Glazba

kraj tjedna, početak sreće

Banner 300

Glazba friško ispod peke: ništa od mainstreama ovaj put, samo iskreno

Piše , Objavljeno

Gensu Dean & Denmark Vessey – Whole Food

Ako hoćeš dobar hip hop, došao si na pravo mjesto. Ako vjeruješ da je hip hop samo kuje, auti i šampanjac – također si došao na pravo mjesto.

Mello Music Group nam je vjerojatno najdraži label na svijetu (uz stari Motown i možda Rawkus koje ne računamo) jer donose samo najbolje od hip hopa, počeli su super mali i neće nikad postići mainstream uspjeh, ali i dalje se zaljubljujemo u njihova izdanja, što smo mislili da je nemoguće u svijetu suvremenog izdavaštva kada izbacuješ sve i svašta samo da ubodeš hit.

Gensu Dean je producent iz Dallasa koji se udružio s MC-em Denmark Vesseyem za album Whole Food. Vani je i kratka, ali moćna stvar istog imena zbog koje smo sretni što smo otkrili hip hop dok su nam noge još bile kratke i nisu znale plesati.

Produkcija čista, sempl seksi, a Denmark demonstrira zašto ga Earl Sweatshirt smatra bombom.

Album možeš poslušati, ali i kupiti ovdje (Bandcamp).

Saba – Symmetry

Čuli smo Sabu na nekoliko projekata mlade scene iz Chicaga, ali sada je došlo i njegovo vrijeme da uzme reflektore na sebe. Prvi put smo se susreli s njim kad je gostovao s Chanceom kod Colberta i ima nevjerojatno zaraznu pozitivnu energiju. Na novoj stvari čujemo kako je svestran – i repa i pjeva, a pjesma sabija.

Nas & Erykah Badu – This Bitter Land

O ovoj glazbenoj suradnji smo sanjali stoljećima, ali do nje je došlo zahvaljujući drugom mediju – filmu. The Land je film o klincima skejterima iz Clevelanda u kojem Erykah glumi (već je pokazala da ima tu glumačku karizmu u Cider House Rules filmu s Tobey Maguireom), a Nas je izvršni producent filma koji bi mogao biti novi coming of age klasik. Glazbena pozadina je predivna, ritam sekcije nema, a pjesma je predivna i savršeno prenosi sentiment očaja. Iako smo vidjeli samo trailer filma, već zamišljamo scene koje će biti uparene s ovom pjesmom.

Jidenna – Little Bit More

Jidenna je poglavica Wondaland pokreta, zajedno s Janelle Monae s kojom ga redovito povezujemo, a kad se povežeš sa Janelle znaš da ćemo te voljeti jer je njezina glazba sretna i iskrena – čak i kad se zove Yoga.

Jidenna je prošle godine rasturao sve ljestvice sa svojim hitom Classic Man, prepoznatljiv je po svom clean izgledu i šarenim gospodskim odjevnim kombinacijama. Ne znamo kad će mu album izaći, ali novi singl je vani i jednoglasno se slažemo da ova stvar mora ići na svaki ljetni mikstejp i na svaki “cd za auto” kad putuješ na more.

Spot genijalan, osmijeh ne silazi s lica, želiš ići na Karibe, a i pleše ti se s hot curama.

How To Dress Well – Lost Youth / Lost You

How To Dress Well je počeo izbacivati glazbu na kraju prošlog desetljeća bez namjere da se sazna tko je on, ali brzo se saznalo tko stoji iza projekta. Otad je How To Dress Well postao sinonim za uspavani indie R&B. U rujnu izlazi album, a najavio ga je s ovim singlom. Na VEVO-u će izaći i NSFW verzija spota, nama je i ovaj spot okej. Ionako je glazba najvažnija.

MisterWives – Same Drugs (Chance The Rapper Cover)

I kad nema Chancea, ima Chancea… MisterWives je indie bend koji je odlučio “pokriti” (cover…get it?) Chanceovu Same Drugs, a glavna pjevačica Mandy Lee je rekla sljedeće:

“Coloring Book je na repeatu u MisteWives domaćinstvu već mjesecima i Chance je, prema našem mišljenju, jedan od najtalentiranijih umjetnika naše generacije. Morali smo ovo snimiti, a Same Drugs nas je najviše privukla zbog poruke i glazbenog aranžmana. Nadamo se da će vam se svima svidjeti. I Chance, ako čitaš ovo, molimo te da izbaciš verziju s Reginom Spektor pa da možemo umrijeti sretni.”

TAGOVIchance the rapper Erykah Badu friško ispod peke glazba janelle monae jidenna

Komentiraj