Glazba

ovog nema na radiju

Banner 300

Glazba friško ispod peke: Mayer Hawthorne, Saul Williams, skandinavska mast…

Piše , Objavljeno

Ovotjedna “Friško ispod peke” je bomba! Ali to ionako kažemo za svaku…

Dosta svijeta smo uspjeli natrpati u ovaj članak, od Australije preko Amer’ke do evropskih zvuka s dalekog Sjevera. Uživajte.

Jerry Folk – To My Soul

Norveški producent Jerry Folk je posljednji put postavio pjesmu na svoj Soundcloud profil prije 7 mjeseci. Sve do prije 3 dana kada nas je iznenadio s “To My Soul” koja semplira Ginuwinea.

A kako naš čovjek Tom Haverford kaže:

Stvar možete i skinuti na Tonedenu klikom OVDJE, a plaćate je isključivo followom na Soundcloudu. Sviđa nam se ovo sredstvo plaćanja. Da bar Nike Basketball ima soundcloud profil da uzmemo neke tenisice.

Caius – Without You

Gore norveški producent i R&B devedesetih. Ovdje danski producent i R&B “nultih”. Remiksi starih stvari dobro prolaze u digitalno doba jer netko će ih sigurno zapaziti i iskoristiti u različitim situacijama, ali rijetki postignu (inter)planetarni status. Ova Caiusova stvar bi mogla biti TO. Ashanti – Foolish u novom ruhu = sreća.

Mayer Hawthorne – Cosmic Love

Mayer Hawthorne je htio u repere i hip hop producente. Trudio se, ali nije išlo. Tada je glavešini Stonesthrow Recordsa Peanut Butter Wolfu nevoljko pustio svoje soul/doo-wop pjesme koje je radio sa strane. Počeo je pjevati kako bi sempliranje i stvaranje glazbe bilo jeftinije. Wolf se oduševio i Mayer Hawthorne je postao full-time soul pjevač. Išao je na turneje s Bruno Marsom, Erykom Badu, Janelle Monae i Amy Winehouse, a surađivao je s brojnim priznatim i poznatim glazbenicima. Njegov posljednji album je Tuxedo grupe Tuxedo. Plod suradnje s hip hop producentom Jake Oneom – donio je taj pomalo električni funk zvuk, ali sada se vraća sa solo albumom i Cosmic Love je prvi singl.

Rüfüs – Say A Prayer For Me

Toliko nam je dobra stvar da smo ju odlučili ubaciti u tjedni rundown iako smo slomili prste dok smo natipkali te prijeglase iznad samoglasnika u imenu. Tri Australca su “tamo dolje” imali album #1 2013. godine, a čini se kako im je namjera nastaviti istim tempom.

Kano – 3 Wheel-ups feat. Wiley & Giggs

Grimea se dosad nismo dotakli u “friško ispod peke”, a grime je jedan od opakijih podžanrova. Kano je jedan od pionira i zvijezda žanra, a na ovoj stvari se iskombinirao s Wileyem i Giggsom. Sam je režirao spot, što se nažalost i vidi – ali stvar je dobra ako vam treba malo rapidnog britanskog okidanja. Singl najavljuje album “Made In The Manor” na kojem će Kano surađivati i s velikim Damonom Albarnom (to vam onaj lik iz Blura i Gorillaza).

Miike Snow – Genghis Khan

Miike Snow nije brat od Jon Snowa. Badum-ts. Ništa a? Čak je i Jon Snowu smiješno.

Očekivali smo još jedan od onih spotova u kojem “čudno izgledajući” lik pleše čitav spot, ali nismo očekivali spot u stilu James Bonda i zlikovca sa zlatnom maskom koji roka i pjeva kao da sutra nikad ne umire. Ili tako neka analogija… I pomirenje na kraju, suživot tajnog agenta i zlikovca… Prekrasno. Miike Snow radi dobar pop, ovo ćete pogledati više nego jednom.

Kelsey Lu – Morning After Coffee

Čelistica Kelsey Lu nas je očarala svojom novom glazbom – sviranjem, kontroliranim pjevanjem i sanjivim spotom. Eto, da ne pričate kako vas samo zatrpavamo reperima. Dajte Kelsey Lu šansu, postat će vam omiljena glazba za laganu tranziciju jutrima u stvarni svijet iz svijeta snova.

Saul Williams – Think Like They Book Say

In preparation for tonight’s show in Paris.

A photo posted by saulwilliams (@saulwilliams) on


 

Saul Williams je svjetski poznat pjesnik, glazbenik i glumac koji nas oduševljava svim što dotakne. Nedavno je izazvao dosta pažnje sa svojim ekstravagantnim art-nakitom koji dolazi – iz Hrvatske, a kreacija je branda zena.dyete. Zašto volimo Saula? Saul neprekidno stvara. Već četvrti singl s nadolazećeg albuma MartyrLoserKing se opire žanrovskim podjelama, a Saul Williams još jednom pokazuje kako odlično funkcionira u soničkom kaosu. Bez obzira što inače slušate, morate osjetiti ovu energiju.

TAGOVIfriško ispod peke glazba miike snow saul williams soundcloud stones throw

Komentiraj