Glazba

učini si uslugu

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: mladić sa starom dušom, R&B zvijezda s misijom i malo indieja

Piše , Objavljeno

Svaka pjesma je promjena, na neki način. Osim Drakea. Drake nastavlja po starom.

Gallant i Jhene Aiko – Skipping Stones

Gallant i Jhene Aiko bi trebali izdati čitav album zajedno. Poželjna je i produkcija Adriana Younga koji u posljednje vrijeme ubija suradnje – od Ghostface Kille, preko Jay-Za do Bilala i evo sad Gallanta i divne Jhene Aiko.

Open Mike Eagle & Paul White – Check to Check

Čak i ako ne volite hip hop, ovaj singl Open Mike Eaglea bi vam se trebao svidjeti jer sklapa riječi tako spretno da i one zvuče kao instrumenti. Singl je besplatan. Udružio se s Paul Whiteom za album Hella Personal Film Festival, a možete kupite i cio album ako ste u prilici.

tiny deaths – the gardener

Singl the gardener zvuči pomalo ogoljeno, vokal pjevačice Claire de Lune nam se svidio. tiny deaths nismo slušali dosad, ali čini nam se da hoćemo.

Usher – Chains

Usher nam je bio jedan od najdražih izvođača prije nego što je pokušao zajahati val koji miješa EDM i R&B. Usher nikad nije radio misaonu ili aktivističku glazbu, ali čini se da je sa singlom Chains odlučio to promijeniti. Video je odličan, sigurno će izazvati reakcije, jedina zamjerka je nepojavljivanje Nasa u spotu, ali to je očekivan problem pri snimanju spotova jer megazvijezde si teško mogu uskladiti rasporede. Američki građani protestiraju protiv policijske brutalnosti, a ovo bi vrlo lako mogla postati himna, uz Kendrick Lamarovu “Alright”.

Leon Bridges – River

Kratki film za Bridgesov singl River uzdiže pjesmu na potpuno novu razinu i prikazuje ljude koji tragaju za olakšanjem. Leon Bridges ima samo 26 godina, a glas neodoljivo podsjeća na velikane soul glazbe kao što je bio Sam Cooke. Njegov debi album Coming Home je prepoznala i publika i kritika, a mješavina soula i gospela će vas smiriti u teškim trenucima.

Bridges je prao posuđe u jednom restoranu prije tri godine, a krajem 2014. godine četrdeset izdavačkih kuća je pokazalo interes za njega. On je i dalje sramežljiv i jednostavan, a njegova glazba to prekrasno reflektira.

Katy B x Craig David x Major Lazer – Who am I

Nismo veliki fanovi Katy B, Major Lazer nam je nekad najdraži , ali pratimo sve što Craig David dotakne. Tužite nas. Ova pjesma ima veliki komercijalni potencijal, kako zbog imena upletenih u rad na singlu tako i zbog samog zvuka. Ne možemo reći da nam se sviđa 100%, ali ima potencijal da nas zarazi.

Drake – Summer Sixteen

Nema se što dodati, Drake nastavlja vladati glazbenim svijetom. Ovaj beat switch 1:50 je SVE.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop leon bridges sam cooke soul Usher

Komentiraj