Glazba

samo krejg dejvid

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: puno toga dobroga… i Craig David

Ovaj tjedan je neobičan. Imamo pjesmu za NBA finale, imamo blaxploitation film, imamo novi spot gdje Adele stoji na mjestu, imamo rekreirani spot The Smithsa s T-Painom umjesto Morrisseya, ali najvažnije od svega - imamo i novog Craig Davida.

Piše , Objavljeno

Pazi ovo.

Homeboy Sandman – Nonbelievers

Homeboy Sandman je hip hop. Moguće je da ti neće odmah sjesti, ali jednom kad sjedne shvati ćeš kako je rijetko koji reper dobar kao on. Osim što može repati krugove oko svih likova ikad, spotovi su mu zabavni i jednostavni – što je normalno kad si na sitnom budžetu. U ovom spotu za pankersku pjesmu (pankersku po minutaži) vidimo mladu damu koja nas podsjeća na bad-ass djevojke iz blaxploitation filmova. Umjesto Foxy Brown zove se Sandy Brown. Sandman – Sandy. Pametno. Slatko.

Novi album “Kindness for Weakness” mu je vani. Provjeri.

The Kills – Syberian Nights

Čuli smo već singl Killsa Heart of a Dog, a čini se da nastavljaju s bićima iz iste porodice. U spotu za Syberian Nights glavnu ulogu ima vuk, a spot je režirao Giovanni Ribisi. Madafakin Giovanni Ribisi, jedan od najpodcjenjenijih glumaca svih vremena. Pjesma je spremna za osvajanje top lista, festivalskih publika, a i drumline je takav da bi na njega mogli zavrtiti helić.

The Roots – Champion

Još od albuma …and then you shoot your cousin – The Rootsi nisu izbacili ništa novo. Zauzeti su drugim angažmanima, ponajviše gotovo svakodnevnim nastupima u Tonight Showu, ali sada su za NBA ligu snimili stvar “Champion” koja će svirati u finalu. Čuli smo i boljih pjesama od The Rootsa, ali volimo sve što možemo dobiti.

I onda baciš pogled na promo ESPN-a i stvar ti postane šest puta bolja…

Classixx – Whatever I Want feat. T-Pain

Znači… Go-Pro je sponzorirao ovaj video koji je rekreacija spota The Smithsa za “Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before”. Dobar je taj T-Pain. Tko se ne slaže, hajmo na kavu da raspravljamo o diskografiji Tallahassee Paina. Classixxi će uskoro imati novi album vani – Faraway Reach. Moglo bi biti doup.

Adele – Send My Love To Your New Lover

Inače zamjeramo Adeli što drami oko bivših i sadašnjih ljubavi, dosta nam je tog kuta. Ovaj put ne. Dobroe. Spot onako, ali stvar je dobra. Refren će nam još morati malo prirasti srcu, ali tuto kompleto dobroe.

Album “25” je već vani. Jedva čekamo da izbaci i “69”.

Maxwell – Lake By The Ocean

Uvod je dugačak ako želiš samo čuti glazbu, ali spot je super snimljen. Već smo objavili samo audio verziju u jednom od prijašnjih izdana Friškog ispod peke, ali video ubija.

Red Hot Chilli Peppers – The Getaway

Za prošlu stvar koju smo spomenuli od Peppersa nam je rečeno da nemamo pojma o glazbi. Kako bismo taj trend nastavili – bas zvuči isto, šensejstinke nisu poravnate, a solfedžo nam zvuči nekako mlako.

Ipak – Dangermouse bi mogao napraviti dobar posao s produciranjem novih Peppersa ako je suditi prema zadnja dva singla. 17. lipnja izlazi album. Zove se isto kao i ovaj singl.

Craig David – One More Time

Uopće ne skrivamo svoje hajpanje svega što Craig David ikad napravi (osim onog jednog kratko izleta u EDM prije par godina). Znači… One More Time ćemo slušati još dosta vremena. Partystarter. Čekamo album.

Chance The Rapper – No Problem feat. Lil Wayne & 2Chainz

A gdje će Chance objaviti svoj video nego na Twitteru? Od jučer je Coloring Book, Chanceov treći mixtape dostupan svuda, a ne samo na Apple Musicu. Ako nisi dosad, slušaj sad, big fella.

TAGOVIAdele chance the rapper friško ispod peke glazba hip hop rock soul

Komentiraj