Glazba

play

Aside Banners

Glazba friško ispod peke je nazad – baci uho na novitete, singlovi i spotovi za svaku priliku

Piše , Objavljeno

Spor je petak, ideja nema pa sam odlučio oživiti rubriku “Friško ispod peke” u kojoj ti random bacam sve glazbene novitete koji su mi zapeli za uho ili mozak – neki zbog kvalitete, neki zbog imena i publike. Vidi što ti paše, odijeli žito od kukolja.

Cijela Youtube playlista je tu. Ako želiš uživati zalogaj po zalogaj, stvar po stvari, čitaj dalje.

Pharrell Williams – Entrepreneur feat. Jay-Z

Pharrell i Jay-Z su odlučili skrenuti pažnju na black-owned poslove, a u spotu se uopće ne pojavljuju ni Pharrell ni Jay-Z, ali se fokusiraju na neke poznate i neke manje poznate njuške. Feel good pjesma i spot s hrpom lijepih lica.

Drake – Laugh Now Cry Later

Spot snimljen u Nike sjedištu. To samo Drake može. I Lil Durk by association. Previše pričanja ima u spotu, ali nije ni važno. Najveća glazbena zvijezda na planetu, glazbena industrija se boji da će ih otkantati i postati nezavisan. U tjedan dana 36 milijuna viewsa, jasno je i zašto.

Deftones – Ohms

Deftonesi najavljuju novi album s novim singlom. Jasno mi je u potpunosti da nije neki plasman staviti Deftonese nakon Drakea, ali koga briga? Ako ti fali energije, mani se kofeina, pusti si Deftonese.

BTS – Dynamite

Da bude još čudnije, ajmo mi s Deftonesa na BTS, čisto da si uprskamo sav kredibilitet kod svakog čitatelja (ako smo ga ikad i imali).

Jedne od najvećih zvijezda na planeti, ali smo prestari da bismo to uopće doživljavali, ali evo došlo je i do nas. Znači li to da će sada k-pop brzo umrijeti? Ipak nam se čini da ne. Ovo im je prva stvar na engleskom, a ući će ti u uho već nakon prvog refrena. Sretno bojbendu u pohodu na cijeli svijet.

Ta-Ku & Panama – Cruel

Koliko slojeva, e. Ta-Ku zna to tako. Lagali bismo da znamo što je i tko je Panama, ali odsad ćemo držati uši na ulicama, prugama, internetu, svuda.

Brasstracks, Masego, Common – Golden Ticket

Dvojac iz New Yorka je udružio snage s Masegom i Commonom, legendom u nastajanju i već legendom kako bi nam dali zlatnu kartu za fin ulazak u vikend. Brasstracks hengaju s Chance the Rapperom, Andersonom .Paakom, Markom Ronsonom, a znaš što takvo društvo nama znači. Na današnji dan, 21. kolovoza im izlazi cio album, posudi uho.

Nas – Full Circle

Nas ima novi album kojeg još nisam stigao preslušati, ali poškakljikao mi je fensi s ovom stvari na kojoj su AZ, Foxy Brown i Cormega nekoć znani kao The Firm, prva hip hop supergrupa.

The Bamboos – While You Sleep feat. Ev Jones

Malo old-school funka i soula od australskih majstora. Dođe ti da odeš u brijačnicu pričat gluposti. Svega 1182 viewsa? Tugica za ovakve majstore.

Oscar Jerome & Liane La Havas – Timeless

6 minuta i nije dosta.

Maverick Sabre – Signs

Maverick Sabre je sve. Glazba ovog Britanca me prati posljednjih deset godina, a ako nisi bar jednom plakao uz glazbu ovog lika, ne znaš što je heartbreak.

Headie One feat. Aj Tracey & Stormzy – Ain’t it Different

Butterfly sempl, niste ni znali da ovo trebate.

DUCKWRTH – Super Bounce feat. Earthgang

Non stop groove.

Polo G – Martin & Gina

Polo G-jeva reinterpretacija sitcoma Martin. Ne možemo reći da je stvar najbolja na svijetu ili da ima tko zna kakvu produkciju i lirikse, ali zvuči dobro i na repeatu je zadnjih tjedan dana. Bar ti nismo natrpali u facu neke druge “rap” likove čudnog imena.

 

TAGOVIfriško ispod peke glazba nove pjesme novi singlovi spotify što slušati