Glazba

Samo masno

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: mačji hip hop, jezivi leteći lotos, zaposlena Rihanna i Kučka

Piše , Objavljeno

Ton ovotjednog izbora je tu negdje… Oko nas. Kao istina. Slušalice u uši i ignoriraj svijet.

A$AP Rocky – Hear Me feat. Pharrell

Kad se Rocky i Pharrell ujedine, to se mora šernut.

I video za JD je vani, ali smo se ipak odlučili za ovo.

Flume – Smoke And Retribution feat. Vince Staples & Kučka

Soundcloud je poludio na novu stvar australskog producenta, a mi još više kad smo vidjeli da je uz Vince Staplesa, jednog od najkreativnijih novijih emceeja, na stvari i izvođačica imena Kučka. Prvo smo mislili, neka Slovakinja, možda neka Baskijka, a kad ono straight up Australka Laura Jane Lowther.

Otkud onda Kučka?

“My good friend is from Croatia and she started calling me it (it literally means bitch – like female dog) [laughs].”

U Australiji Hrvatica? Ma nemoj reć’. Vjerojatno sestra od Joea Šimunića. Svijet je pun malih čuda. Jedan Reddit korisnik je reagirao baš kako treba.

Screenshot_38

*GOAT = greatest of all time

Stvar bismo izdvojili i da nije Kučke, ali ovako smo ju jednostavno morali staviti. BTW Kučka je hot.

Rihanna – Work feat. Drake

Rihannin novi album ANTI je iscurio, a svjetlo dana je ugledao i singl Work sa sveprisutnim Drakeom. Svi oko nas hejtaju kako je stvar bezveze. Bezveze je. Ako ju uspoređujete s Take Care od badgirlriri i Drizzya. Priznati kritičari govore kako bi stvar bila bolja bez Drakea. Ne znamo o čemu pričaju. Čak nam ovo nije ni guilty pleasure jer se ne osjećamo krivima. Ni najmanje.

I Rihannino poprsje nam je ipak draže od onog Rite Ore s kavera časopisa Lui. Samo za zapisnik.

Tyson feat. Neil deGrasse Tyson – Flat to Fact

Ovo uvrštavamo zbog važnosti koju će ova pjesma imati u popularnoj kulturi. Kao pjesma – a ono… Moglo se to i bolje, ali ovo je reakcija jednog od najvoljenijih astrofizičara i njegovog nećaka na tvrdnje poznatog repera B.o.B-ja kako je zemlja ravna ploča. Pisali smo o tome, uzmite si vremena da provarite te gluposti. Hoćemo Neil deGrassea umjesto NAS-a!

Flying Lotus – FUCKKKYOUUU

Flying Lotus se vraća još jednim kratkim filmom, ovaj put crno-bijelom pričom o iščašenoj ljubavi, iščašenoj kroz vrijeme. Gola tijela se ljube u jednom trenutku pa možda nije najsigurnije da ovaj kratki film pogledate na poslu, ali ako vas i uhvate – stvarno se ovaj put možete iščupati na umjetnost. Samo čujte tu FlyLo-ovu glazbu koja svakom novom stvari postaje sve više “filmskija”. Završetak je malo morbidan i strašan, ali ne pretjerano i nepotrebno. Izazvat će reakciju kod svakoga.

Chemical Brothers – Wide Open featuring Beck

Svaka čast i Chemical Brothersima i Becku na ovoj stvari s prošlogodišnjeg albuma Born in the Echoes. Došlo je vrijeme i za spot.

Već kukamo nekoliko mjeseci kako su se recepti za kuhanje spotova sveli na “uzmi dobrog ili čudnog plesača i pusti ga neka owna čitavu stvar”. Chemical Brothersi su majstori videospotova i uplašili smo se kako su postali lijeni, ali ubrzo nakon pojavljivanja plesačice vidimo razlog zbog kojeg nam se spot vidio – njezino tijelo se polako pretvara u mrežu koju je teško opisati. Jasno nam je da je sve to kompjuterski generirano, ali djeluje krhko i svakim novim trenutkom smo se bojali da će prekrasna plesačica Sonoya Mizuno “puknuti”.

Meow The Jewels – Meowpurrdy

Ovo je mačja verzija Run the Jewels stvari Jeopardy. Mačja verzija? Da, na Kickstarteru su skupili keš mani da cijeli album snime uz soničnu pomoć mačjih zvukova. Kako to zvuči? Ovako. Kako izgleda spot za tako nešto? Pooooremećeno.

TAGOVIdrake flume flying lotus friško ispod peke glazba pharrell rihanna

Komentiraj