Glazba

tancaj i budi sreća

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: nova doza za ovisnike o endorfinima

Piše , Objavljeno

Glazba uvijek unese malo sreće u živote. I plesajući roboti također.

yuna – lanes

Već smo slušali Yunu – jednom s Usherom, jednom s DJ Premiereom, ali ovaj put bez ikakvih slavnih imena prenosi emociju bolje nego itko.

“If this is love, I don’t want it”

Tako i nama bude kad naručimo pizzu pa se razočaramo.

iggy pop – sunday

Brate Igi, i mi bi da je nedjelja. Iggy je nedavno izbacio album Post Pop Depression koji nam nikako nije došao na red, ali nakon slušanja i gledanja Nedjelje bi se to moglo dogoditi ovaj vikend. Iggy je funky, sve do pred kraj kad nas stvar odnese u orkestralni aranžman. Da, ove nedjelje ćemo slušati zadnji Iggyev album.

#samojejedaniggy #nekaiggyaezeleamijenjaime

open mike eagle & paul white – admitting the endorphin addiction

Znači… Sreća. Endorfini posvuda. Kad su ova dvojica likova izbacili album Hella Personal Film Festival, ova stvar je osvojila svaki atom naših bića (shizofreničan sam pomalo, govorim “mi” čitavo vrijeme, ali ajde, kao pristojno je). Da smo imali vinil, izlizao bi se koliko smo slušali ovu stvar. Ima nešto posebno u tom kad artist izabere tebi omiljenu pjesmu za video tretman. Na taj način tvoj ukus dobije kudose – i to od najbitnije osobe, artista kojeg slušaš.

Video je simpatičan, moraš prepoznati Venice Beach bez obzira gdje se pojavio. Malo razmisli o endorfinima, o highu i spuštanju pa će ti i video biti draži i jasniji.

jamila woods – heavn

Ako želiš malo soula, Jamila Woods ga ima. Zaljubili smo se u njen mekan glas i način izgovaranja riječi još na Social Experimentovoj “Sunday Candy” (realno, Chanceovoj pjesmi). I sad je uzela instrumental s jednog od naših najdražih mikstejpova ikad – Dilla Joints koji su čitav odsvirali The Rootsi. Treba se to usudit…

radiohead – daydreaming

Susreli smo se s iskustvima nekih drugih ljudi koji su čuli prošlotjedni Radioheadov singl. Nama je bio pristojno ostvarenje, a reakcije bijahu “tko ovo želi slušati u 2016.?”. To je okej. Glazba je polarizirajuća tema. Ovo nitko neće moći hejtat. Daydreaming je tako lagana i divna stvar, a uparena sa spotom koji je režirao Paul Thomas Anderson još dobiva na važnosti.

Idealna za trenutke kad trebaš malo mira. Ne znamo još koliki će joj biti replay value, ali stavljamo ju na prijenosna svirala za svaki slučaj.

desiigner – panda

Prvo smo čuli Desiignera na Kanye Westovom zadnjem albumu. I iskreno, mislili smo da je Future. Ali njegova Panda je nadmašila sve s Kanyeovog albuma, jedan je od najvećih hitova, a mogao bi Desiigner imati i dobru karijeru. Samo da se makne što više od Future usporedbi jer vidimo potencijal. Previše mu prigovaraju što je iz New Yorka, a repa kao da je iz Atlante. Mi se priključujemo prigovaranju, ali upućujemo prigovor prigovaračima – zašto bi itko trebao biti geografski vezan? Oliver Dragojević je pjevao “Mi smo dečki kaj pijemo stojećki”. Pa šta onda?

Link za spot je s Tidala, ne znamo hoće li vam raditi, ali spot je dobar. Čudnovat, trippy, a i Kanye se pojavljuje u spotu. Navodno je gospodin Kardashian imao veze i sa stvaranjem spota.

Internet je pobjesnio jer nema prave pande u spotu.

kaytranada – lite spots

Kaytranadin album 99.9% je vani! Naravno da je nama najdraža stvar ona s Craig Davidom, ali Lite Spots je stvorena za ples. Toliko stvorena za ples da i robot u spotu roka na nju.

james blake – i need a forest fire feat. bon iver

Iznebuha se pojavio Blakeov album The Colour in Anything, a baš tako se pojavio i spot za stvar s Bon Iverom. Minimalizam at its finest.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop iggy pop james blake kaytranada radiohead soul

Komentiraj