Glazba

opleti

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: ovo je bio jedan dobar tjedan iz svijeta glazbenih noviteta

Piše , Objavljeno

Još jedan petak, još jedna Peka. Prerovali smo internete, radimo to kroz čitav tjedan, slušamo najfiniju glazbu u uredu u kojem smo navrnuli grijanje i dobro nam je. Želimo da i tebi bude dobro pa sve to petkom objedinimo na jednom mjestu da možeš čuti i počuti što se događa na svjetskog glazbenoj sceni. Naravno, žanrovski naginjemo na jednu stranu, rijetko ćeš čuti EDM hitčine ili indie uspješnice, ali i dalje se trudimo da zadovoljimo znatiželju ljubitelja glazbe koji otvaraju uši i plešu oko žanrovskih granica.

 

Osim ovako ispod “na komad” – playlistu možeš naći svuda. Provjeri linkove:

SPOTIFY

DEEZER

YOUTUBE

Ako vam se sviđa štogod od ovoga – holla at yo bwoi, ostavite komentar i proslijedite dalje. Možda nekom pomognete pronaći bombu za vikend, stvar za prvi ples na vjenčanju ili možda čak i najdražu pjesmu svih vremena.

Homeboy Sandman & Edan – Never Use The Internet Again

Ne žele da više ikad koristiš Internet, rasturaju tehnologiju u spotu, a ironije li – spot im je izašao na internetu. Moraš voljeti kućnog dečka pješčanog.

.

Brockhampton – San Marcos

Izbacili novi album Iridescence, a lavinu singlova su nastavili i sa San Marcosom.

.

Leon Bridges – If It Feels Good (Then It Must Be)

Mislio je da će biti hip hop plesač, ali se glazba u sve umiješala. Sam Cooke-like glazbu, ali i personu je zamijenio ovom novom “kulerskom”. Zasad nam ne smeta, vidjet ćemo što budućnost nosi. I dalje ga slušamo stalno i ima jedan od najboljih albuma godine (čiji je kaver dizajnirao naš dizajner Filip Peraić).

.

Topaz Jones – Toothache

Kroz ovog čovjeka struji funk. Ovo je vjerojatno jedina zubobolja koju volimo.

.

Goldlink – Got Friends

Napokon i video za suradnju Goldlinka i Miguela na Got Friends. Obojica majstori svog zanata, još jednom se isprsili i dali nam pjesmu za ubijanje repeata.

.

Jacquees – London

Jacquees muku muči s record labelima. Izbacuje remixe redovito, tako je napravio i za Trip od Elle Mai, ali su predstavnici Elle Mai ubili pjesmu. Pa je evo Jacquees se morao pomiriti s novim singlom.

.

Mick Jenkins – Elephant in the Room

Chicagoanac. Chicažanin. Mick Jenkins, dame i gospodo. Vrijeme je da se svijet probudi i počne više obraćati pažnje na stvari koje ovaj mladić zbori.

.

Action Bronson – White Bronco

Kad narastemo, želimo biti Action Bronson. S manje kanabisa u miksu. Ali lik sve radi… Uključujući i glazbu. Singl White Bronco s nadolazećeg albuma White Bronco, trippy video kad malo istripuješ.

.

Kelela & Kaytranada – Waitin’

Ubila album prošle godine, a sada izbacuje te remikse kao da nema sutra. Tu joj pomogao Kaytranada, kakav tim!

.

BADBADNOTGOOD & Little Dragon – Tried

Volimo ih oboje i onda se ujedine i dobijemo ovo. Ako trebate još slojeva (ili dvije pjesme za cijenu jedne), slušajte ovo na slušalicama. U lijevoj slušalici uopće nema basa ni bubnjeva tako da ovo vrijedi poslušati bar triput – samo s lijevom, samo s desnom i s obje.

.

Yaeji – One More

DIY estetika (sonika?) je ono što nas osvaja kod Yaeji. Prepoznat ćeš ju odmah. Možda zbog korejskog u lyricsima.

.

Will Davila – Your Loving

Malo Jack Johnson, malo Jason Mraz, malo smo zaljubljeni a? Video je namjerno srednja žalost i dobro nam.

.

Col3trane – Tyler

Kažu “mladi Frank Ocean”. Ne bunimo se previše. Dobrih stvari ima pod pojasom, a bolje vjerojatno dolaze.

.

Jacob Banks – Love Ain’t Enough

Jedan je Jacob Banks. Štogod lik napravi, popratit ćemo. Skoro pa smo 100% sigurni da mu je svaki singl bio u Friško ispod peke otkad Friško ispod peke postoji. Gospel u formi youtube linka.

.

JMSN – Mind Playin’ Tricks

Kad ga čuješ, shvatit ćeš da mu se novi album ne zove bezrazložno “Velvet”. Teški 80’s vibe, telefonska govornica, neonke, čak je kleknuo i na ramena dok puše vjetar!!! MOŽE!

.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop muzika najnovije pjesme pjesme r'n'b r&b soul što slušati

Komentiraj