Glazba

volimo taj pop

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: nove i stare glazbene princeze + još svega

Piše , Objavljeno

Tinashe – Superlove

The-Dream i Tricky Stewart su producirali ovu zaraznu pop stvar koja vuče inspiraciju iz osamdesetih. Šećer na sve strane, Superlove je prilika da nježnijem spolu pokažeš kako dobro plešeš robota. A možeš odraditi i neki brejkdens helikopter kad Tinashe usred stvari uleti s rap versom.

Kehlani – CRZY

Kehlani je jedna od zvijezda koja će nastupiti na ovogodišnjem Fresh Islandu na Zrću, a vjerojatno i jedina zbog koje nam je krivo što nismo tamo.

Mediji su njezine veze s NBA zvijezdom Kyrie Irvingom i glazbenikom PARTYNEXTDOOR-om intepretirali na negativan način, a u jednom trenutku je Kehlani pokušala i samoubojstvo. Drago nam je da je bolje, drago nam je da opet radi glazbu i želimo još puno toga čuti od nje.

Justice – Safe and Sound

Ovo ćeš uskoro čuti na svakom koraku.Zadnji put smo od Justicea čuli nešto prije četiri-pet godina. Na francuskom su labelu Ed Banger Records, a drugari glazbenici tamo su im Breakbot, Mr. Oizo i Cassius. Elektronika koja smrdi na disco i funk. To nam svima treba u životu.

ABRA – CryBaby

Awful Records je jedan label iz Atlante koji se sastoji od hrpe mladih glazbenika koji rade što žele i upravo u tome je ljepota labela. Možda će izbaciti 15 nepovezanih singlova, možda par albuma odjednom, nikad ne znaš što očekivati od njih. Najpoznatiji na labelu je Father, ali zadnjih nekoliko mjeseci Abra preuzima baklju (jer nam je dosta štafeta) i predstavlja Awful najbolje što zna. A zna.

Njen EP Princess izlazi danas.

Britney Spears – Make Me feat. G-Eazy

Predugo smo poricali. Vrijeme je da cijeli svijet zna. Mi…

…volimo Britney. Želimo da opet osvoji svijet. Želimo gledati taj nekoć ispirsan pupak svuda.

Britney je odlučila slijediti trendove, ima nešto tropsko i laidback u ovom singlu što čujemo u skoro svakoj pjesmi ovih dana. Čak je i na featureu “bijeli Drake” G-Eazy, vjerojatno zato što je Drake bio zauzet (ili preskup).

Ali hej… Britney radi glazbu. Korak bliže njenom pupku.

Sharon Jones & the Dap Kings – I’m Still Here

Miss Sharon Jones! je dokumentarac koji prati bitku ove neo-classic soul pjevačice s rakom. Ovaj dokumentarac će imati vrhunski soundtrack s pjesmama iz dugačke karijere Sharon Jones, ali samo postojanje singla “I’m Still Here” pjesme je slavlje života u najčišćem obliku.

Jamie Lidell – Walk Right Back

Lidell ima novi album! Zove se Building A Beginning i nije još izašao, ali uskoro će. Singl koji ga najavljuje se zove Walk Right Back, a objavljen je uz lyric video pa možeš stvar naučiti napamet puno brže nego inače.

De La Soul – Action!

De La Soul je vjerojatno jedina hip hop grupa koja može izbaciti miks za trčanje za Nike aplikaciju ili pjesmu za novi update Angry Birds igre – a da to ne zvuči… pa… jadno. Stvar je lagana, nema neke supstance, ali to je De La Soul. Cijenimo svaku priliku u kojoj ih možemo čuti.

Alessia Cara – Scars To Your Beautiful

Kad pročitamo ovakav naslov pjesme u startu imamo negativan stav jer se uglavnom radi o klišejima od ljubavnih pjesama od kojih nam nije dobro. Ali mlada Alessia Cara je kroz svoj spot progovorila o standardima ljepote i dala priliku različitim ljudima da progovore o svojim nesigurnostima. I lijepo je. Sve. Iako je i dalje pop, poruka je neporeciva. Alessiju Caru čekaju velike stvari.

TAGOVIabra britney spears friško ispod peke glazba hip hop kehlani

Komentiraj