Glazba

Novo New Neu Friško

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: malene trgovine, jeftin alkohol i Salma Hayek

Piše , Objavljeno

Bez glazbe nema života. Ne bismo imali o čemu pisati ni misliti. Salma Hayek zauvijek. Jeftin alkohol isto.

NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge) – Link Up

Ne možemo sakrivati oduševljenje Andersonom .Paakom, a još manje ga ignorirati jer, eto, previše puta se pojavio u ovoj rubrici. Prije dva tjedna je nastupao u Beču, mislimo da nećemo prežaliti taj odlazak na koncert ikad. Dr. Dre ga je primijetio zahvaljujući stvari Suede koja je plod suradnje Andersona i producenta Knxwledgea pod imenom projekta NxWorries. U zabavnom spotu se na dvije sekunde pojavljuje i Earl Sweatshirt – a bodege (malene trgovine) su integralni dio američkog urbanog iskustva koje svojom raznolikošću i pretrpanošću pridonose vizualnoj zanimljivosti. Malo plesa, malo piva, malo trave, malo djevojaka, malo reklama. EP im je vani, a i cjeloviti, hranjivi album bi mogao uskoro.

Jack Garratt – Worry feat. Anderson .Paak

Ista stvar kao i za Anderson .Paaka vrijedi i za Jacka Garratta. Čim izbaci nešto novo, mi ćemo to stavit. A evo sad je i Anderson odlučio dodati vokale na Garrattovu stvar Worry. Moraš volit. Dva .Paaka u jednom tjednom pregledu? Mogli smo mi to i podebljat, izvukli ste se sa samo dva.

Gallant – Bourbon

Gallant je pjevač iz Los Angelesa za kojeg mediji često kažu da je prijatelj Sufjana Stevensa. Eto, sad smo i mi ti mediji – iako to nije pretjerano bitno. Prije par tjedana smo ga slušali s Jhene Aiko na pjesmi Skipping Stones, a sada na Bourbonu možemo čuti njegov falsetto uronjen u produkciju. Ovo je prvi singl s njegovog nadolazećeg albuma prvijenca ‘Ology.

Atmosphere – Salma Hayek

Slug i Ant su veteranski hip hop duo, Slug nam je jedan od najdražih emceeja, a Ant jedan od najdražih producenata. Kroz desetljeća bavljenja hip hop glazbom su pokazali da i sa malim glazbenim labelom možeš raditi čuda. Slug je u grupi Felt naslovima albuma demonstrirao ljubav prema vrućim glumicama. Tribute Christini Ricci, Tribute Lisi Bonet, Tribute Rosie Perez – a sada je i u Atmosphereu kroz naslov pjesma odao počast neponovljivoj Salmi Hayek. Njihov label Rhymesayers slavi 20 godina, čestitamo im i volimo ih.

Major Lazer – Light It Up feat. Fuse ODG & Nyla

Klupske hitove u produkciji Major Lazera itekako dobro podnosimo. Ovo je nova verzija pjesme Light It Up s londonskim pjevačem ganskog podrijetla Fuse ODG-om te Nylom koja je jamajkanska pjevačica. Nikog od navedenih nema u spotu, cijeli spot je snimljen u Gani, u selu Nzulezo. Dosta nam je spotova s čudnim i rasplesanim likovima na urbanim lokacijama, napokon smo dobili iskren spot sa slavljem života.

Farida – Solo Ride

Lo-Fi r&b iz Norveške. Farida je norveško-alžirska pjevačica čiji novi singl cijenimo u trenucima kad nam treba unutrašnji mir. Ni sami ne znamo puno o njoj, ali ni ne treba nam kontekst da uživamo u dobroj glazbi – iako ćemo uskoro dobiti taj kontekst jer će Farida eksplodirati. Pazite što smo rekli.

TOKiMONSTA – Giving Up feat. Jonny Pierce

#tbt #DESIDERIUM album release. looking fwd to the #FOVERE one :) @youngartrecords

A photo posted by TOKiMONSTA (@tokimonsta) on

TOKiMONSTA – volimo te. Kako ne voljeti minijaturnu ljepoticu koja svojim sluhom i produkcijskim skillom stvara glazbu za sanjanje?

Na vokalima nema Andersona .Paaka ovaj put (plakat ćemo), ali tu je Jonny Pierce iz The Drumsa. TOKiMONSTIN album Fovere će biti supersonična fantazija, sudeći prema dosadašnjim singlovima.

Dillon Francis & Kygo – Coming Over

Za sve ljubitelje EDM-a, evo EDM-a koji mi u Ideshu možemo podnijeti.

TAGOVI.anderson paak atmosphere EDM friško ispod peke Gallant glazba hip hop jack garratt r&b soul tokimonsta

Komentiraj