Glazba

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: islandski disko, retro spotovi i svjetlosne sablje

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Kimbra – Sweet Relief

Kimbra ne želi da ju pamtite kao “onu curu sa Gotyeove Somebody I Used To Know” jer je ona puno više od toga. Pogledajte trippy video za Sweet Relief, ali nemojte biti natripani dok ga gledate jer bi vas mogao izbezumiti.

Nebu Kiniza – Gassed Up

Koliko god mi voljeli vrhunsku liriku i inovativne repere, volimo i hitove klinaca koji ljute ljude koji vole samo “old school hip hop”. Nebu Kiniza je prošle godine izbacio Gassed Up koja je postala popularna u Americi, a mi kao dežurni ovisnici o američkoj pop kulturi si ne možemo pomoći s rokanjem na ovo. Na prvo slušanje će ti biti grozno – obećajemo. Ali daj šansu i drugi put, počne zvučati bolje, pogotovo ako repaš/pjevaš uz Nebua.

Captain Murphy – Crowned

Flying Lotus nam je jedan od najdražih producenata, a baš kao i Madlib i FlyLo se odlučio izmisliti svoj reperski alterego. FlyLoovo repersko ime je Captain Murphy, atmosferični novi singl možeš poslušati zahvaljujući Adult Swimu.

Moses Sumney – Lonely World featuring Thundercat

Moses Sumney je jedan nevjerojatan lik koji stvaranju glazbe pristupa na poseban način. Uzmi ovu pjesmu za primjer – počne lagano i pretvori se u klupko čudovišne energije. Da, rekao sam klupko. Svi vokali su muški tj. Sumneyevi. Uopće potreba za ovakvom napomenom dovoljno govori o Sumneyevim skillovima. Na stvari bas svira Thundercat. Thundercat je jazz, soul, metal basist iz Flying Lotusovog labela Brainfeeder i obožavamo ga.

The Weeknd – Starboy feat. Daft Punk

Sjećamo se vremena kad smo čuli Weeknda prvi put. Mislili smo da se radi o bendu, a ono jedan jedini lik koji voli droge različitih težina i propale veze. Postao je jedna od najvećih glazbenih zvijezda i sad surađuje s Daft Punkom i u spotovima maše s lightsaber križem, rastura skup stan, vozi brutalne automobile s Pumom na suvozačevom sjedalu. Product placement je u pitanju jer… wait for it… na sekundu smo primijetili Pume na nogama, a ubrzo nakon premijere spota se saznalo kako će Puma nakon Rihanne potpisati ugovor i s The Weekndom.

Kaytranada – You’re The One feat. Syd Da Kid

Stvar je odavno vrh, još otkad je Kaytra izbacio svoj prvi album 99.9%. Beat mast, a za vokale zadužena Syd iz The Interneta, a sad je i spot vani – koji je toliko retro da smo oduševljeni.

Mura Masa i A$AP Rocky – Love$ick

Mura Masa rastura, ako pratite Friško ispod peke redovito, znate da ga volimo. Izbacio je nedavno stvar Love$ick Fuck o ispraznom seksu, ali Rocky je odlučio pridonijeti pjesmi s versom pa je pjesma postala malo drukčije od izvorne ideje i sada se samo zove Love$ick.

Royksopp – Never Ever feat. Susanne Sundfor

Royksopp ili voliš ili ne voliš. Ako ne voliš – čitav život ih zoveš Rojskop i ne znaš nijednu stvar, a ako ih voliš izgovaraš i pišeš čak i prijeglas na O u njihovom imenu.

Nova stvar je idealna za subotnji disko. I nedjeljni. I svaki dan disko. Odjevne kombinacije u spotu su must-have. Pogotovo ova komunistička bomberica na sviraču sintića.

TAGOVIdaft punk flying lotus friško ispod peke glazba moses sumney The Weeknd

Komentiraj