Glazba

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: od indie hip hopa Aesop Rocka preko trippy alt-J-ja sve do snažnog kratkog filma Johna Legenda

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Aesop Rock – Get Out Of The Car

Aesopu je prije 9 godina umro blizak prijatelj znan svijetu kao Camu Tao. Spot je predivan, Aesop samo sjedi dok se oko njega stvaraju slike koje je napravio umjetnik zvan Coro.

Pjesma je na prošlogodišnjem albumu “The Impossible Kid”, zapravo se i trebala pjesma zvati tako, ali se Aesopu toliko svidjelo da je tako nazvao album, a ova stvar se morala zadovoljiti s “Get Out of The Car”.

John Legend – Surefire

Iako nam nedostaje stari John Legend, ne možemo poreći da čovjek zna odraditi ove popaste r&b balade. Spot je tu i priča priču bez Johna Legenda, a dotiče imigrantske probleme i rasizam. Bravo, Džone, well played, volimo kada su spotovi kratki filmovi.

alt-J – Adeline

Altdžejovci su nas baš odlučiliu istripati svojim najnovijim video uratcima. Nađi ih na inmusicu.

Lion Babe – Hit The Ceiling

Počeli su prije nekoliko godina povremeno izbacivati glazbu, ali debitantski album Begin im je izašao 2016. godine i otada pumpaju materijal van kao da nema sutra. Slušali smo i Sun Joint mixtape, producent Astro Raw je izbacio i beattape nedavno, a sada Lion Babe najavljuju novi album s ovom prozračnom r&b pjesmom koja ide savršeno uz ovaj dan.

Lana Del Rey – Lust For Life feat. The Weeknd

Ono kad ti Lana Del Rey postane okej jer si previše u dodiru sa svojom ženskom. Lust For life joj se zove i album.

Denai Moore – Does It Get Easier

Čuli smo je prvi put na SBTRKT-ovom albumu, nekako nas je zaobišao njezin debitantski album Elsewhere, ali najavila je novi album ovim singlom i potaknula nas na premotavanje vremena i preslušavanje prvog albuma. Novi album će se zvati We Used To Bloom, a izlazi 16. lipnja. Volimo jake žene divnog glasa, Denai bi mogla biti velika zvijezda.

Konshens – Turn me on

A nije Kevin Lyttle u pitanju, ali i ova Turn Me On je savršena stvar za ljeto. Bez dancehalla ništa.

Goapele – Secret

Čita se Guapale. Nije nova stvar, ali je novi spot. Goapele je svojim predivnim glasom obojala bezbroj hip hop pjesama, a njezina Closer nam redovito svira u autu kada se vozimo u sitne sate. Secret možemo dodati na istu plejlistu.

Kali Uchis – Tyrant feat. Jorja Smith

Njih dvije zajedno – yes lawd!!! Kali kaže kako je ovo postapokaliptična ljubavna pjesma. Debi album uskoro, ne znamo kako se zove.

The Pollyseeds

Terrace Martin kojeg od milja nazivamo božanstvom je napravio grupu… Zovu se The Pollyseeds i ovo je njihova prva stvar. Može.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop soul

Komentiraj