Glazba

Mi imamo bolje izbore

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: Santigold, B.o.B., BANKS…

Piše , Objavljeno

Osam novih stvari. Možda smo ovaj put pretjerali, a opet… treba izdržati do idućeg petka i nove doze nove glazbe. Slušalice na uši i iscijedi ove izbore koji nas bombardiraju sa svih strana groznom glazbom i parolama.

Banks

B.o.B. – Roll Up

Idealno za: srolat.

B.o.B. je obećavao na početku karijere, a onda se razvodnio i postao pop kojem nismo mogli oprostiti. Prvo suradnja s Bruno Marsom pa s prehot Hayley iz Paramorea pa s Jessie J… Ova stvar bi mogla biti povratak u formu. Iako ima melodične vokale i ukulele. Materija je poznata svim hip hop glavama. Ako se želite opustiti uz najdraže (s)tvari, Roll Up je way to go.

Tink – Dinero

Idealno za: plaćanje računa. Ublažit će suze koje nastaju pri rastajanju od hrvatskih velikana.

Kad te Timbaland uzme pod svoje, pritisak je velik. Čini nam se kako će Tink ipak uspjeti nešto napraviti sa svojom karijerom iako nismo dobili doživljaj da Timbaland shvaća ozbiljno svoj posao mentora. Neke Tink stvari koje su dosad našle put do naših ušiju su bile prosječne, a neke druge su bile toliko dobre da bismo izlizali kombinaciju back i play gumba da još rokamo diskmene. Dvije nove stvari su vani ovaj tjedan. Trust No One spada u ovu prosječnu kategoriju, dok Dinero sabija. Tink nas uvijek sjeti koliko nam nedostaje Aaliyah.

Olivier St. Louis – Ain’t Cool

Idealno za: smirivanje živaca nakon što vam netko oduzme prednost u prometu. Ili uzme zadnji burek u pekari.

Olivier St. Louis bijaše poznat kao Olivier Daysoul. Upoznali smo se s njegovom glazbom preko mixtapeova jednog od naših omiljenih producenata/emceeja Oddiseeja, a nakon toga je Olivier surađivao i s Onrom i s Hudson Mohawkeom i s C2C-om na hitčini Who Are You.

Na Bandcampu je izbacio Black Music EP gdje je u potpunosti sam odradio sve produkcijske dužnosti, a i sam je odsvirao većinu instrumenata. Iako se na Black Music EP-u nalaze samo četiri pjesme, imamo potrebu povući paralelu s još jednim “sam protiv svih” remek-djelom – duplim albumom Cody ChesnuTTa – Headphone Masterpiece. Znate od The Rootsa stvar The Seed 2.0? E Cody je na refrenu, a The Seed (1.0) je u potpunosti njegov. U istom paragrafu s Codyem, Rootsima i Oddiseejem? Znaš da Olivier valja.

Ain’t Cool je singl, nismo oduševljeni sa spotom previše, ali pjesma je nevjerojatno dobra.

GoldLink – Unique feat. Anderson .Paak

Idealno za: demonstraciju tog prokletog “moonwalka” kojeg si učio godinama

U našoj rubrici “Friško ispod peke” neki glazbenici su redoviti gosti, a Anderson .Paak je jedan od njih iako tehnički ovo nije njegova pjesma, ali on ju čini jedinstvenom. GoldLink ima sve više fanova, nazivaju ga “budućnost hip hopa”, a njegov zvuk “future bounceom”. Prestižni hip hop časopis XXL ga je uvrstio na svoju Freshmen Class listu – listu nadolazećih repera na kojoj se nalazi i gore opjevana Timbalandova štićenica Tink.

Santigold – Can’t Get Enough Of Myself

Idealno za: party-himnu konvencije egotripera

Santigold izdaje treći album, a najavljuje ga veselim singlom Can’t Get Enough Of Myself. Stvar su producirali Charli XCX i producent Icone Pop – Patrik Berger (i ne, to nije Patrik Berger koji je igrao za Liverpool). Zasad nam se sviđa na neki čudan način, ali sve nam smrdi da ćemo ovu pjesmu čuti u svakoj mogućoj reklami za telekomunikacijske kompanije.

Busdriver – Much

Idealno za: biti sretan iako si nezaposlen i siromašan

Kad izbaciš 10 albuma, sigurno nešto vrijediš. Ta osoba je Busdriver. Jedanaesti album je na putu, a singl “Much” i spot su vani. Busdriver baca pare u otvoreni plamen, a ne možeš ovo slušati bez barem malenog osmijeha na faci.

Lianne La Havas – Green & Gold

Idealno za: one duge noći kada buljiš u strop i nisi siguran/sigurna u svoje životne odluke

Svi trpaju to zlato u naslove pjesama, ali rijetki ga uspijevaju opravdati. “Watching cartoons through the static”. Znamo Lianne kako ti je, tako smo mi gledali Pokemone kad je signal Nove Tv bio slab. Iako je pjesma polagana, svejedno pratimo ritam glavom i dobro nam je. Njen zadnji album se zove “Blood”. Nađite ga negdje. Sva sredstva su dopuštena.

BANKS – Better

Idealno za: probleme sa srcem. Emotivne prirode.

Prvi put smo je čuli kako je savršeno prepjevala Aaliyah u Are You That Somebody. Zaljubili smo se u njezin glas. Neko vrijeme nismo znali kako izgleda, a kada smo saznali – zaljubili smo se u njenu čudnost. Čudno pjeva, čudno pleše i radi čudan melodramatični pop. Treba nam toga u životu. Sada je na turneji s Weekndom, a u novom spotu za Better je prekrivena zlatom. Upozoravamo vas da video sadrži čudnu golotinju. Baš onakvu kakvu volimo.

TAGOVIb.o.b. banks friško ispod peke glazba hip hop lianne la havas pop r&b soul

Komentiraj