

Divna H.E.R., sakrivala identitet da se fokusiramo na glazbu. I uspjelo joj. Lako se povezati s njezinom lirikom jer ne komplicira. Baš kao ni s videom. Eksplodirat će uskoro, nadamo se da će ostati skromna kao i dosad.

MIGOS – Stir Fry (producirao Pharell)

.

A čuje se Pharrell u ovom novom najavnom singlu za njihov album Culture II koji navodno izlazi početkom 2018. godine. Nismo nešto prenabrijani na taj release, ali znamo da neki od vas jesu – pa neka vas.

Run The Jewels – Call Ticketron

.

Ako trebaš hardkor hip hop u kojem su beatovi tvrdi, supstanca postojeća, a glasovi legende undergrounda – onda moraš slušati Killer Mikea i El-Pja zamaskirane pod Run the Jewels imenom. Najbolje od svega? Toliko već nadilaze hip hop da idu na turneju s Lorde!

Rapsody – Sassy

.

Rapsody je zvijer iz North Caroline čiji je album producirao 9th wonder, producentska legenda. A ova stvar je nominirana za Grammyja u kategoriji rap pjesme godine. I spot je teška nostalgija, a Rapsody odradi fantastično sve čega se dohvati. This is how we do it i No Diggity su dobili društvo za party playlistu.

Billie Eilish – &burn feat. Vince Staples

.

16-godišnja Billie nas veseli. A bome zna i izabrati koga će ubaciti na featuring. Ovo je zapravo reinteretiran njezin raniji singl “Watch” samo što je sad uspjela dobiti Vince Staplesa za drugu perspektivu u pjesmi. I mi smo sretni.

River Tiber – Patience

.

Otpjevao je sve, odsvirao sve, producirao sve. Nije slučajno išao na Berklee College of Music. Veselimo se njegovom usponu jer nosi srce na rukavu. Kako se i treba nositi.

Björk – Arisen My Senses

.

Ako nekom treba nadrealnosti u životu, Björk se brine za vas. A i Arca se utrpao u video.

Jay Prince – Last Summer

.

Za Jay Princea smo saznali kada je išao na europsku turneju s Chance the Rapperom pa smo ga i gledali live u Berlinu. Britanski pozitivan odgovor na sve što Chance radi preko bare. Svi profitiramo kada ima više ovakve glazbe. Istočni London u kući, ali u spotu u kalifornijskim planinama.

Wafia – Only Love

Australka se polako, ali sigurno probija na glazbenu scenu. Ako se može reći “polako” za nekog koga je pohvalio Pharrell u Beats1 radijskoj emisiji. Prvo smo je čuli na suradnji s Ta-Kuom, a čini se da ne planira stati.

Wafia, pa volimo te.

EDIT:

(klasično nadopunjavanje petkom)

Kendrick Lamar – Love feat. Zacari

.

Nemojte napraviti grešku kao mi i gledati ovo na full screenu na poslu. NSFW. Divno, ali NSFW. Divna pjesma, baš kao i spot.

SZA – The Weekend

.

SZA rasturila, a Solange režirala.

Macklemore – Corner Store feat. Dave B & Travis Thompson

.

Možda nekom nedostaje Macklemore. Nama uglavnom ne, ali ovo nam je fino jer znamo kako je to hengati ispred budike/trafike/trgovine.

TAGOVIalbumi friško ispod peke glazba muzika novo pjesme singlovi stormzy

Komentiraj