Glazba

čuj i počuj

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: novi singlovi i spotovi – prvo na dlanu, a onda i u malom prstu

Piše , Objavljeno

Donosimo ti najnovije iz svijeta glazbe. Singlovi, spotovi, sve što trebaš da budeš u toku, a možda i otkriješ omiljenog artista preko nas. U tom slučaju, počasti pivom kad nas vidiš. Ili ručkom u Umamiju. Ili kartama za neki koncert.

Cijelu playlistu bez pauza i klikanja i teksta nađi na YOUTUBEU i/ili DEEZERU i/ili SPOTIFYJU.

KWAYE – What Have You Done

.

KWAYE nas očara svakim novim singlom, nikad razočarani nismo izašli nakon playa bilo kojeg njegovog singla, iza sebe ima savršen tim iza sebe koji je zadužen za vizuale, a sada nas je pustio i u svoj plesni svijet jer je u spotu uz tim plesača pokazao i svoje plesne vještine.

Jacob Banks – Be Good To Me feat. Seinabo Sey

.

Jacob Banks i Seinabo Sey još jednom surađuju, ovaj put na najavnom singlu za njegov nadolazeći album Village. Sa Seinabo se znamo već sedam-osam godina zahvaljujući angažmanima na projektima u švedskom hip hop svijetu i neizmjerno nam je drago da je nadrasla taj ograničeni okvir te da postaje zvijezda po vlastitim pravilima. A Banks? Duša od čovjeka, duša u glasu, nema boljeg od toga.

Innanet James – Better Without You feat. Kali Technis & Pusha T

.

Innanet James dao izjavu. “I feel like everyone goes through stuff and at the time it feels like you’re drowning and you’ll never get out the bad situation you’re in but somehow we always do.”

Jasno ti je da je ovo break-up stvar? Već od samog naslova je jasno. I vrh je. Pusha odlučio blagosloviti još jednu stvar svojim versom, a Kali Technis isto napravila na refrenu. Innanet James izbacio debitantski album “Keep It Clean” koji ide na to-do listu za ovaj vikend. Kupio nas s ovim.

Gorillaz – Tranz

.

Damon Albarn i Donkey Kong društvo nam daju još jedan animirani spot za svoj “projektić” nazvan Gorillaz. Ako već niste poslušali The Now Now, napravite to sad sad.

Maribou State – Nervous Tics (feat. Holly Walker)

.

Nekad bismo Maribou State tip glazbe proglasili generičkim, nekad nam dođe da i ovih dana to tako nazovemo, ali nemamo srca jer je savršen soundtrack za neke trenutke u životu.

Kritika moderne, low-key panike koja nas proganja zbog neprestane izloženosti različitim podražajima, a kasno po noći pohvataš kako svjetla ekrana i velikih gradova nikako ne mogu zamijeniti stvarne emocije i ljudski kontakt.

Tash Sultana – Free Mind

.

Uhvatili smo ju u Berlinu početkom tjedna na rasprodanoj europskoj turneji. Hvataj dok možeš, cijena će joj skočiti neviđeno nakon što novi album “Flow State” dopre do šireg tržišta ušiju i mozgova. Australska multi-instrumentalistkinja koje slaže uistinu jedinstvene aranžmane, to moraš iskusiti bar jednom u životu. Po mogućnosti iz prvog reda jer joj se na faci vidi koliko vjeruje u to što radi.

Joji – SLOW DANCING IN THE DARK

.

Joji, od viralnog internet hita u obliku persone Filthy Franka, do ultimativnog sad boya. Tužan lik koji se autentično muči s mukama u svom životu. Živio ti nama sto godina, daj nam još sto glazbe.

Yumi Zouma – Crush (It’s Late, Just Stay)

.

Baš nam teško bude što ima toliko glazbe vani, neke originalne, neke derivativne, neke negdje na pola puta – a ne stignemo sve pohvatati. Tako se nekad iznenadimo kad uhvatimo nešto kao Yumi Zouma.

Novozelandski indie pop kojem treba malo više pažnje u životu. Slučajno su nam pali pod prste, ali smo rado stisnuli play i vjerojatno ćemo provesti vikend s njima u slušalicama. Imaju već dva EP-ja vani, a treći EP prikladno nazvan EP III ćemo moći slušati u cijelosti 28. rujna.

How to Dress Well – Nonkilling 6 | Hunger

Ako ste osjetljivi na stroboskopske efekte, nemojte gledati ovaj video.

.

How to Dress Well nam već godinama predstavlja najfiniji alternativni R&B, a opet – usprkos opsesivno kopačkoj prirodi, nismo se nikad previše potrudili saznati o njegovoj pozadini. Ova stvar mutira od tugaljke do house bombe za neki krovni party kojim treba zabilježiti posljednji zalazak ljeta. Na novom albumu Anteroom će se protezati tema “kozmičke usamljenosti” koja je gospodina iza imena How to Dress Well počela proganjati nakon što se preselio u megagrad imena Los Angeles. Zabilježili smo 19. listopad u kalendarima, tada ćemo moći pronaći album u svim kutovima interneta, bili mi kozmički usamljeni ili ne.

The O’My’s – Idea feat. Chance the Rapper

.

Prošli tjedan smo stavili ovaj cijeli album sa Soundcloudu u dodatak članka, istaknuli smo ovu stvar kao stand-out pjesmu, a sada smo dobili i spot s Chance the Rapperom na fičuringu. Ne daj da te kiša ikad dotakne, gots it?

Khalid – Better

.

Novi Khalid. Ništa više ne moramo reći.

RAY BLK – Empress

.

Žene trebaju znati svoju vrijednost. Volimo vas. I volimo RAY BLK jer je odlučila podsjetiti sve pripadnice ljepšeg spola da ne moraju trpiti sranja.

Kelela – LMK Remix

.

Kakav remiks već dobre pjesme koja je izašla davno. Kelela zaposlila Princess Nokiju, Junglepussy, Cupcakke i Ms. Boogie. Ako želiš još Kelelu, štogod uzmeš pod ruke je dobro, a uskoro izlazi i čitav remiks projekt za koji je ova stvar samo najava. I to kakva.

Gucci Mane, Bruno Mars & Kodak Black – Wake Up In The Sky

.

Čudnovat team-up, toliko čudnovat da funkcionira. Bruno can’t do no wrong. Gucci najavljuje svoj novi album, fino shvatio tko bi stvar mogao progurati u mainstream. Toliko da je stvar uploadana na službeni Youtube Brune Marsa. Ma može.

 

I što ti se najviše sviđa ovog tjedna?

TAGOVIfriško ispod peke glazba muzika najnovije pjesme pjesme singlovi spotovi što slušati

Komentiraj