Glazba

super fresh

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: od sumraka do zore – bez čudovišta

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

The Gaslamp Killer – Residual Tingles

Eksperimentalni producenti u Los Angelesu nisu rijetkost, a jedan od najboljih je svakako The Gaslamp Killer. Ako su ti dobri Cut Chemist i DJ Shadow, ubijač lampi će ti sjesti.

Isaiah Rashad – Free Lunch

Top Dawg Entertainment znaš zbog Black Hippy kolektiva, poglavito Schoolboy Q-a i Kendricka Lamara, ali na labelu je i Isaiah Rashad koji dolazi s američkog Juga. Nova stvar se zove “Free Lunch”, a najavljuje novi album ovog odličnog emceeja. U spotu pere pare. Tako i treba.

Dinosaur Jr. – Goin’ Down

Ako voliš taj skejterski punk, Dinosaur Jr. je za tebe. Video je snimljen u Brooklyn House of Vans, skateparku gdje legendu pokazuju svoje skillove. Dobar video, poželjet ćeš opet stati na tu dasku koja ti je na tavanu deset godina.

Joey Bada$$ – Devastated

Nekad volimo biti jadni pa si tugu produbljujemo emo pjesmama, ali najviše volimo taj feelgood. Feelgood. To nam je najvažniji aspekt glazbe. Spotova također. Joeyeva nova stvar je upravo to. Hrpa fanova i prijatelja, plesa i osmijeha.

Ako ti je Joey poznat, to je zato što glumi u novoj sezoni Mr. Robota. Očito mu se svidjelo u Hrvatskoj kad je bio s Pro Era crewom pa se i ove godine vraća na Outlook Festival te ga možeš uhvatiti tamo.

Massive Attack – The Spoils

Nakon Rosamund Pike i Kate Moss, u spotu Massive Attacka se pojavljuje i Cate Blanchett. Čudan spot, divna stvar – a Massive Attack ove godine otvara Dimensions festival pa trči tamo.

Kranium – We Can feat. Tory Lanez

Tory Lanez je zvijezda, a uskoro će tomu dodati i prefiks “super”. Pokazao je da može pošteno i dancehallom počastit.

Taka Perry – Slow feat. Jordi

Volimo radih mladih producenata iz Australije. Elektronski indie pop nikad nije bio jači, Chet Fakera redovno slušamo, a sada nam Taka Perry otkriva i Jordi Davisa iz benda String Elephants. Ovo je isto EDM, samo što na ovo moraš znati plesati, nije dovoljno samo skakati.

White Stripes – City Lights

Jack White je davno najavio projekt nazvan Jack White Acoustic Recordings 1998-2016, a ovo je prvo što možemo čuti s tog projekta. Od 2008. nismo dobili poštenu White Stripes stvar, ovo nas čini sretnima.

TAGOVIfriško ispod peke glazba Jack White Kendrick Lamar massive attack White Stripes

Komentiraj