Glazba

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: nova playlista i marš svakom tko kaže da se dobre pjesme više uopće ne rade

Piše , Objavljeno

DOBAR TJEDAN JE IZA NAS, PETAK JE NAPOKON (AKO NAS ČITAŠ NA NEKI DRUGI DAN, POZDRAV, RATNIČE BUDUĆNOSTI) I VRIJEME JE ZA JOŠ JEDNU PEKU!

Najnoviji singlovi, spotovi, sve što trebaš da zadržiš zdravu glavu. Playlistu nađi na Youtubeu ako želiš slušati bez prestanka, na repeatu. Ako želiš fokusirano uživati u svakoj stvari (ili ishejtati pokoju) uz neki info, read on.

Rudimental – Ghost feat. Caitlyn Scarlett

.

A ono… Otvoreni radio će ispilati s ovom pjesmom. I drago nam je. To nam je uvijek kut promatranja ovakvih pjesama – koliko će nam super biti što ćemo ju čuti na svakom koraku. Rudimental radi taj mainstream radio sound kako treba.

Free Nationals – Time feat. Mac Miller & Kali Uchis

.

Stvar smo davno čuli, nosi jednu veliku težinu, možda je to posljednji put kad smo čuli “novu stvar” od prerano otišlog Mac Millera, a sada je dobila i spot.

“If you can make it with me/
you can make it on your own”

Divna traka.

BROCKHAMPTON – If You Pray Right

.

Brockhampton. S brass sekcijom. Čudnovato, kao da su ispali iz Kusturičinog filma.

Ari Lennox – BMO

Jedna od svijetlih točaka na Chanceovom novom albumu je Ari Lenox koja je pokazala da može svakoj pjesmi dati taj star power iako još nije onoliko slavan koliko bi trebala biti. Shea Butter Baby joj je album, ova pjesma je vremeplov. Vratila nas je u rane “dvjetisućite” i izvedbom i spotom, a mi, djede i bake u redakciji, to itekako cijenimo.

SiR – Hair Down feat. Kendrick Lamar

.

Kad je Kendrick u pitanju, slušaš bez pitanja i pogovora. Čak i ako je stvar od Taylor Swift u pitanju. Sva sreća, ovdje se radi o čovjeku s naj-Google-unfriendly imenom SiR. Top Dawg Entertainment label u kući, obojica su tamo, vode nas u vožnju. Levitirajuću vožnju.

Fink – We Watch The Stars

.

Ne mrzimo mi gitare, mrzimo samo loše pjesme. Fink je dokaz, čovjek kojeg pratimo čitavo desetljeće, bend koji nas očara na svakom koncertu, savršen recept za atmosferičnu maglu kroz koju ćeš preispitivati sve svoje životne odluke i skretanja. Moraš ga voljeti.

Dođe nam da se teleportiramo negdje gdje je mrak i čisto nebo da možemo buljiti gore.

Teyana Taylor – How You Want It? feat. King Combs

.

A ono… Totalno Mase feat. Total. Teyana skužila da prolaze nostalgični rip-offi pjesama iz devedesetih (shout out DJ Khaled za recept), ali uopće nismo ljuti. Dobra nam je stvar, jedino nas usekiralo što je ugostila King Combsa, Diddyjevog sina koji jednako lijeno repa kao otac, mogao je i s telefona s kauča snimiti vers.

Khalid – Right Back feat. A Boogie Wit Da Hoodie

.

Vrijeme za klišej komentar.

“Mi smo jednostavni ljudi. Vidimo KHALID, kliknemo.”

Boogie s kapuljačom se uklopio pristojno u ovu verziju. Approve.

James Blake – Can’t Believe The Way We Flow

.

James Blake je dogurao daleko. Svaki njegov album zaslužuje mjesto na listama najboljih albuma godine, ovaj je izašao u siječnju, ali nećemo ga zaboraviti do prosinca. Svakako pogledaj spot, trippy trippy. #trippy

Kash Doll – Ready Set feat. Big Sean

.

Hah. Drake Nice For What praktički s glazbom. Svejedno vozi. Kako neće voziti kad je grad automobila u pitanju. Detroit na pjesmici.

Rapsody – Ibtihaj feat. D’Angelo & GZA

.

Semplirani GZA. Jedan od najvećih R&B pjevača ikad. Vrhunski emcee u utjelovljenju predivne Rapsody kao anti-teza ignorantnim starim reperima koji govore da se današnje “reperice” ponašaju kao striperice. Šareni spot. Novi album 23.8. vani. Yes, ma’am.

Craig David – When You Know What Love Is (R&B remix)

.

Craig David je institucija. Pogotovo kad položi taj R&B tretman.

TAGOVIfriško ispod peke glazba nova glazba nove pjesme što slušati