Glazba

woop

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: slušaju se čudaci, hitovi, iskorištavači i viralni hit godine zasad

Piše , Objavljeno

Ako ne znaš što slušati, tu uskačemo mi. Najnovije pjesme i spotovi okupljeni na jednom mjestu. Svašta se dogodilo u prošlih tjedan dana, od stvari koje ćemo slušati na repeatu do stvari s kojima smo zbunjeni.

Playlistu nađi na Youtubeu ako želiš samo stisnuti play dok nešto radiš, a ako želiš ipak malo pozornije, nastavi čitati.

Doja Cat – Say So

Evo Doja mačkica nas vraća kroz vrijeme i zvukom i načinom snimanja i izborom omjera slike i čitavom vizualnom estetikom spota. We love it.

Thundercat – Dragonball Durag

Thundercat je jedna osebujna ličnost. Svirao s Erykom Badu, svirao sa Suicidal Tendencies, surađivao sa svima ikad i postavio temelje neke nove scene u Kaliforniji, a njegovi vlastiti projekti nas uvijek fasciniraju. Pogotovo spotovi koji su jedan prekrasan lo-fi diy na steroidima. Plus – svaka pjesma koja ima Dragonball u imenu je remek-djelo u našim svjetlucavim očima.

Kandžija – Bambus i kavijar

Brat Stjepko svakim albumom raste, zvuk se razvija i fino balansira između različitih strana spektra – sadržaj vs pakiranje. O spotovima ne moram ni pričati, Hrvatska bi bila ljepše mjesto za život da glazbenici promisle spotove kao Kandžija i njegovi rodijaci suradnici. Svi 6. ožujka u Boogaloo na koncerat!

Four Tet – Baby

Na vokalima je Ellie Goulding, to nisam ubrao na prvo slušanje kada je prijateljica proslijedila stvar. Finijeg housea danas nećeš čuti. Stvar je izašla prije nekog vremena, sad je izašao i spot koji je praktički kao real-world Winamp vizualizacija, ali me nije briga – dovoljno da imam pravo ubacit je na pregled noviteta.

Pink Sweat$ – 17

Special kind of energy. Teška roza romantika. Pink Sweat$ cilja na John Legendovu publiku, ako poslušaš riječi osujetit ćeš njegov masterplan.

Mabel – Boyfriend

Dua Lipa je zvala i želi svoj zvuk nazad, ali Mabel nije briga. Mabel je odlučila zašećeriti zvuk kako bi došla do većeg broja streamova. Nemam ništa protiv kad je odrađeno ukusno.

Khruangbin i Leon Bridges – Texas Sun

Volio bih da Khruangbinovci i Leon Bridges naprave cijeli album skupa. Ova pjesma je proljeće, stavi ju na repeat ako ti fali vitamina D.

SZA & Justin Timberlake – The Other Side

Nisam očekivao SZA-u na ovako komercijalnom singlu, ali mi je drago da sam ju čuo u ovom svjetlu. Pjesma ni nema neku umjetničku vrijednost, oslanja se na earworm efekt i pretjeruje s refrenima, ali hej – dupe mi se miče u stolici i pleše mi se. Misija postignuta, eksploatator par excellence JT zna što radi.

tobi lou – HOT TUB DREAM MACHINE

Volim ovog lika. Iako sam već čuo njegovu stvar hot tub TIME machine prije par tjedana, ovaj DREAM machine je prilagodio zvuk i neke lyricse. Čovjek se igra i nije ga briga, a zahvaljujući njegovom eksperimentiranju smo dobili kompletniju pjesmu.

RMR – Rascal

Country s hip hop pozadinom. Naravno da će se vući paralele s Old Time Road. Ali pazi vamo. Ovo će biti hit. Sad smo 2 dana nakon releasea spota i imamo 179 tisuća viewsa. Ovo skače opako. Ne znamo tko je osoba koja pjeva jer nosi skijašku masku, ali želimo čuti još. Zaintrigiran sam.

Lost Girl – I Won’t Give Up

Garaža se vraća. Zajedno sa zaraznim beatovima i generičkim tekstovima.

TAGOVIfriško ispod peke glazba muzika pjesme što slušati