Glazba

Suze i brejkdens

Banner 300

Glazba friško ispod peke: pola za plesni podij, pola za introspekciju

Ne možemo stalno plesati i ne možemo stalno plakati - pa smo našli savršen balans između obje radnje koje nas čine ljudima.

Piše , Objavljeno

thundercat – song for the dead

thundercat je svestran čovjek. Svira u Suicidal Tendencies i svira za Eryku Badu, druži se s Flying Lotusom i svirao je značajne segmente na Kendrick Lamarovom albumu – To Pimp a Butterfly. Njegova stvar – Song for the Dead je dobila i vizualni tretman. Pamtljiv.

Čitav video je animiran, a pjesma naginje na psihodeliju. Nismo ni očekivali manje od avangardnog čovjeka koji zna kako iskoristiti jazz i zaokupiti pažnju suvremenom slušatelju s malenim rasponom pažnje.

samiyam – mirror feat. earl sweatshirt

Samiyam je producent. Očito dobar ako se nalazi na Stones Throw labelu. Stones Throw potpisuje samo najbolje.

Ova stvar je trebala naći mjesto na Earl Sweatshirtovom albumu “I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside”, ali je Amerika komplicirano mjesto za dobiti dozvolu za korištenje semplova. Stvar nije na EArlovom albumu, ali su odvjetnici uspjeli riješiti sempl i sad Mirros možemo čuti na Samiyamovom albumu Animals Have Feelings (koji je vani od proljeća već).

Animacija vrh. Navikli smo na vrh od Stones Throwa.

partynextdoor – come and see me feat. drake

Dobra nam je stvar, ali spot nas je usekirao žešće. PARTYNEXTDOOR je u vezi vezici s Kylie Jenner i ubacio ju je u novi spot gdje ona glumi – sebe. Zapravo ne glumi, osim u početku kad si kao sama kuha čaj. Radi sve što i Kylie Jenner inače. Šminka se pred ogledalom i visi na snapchatu. Volimo ju vidjeti, ali ne kad nam prlja glazbu na koju rokamo.

Noah Slee – Rampant Wild Free (TBGLove Remix)

Noah Slee je lik iz Novog Zelanda kojeg je Tall Black Guy počastio masno opuštenim remiksom. Eto Noah, zahvali TBG-u što te slušamo. Vrhčina.

Ako želiš dobrih beatova, Tall Black Guy Productions soundcloud stranica je mjesto za posjetiti.

Nite-Funk – Let Me Be Me

Dam-Funk i Nite Jewel su zajedno Nite Funk i oživljavaju divotu kraja osamdesetih. Nova stvar zvuči kao Janet Jackson iz najboljih dana, a mi plešemo po uredu.

Usher – Crash

Justin Timberlake je malo ostario, radi i dalje okej glazbu – čak i kad je šećerni pop za soundtrack crtića, ali ga ne možemo vidit kako pleše. S druge strane, sve Usherove movese želimo kopirati istog trenutka. Dobra je stvar ovaj Crash, Usher roka, a mlada rasplakana dama iz spota je predivna.

Alicia Keys – Hallelujah

Alicia Keys je nova osoba. Oduvijek divna, krasna i down-to-earth, danas je još bliže našim srcima jer je prigrlila svoju prirodnu ljepotu i odlučila se na #nomakeupmovement. A stvarno je predivna. Na Saturday Night Liveu je predstavila svoje dvije nove stvari, prijašnji singl In Common i novu duhovnu baladu Hallelujah. Sad imamo i “cd kvalitetu” (to godinama nismo rekli) posljednjeg singla i sretni smo. Ovo ionako nije stvar za top liste, ovo je stvar za dušu.

Hayden James – Just A Lover

AUSTRALIJA! Future Classic label stvarno dostavlja te buduće klasike i oduševljavaju nas svojim izborom iz tjedna u tjedan. Bilo bi super da nas ova nova stvar Haydena Jamesa pronađe na tričetvrt-praznom plesnom podiju u četiri ujutro da se sjetimo svih promašaja u životu. Jeste čuli, samoprozvani DJ-evi??

Miguel – Come Through and Chill

Miguel nam je jedan od najdražih izvođača kad zaželimo malo mirnoće u glazbi.

Na produkciji Salaam Remi, jedan od najpodcjenjenijih producenata u svijetu glazbe. Čovjek je, uz Mark Ronsona, izgradio (prerano prekinutu) karijeru Amy Winehouse.

Dkay & Tecumseh – White Whine

Kako je to kad Kanađani iz Vancouvera odluče odraditi tradicionalni jamajkanski žanr – dancehall? Ovako.

!!!!!!!!!!

I razumijemo ih uglavnom više nego Jamajkance.

TAGOVIalicia keys friško ispod peke glazba stones throw Usher

Komentiraj