Glazba

on point

Aside Banners

Glazba friško ispod peke – Kučke, med i udane žene

Piše , Objavljeno

Nove glazbe koju volimo imamo, a tu je čak i jedan čitav besplatan EP za download ako ti streaming nije najdraža stvar. Svaki tjedan nova vatra vani. Riječima Ericka Sermona – I wish music could adopt me…

Jhene Aiko – B’s & H’s

Ne smijemo više uzdisati kad vidimo i čujemo Jhene jer je udana žena. Producent Dot Da Genius je taj sretnik. Ništa od našeg navijanja za Childish Gamina i Jhene. Što B’s & H’s znači? Pa Bitches and Hoes. O likovima koji varaju i naivnim curama koje to trpe. Prave bičez. Pazite se.

Majid Jordan – Every Step Every Way

Nekoć smo mislili da je Majid Jordan jedan lik koji je surađivao s Drakeom, ali smo s vremenom naučili da je ipak riječ o dvojici momaka. Singl “Every Step Every Way” je napokon dobio i video tretman. Spot je jednostavan, duo u mraku uz sloj animacije. Approved!

Terrace Martin – Tribe Called West

Imali smo prošli tjedan malo Martinovog jazza, a imamo ga i sad. Iako bismo voljeli da ga nemamo. Ova stvar je nastala zbog smrti Phife Dawga, jednog od članova legendarne hip hop grupe A Tribe Called Questa, koji je napustio ovaj svijet nakon dugogodišnje borbe s dijabetesom.

Evo što je Martin izjavio za FADER o grupi…

Hvala što ste mi dali do znanja da je u redu biti drukčiji. Hvala što ste me okrenuli jazz glazbi jer bez A Tribe Called Questa ne bi ni bilo Terrace Martina. Ne bih ni bio glazbenik da zbog vas nisam poželio svirati saksofon.

Funkadelic – Ain’t That Funkin’ Hard On You Remix feat. Kendrick Lamar i Ice Cube

George Clinton je očito iskoristio uslugu koju mu je Kendrick dužan nakon pojavljivanja na To Pimp A Butterfly, a uz Kendricka tu je i originalni gangster iz Comptona – Ice Cube. Šaren video, Star Wars font, light glareovi preko videa… Ovo je luda vožnja svemirskim brodom, sjedi i uživaj.

Lil Silva – Lines

Lil Silva je londonski producent koji surađuje s našom najdražom awkward pjevačicom BANKS. Ako ti je dosta svih ovih vokala s kojima uglavnom zatrpamo rubriku, pojačaj Lines do kraja.

D.R.A.M. – Signals (Throw It Around)

D.R.A.M. je prvi put uhvatio ljubav mainstreama kad su uočene nevjerojatne sličnosti između njegove stvari Cha Cha i Drakeovog interplanetarnog hita Hotline Bling. Naravno, D.R.A.M.-ova stvar je bila prva. Stvara jedinstven oblik glazbe koji možda nije za svakoga, ali je opušten i zabavan – a imamo dojam da toga fali u svijetu našminkanih, preproduciranih i namještenih pop zvijezda.

TRACE – Honey

TRACE je u Los Angelesu i osvojit će svijet sa svojom mješavinom popa i R&B-a. Mama joj je više od pet desetljećea bila uspješna pjevačica u Vijetnamu, ali TRACE ističe Lykke Li i James Blake kao utjecaje. Ova minimalna balada nam izaziva osjećaje. Oh the feels.

Hundred Waters – “Show Me Love” (Skrillex Remix) ft. Chance The Rapper, Moses Sumney, Robin Hannibal

Čak ni Skrillex ovo nije mogao uništiti.

Oddisee – Al Wasta EP

Oddisee-1920x1080

Oddisee je naš najdraži “novi” MC i producent, a prije par dana nam je svima poklonio besplatan EP od 7 novih stvari. Ako želiš napuniti mobitel/mp3/uši novim dobrim hip hopom – skini ovo. Potpuno je besplatno na bandcampu.

Ako ti se svidi, Oddisee nastupa u Beču na Hip Hop Openu 23. srpnja i na Stuttgart Festivalu 30. srpnja pa zapali tamo. Usput nam javi ima li mjesta u autu. Ili možeš s nama busom.

I za kraj… Počivaj u miru, Phife Dawg – A Tribe Called Quest je jedan od glavnih dijelova našeg glazbenog obrazovanja.

TAGOVIdrake friško ispod peke glazba hip hop jhene aiko Kendrick Lamar oddisee soul

Komentiraj