Glazba

nuevo

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: najnovije od Trentemollera, Arcade Firea, Major Lazera, Bryson Tillera… i još i još i još

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Lorde – Perfect Places

Ovo bi mogla biti pop pjesma ljeta. Nema potencijal Royalsa, ali ima potencijal.

Major Lazer – Know No Better feat. Travis Scott, Camila Cabello & Quavo

Major Lazer nas je u četvrtak iznenadio s novim EP-em, a na njemu se svakako ističe ova pjesma koja viče “LJETOOOO”. Spot nije ništa posebno, ali pjesma nam se brzo uvukla pod kožu. EP se zove isto kao pjesma, Diplo je očito znao koja stvar najviše odskače. Kad će novi album? Ne znamo. Ne zna ni Diplo.

Mura Masa – All Around The World feat. Desiigner

Desiigner nam je dao planetarno popularnu Pandu, nakon toga je izbacio još nekoliko poluhitova, ali još uvijek ne vjerujemo u njega kao glazbenika. Mura Masa očito vjeruje pa mu je dao priliku na svojoj pjesmi All Around The World, nismo razočarani. Nije u rangu drugih Mura Masa ostvarenja, ali ide na neku našu plejlistu, još nismo odlučili koju.

Bryson Tiller – Somethin Tells Me

Ovo je moglo ući i u prošlotjedni Friško ispod peke, ali nije nas dohvatila stvar, zato ju stavljamo danas. Bryson Tiller je svoj album izbacio mjesec dana prije release datea, internet je već podijeljen oko albuma i Brysona Tillera. Vjerujemo da Brysona bole brige, pogledajte mu samo spot s kim se druži.

Tank and The Bangas – QUICK

New Orleans u kući!

Spot nije za maloljetne. Iako znamo da će ga pogledati. Tank and The Bangas su se prijavili na natječaj za pojavljivanje na NPR-ovom Tiny Desk Concertu, koncertu u redakciji NPR radija gdje gostuju vrhunski izvođači u akustičnom okruženju. Inače actovi dolaze na poziv, ali NPR daje priliku i “amaterima” da se prijave, Tank i ekipa su pobijedili zbog svoje nevjerojatne energije. Ovo im je prvi singl nakon te objave i ono… silovito je! 7 minuta energije, čekaju ih velike stvari.

Arcade Fire – Everything Now

Najavljuju novi album singlom koji se zove isto kao i album. Ko-produkciju na albumu će odraditi Daft Punkov Thomas Bangalter. Arkejdovce ćemo vidjeti na InMusicu ju ju ju.

Trentemøller – Hands Down feat. jennylee

Zlatni Danci. Zvao on basisticu Warpainta i napravio ovo čudo. Žanr? Ne zamaramo se.

Dave – 100M’s

Drake je remiksirao Daveov singl Wanna Know i gotovo – internacionalna slava. Oke, možda ne baš slava, ali svakako pazimo što radi. Još uvijek se ne možemo odlučiti što mislimo o upotrebi imena Dave – i genijalno je i debilno.

Sam Smith se pojavljuje u spotu.

Jay Prince – Mandem feat. Shakka

Pozitivan lik iz Londona s vrhunskim uvom za melodiju. Novi mixtape je izašao danas, petak, 2. lipnja i zove se Late Summers. Još nismo otpakirali ZIP, ali uskoro ćemo. Dotad vrtimo Mandem, koji je prije 2 dana najavio mixtape. Jay Prince nikad ne razočara.

Brockhampton – Star

Pretjerivanje s popkulturnim referencama u bizarnom videu. Ništa bolje za Idesh redakciju!

Nemoj se grbavit, napiši što ti je pomazilo uvo najviše.

TAGOVIEDM friško ispod peke glazba hip hop indie rock soul

Komentiraj