Glazba

bez glazbe smo ništa

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Macklemore opet želi te novce, Jay Z ima sav novac svijeta …i još puno toga

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Cupcakke – 33rd

Braćo i sestre, ovako se voli. Dosta nam je Beautiful od Christine Aguilere, ova reperica iz Chicaga u jednom stihu spominje Mojsija, a već u drugom “good pussy” i ruže. Da nema pjenušave produkcije i da je iza neki hardkor beat s masnim basom – svi reperi bi umirali od sreće. E pa umrite od sreće i sada kad je sve ružičasto.

Josh Pan – Give it to ya feat. Abra

Ne znamo što se događa, ali nam se sviđa.

Macklemore – Glorious feat. Skylar Grey

Uuuu Skylar. Znamo ju još kad se zvala Holly Brook i pjevala refren za Fort Minor na Where’d You Go. Nije nam previše stalo do Macklemorea kao što je to bio slučaj prije njegove planetarne slave, ali zna ubaciti pjesmu u uho. Ne mora se brinuti za kruh.

Run The Jewels – Dont Get Captured

El-P i Killer Mike sabijaju. Upozoravamo – glasno je. Spot je animirao isti lik kao Radioheadov spot za Burn the Witch. Chris Hopewell mu je ime. Energija je potpuno drukčija od Radiohead spota. (Ne seri, Šerloče!)

Falcons – Want Your Body

Fool’s Gold Records, što očekivati? Elektronika i to ona dobra… Falcons pere, a išao je na turneju s Travis Scottom i Metro Boominom, a svatko tko ima otvoreno uho za novu djecu zna kako je ovo dobro društvo za biti u (nismo preveli, samo razmišljamo na engleskom stalno). A ovo je očito tjedan za animirane spotove. Trippy, craycray.

Jay-Z – 4:44

Kao što smo rekli – tjedan za animirane spotove. Iako tehnički, ovo je stvar od prošlog tjedna samo je u pitanju bilo ekskluzivno izdanje za Jay-Z-jevu platformu TIDAL. Sada i mi obični smrtnici možemo gledati odličan spot. Novim albumom nismo oduševljeni, poglavito zbog glazbene produkcije koju je sam odradio NO ID, čini nam se da se stalno previše svega događa. Ali eto – ni tjedan dana nakon izbacivanja albuma Jay je dobio platinastu ploču za ovaj album. Ubijanje.

Joey Bada$$ – Tri pjesme, brateeee

Joey je izbacio odličan album ove godine “All Amerikkkan Bada$$”, a samo koji mjesec poslije bez beda nam daje tri nove pjesme. Netko bi napravio EP od toga, ali ne i Joey. Nećemo puno gnjaviti, evo pjesama.

Tentendo – One Stop Shop

Tentendo nije gospođica umilnog glasa koja pjeva čitavu pjesmu već australski producent iza kompletnog zvuka. Pjesma se cijeeeeeeedi koliko je dobra. Tentendo je nekoć bio basist, ozlijedio je zglob, i nije da želimo nesreću ljudima, ali drago nam je da se zbog ozljede uhvatio produkcije. Ovo nas podsjeća na sve producente u igri koje volimo, a opet ima svoj identitet.

Ghostpoet – Freakshow

Ekscentrik. Stvar s novog albuma Dark Days and Canapes, podsjeća nas na puno toga.

TAGOVIabra friško ispod peke glazba hip hop jay z Macklemore r&b run the jewels soul

Komentiraj