Glazba

Smašćeno

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: kineska hrana, sveci i izazovne pop-zvijezde

Piše , Objavljeno

Nećemo glumiti finjaka… Najbolji smo i donosimo samo najbolje od friške glazbice izašle proteklog tjedna. I Rihannin spot.

Snakehips – Money On Me feat. Anderson .Paak

Snakehips su prvi put dotaknuli nebo sa All My Friends gdje su mudro uzeli internetske glazbene megazvijezde Chance The Rappera i Tinashe, a sada nastavljaju s dubokom mudrošću jer su sve novce stavili na Andersona .Paaka, čovjeka koji će biti simbol 2016. godine. Samo čekajte i vidjet ćete. Ma e…

Idealno za: zadržati goste u ranim jutarnjim satima u stanu kad ti prijeti akcija s onom jedinom curom s kojom ne želiš

Kanye West – Saint Pablo feat. Sampha

Saint Pablo bi trebala biti stvar s idućeg Kanyeovog albuma koji navodno izlazi na ljeto, ali poznavajući Kanyea – moguće da završi i na The Life of Pablo. Jer ono… Čovjek “popravlja” album već više od mjesec dana i nitko ne zna kada će konačna verzija albuma ugledati svjetlo. Stvar se zove Saint Pablo, na refrenu je Sampha, a mi smo oduševljeni. Jedan sempl nas još bode u mozak, ali sjetit ćemo se otkud je. Dajte nam samo još malo vremena.

Ako pukne link, googlenzi.

Idealno za: strahovanja i nadanja. Za Kanyeovo zdravlje, ali i svoje.

Moses Sumney – Everlasting Sigh

Nevjerojatne vokalne mogućnosti uparene s loop mašinom… Tim riječima bismo opisali Mosesa Sumneya. Gospod Sumney je napokon izbacio studijsku verziju koju smo prvi put čuli na live snimkama prije godinu-dvije.

Idealno za: dokaz starim mrcinama kako i današnja glazba udara

Rihanna – Kiss It Better

Znaš ono kad prvi put čuješ neku stvar i nije ti baš nešto, ali onda vidiš spot i sve se promijeni? Tako je nama s Kiss It Better. Spot je jednostavan da jednostavnije ne može. Crno bijeli filter, Rihanna se izvija u jednom kadru, nema radnju. Ali… Ovo je najveće ALI ikad. Ali Rihanna je u prozirnom nečem što bi naše čitateljice znale imenovati. BadGirlRiRi se očito voli skidati i pokazivati svoje pirsane bradavice, a mi stvarno najstvarnije nemamo ništa protiv. I u spotu za Work smo je vidjeli u pomalo prozirnoj majici, ali ovo je PRO-ZIR-NO! Kako da se onda neki indy izvođači ne ljute kad ulože toliko energije i truda u snimanje spotova i onda dođe Rihanna i samo otkrije svoju savršenu grud i gotovo? Game over.

Idealno za: nekoliko sretnih sekundi solo.

Mick Jenkins – The Artful Dodger

Chicago je i dalje jak. Jednom bijaše Common, pa Kanye West i Twista, pa Lupe Fiasco, a sad su tu Chance The Rapper i Mick Jenkins. Nova stvar je maščoba, koproducirali su je Kaytranada i THEMPeople. Jenkins toliko lomi da je dio instrumentalizacije. Teče i teče i teče.

Idealno za: učenje lyricsa da izbediraš ekipu na karaokama sa svojim interstelarnim repanjem

To The States – Burn

E za ovo smo potegnuli sve do Turske.

To The States je više projekt nego bend, tako barem kažu “članovi projekta”. Nazivaju se euroazijskim novim valom i (sva sreća) nemaju veze sa Štulićem i Stublićem, peru po svom. Singl Burn najavljuje njihov album koji će vjerojatno izaći u rujnu, a dotad posudite uho. Vokal je inače školovani operni pjevač pa provjerite kako to zvuči u novovalnom aranžmanu.

Idealno za: usporavanje svijeta kad nešto gori. Kao npr. tvoj život pred očima

Florence + The Machine – Stand By Me (Final Fantasy XV tretman)

Florence se dohvatila klasika Ben E. Kinga i obradila ga na svoj stil za potrebe trailera novog Final Fantasya. Oduševljeni smo. Iako bi nam bilo draže kad bismo ugledali i studijsku verziju bez šamaranja zvijeri i čudovišta. Pjesma počinje na 1:10. Florence uhvatite na ovogodišnjem InMusicu. Ako opet ne slomi nogu.

Idealno za: puštanje na slow motion glazbenim stolicama pa ti sjedneš, a netko ostane stajati pored tebe

Lupe Fiasco – Express

Vjerojatno jedino Lupe može sabiti pjesmu o kineskoj hrani i to na Desiignerov instrumental za Pandu.

Idealno za: rokanje na najjače dok radiš neki masni wok za curu koja voli hip hop i ona to zaslužuje

TAGOVI.anderson paak friško ispod peke glazba kanye west lupe fiasco pharrell

Komentiraj