Glazba

za ljetne dani i noći

Banner 300

Glazba friško ispod peke: soundtrack za prijatelje, ljubav i ljeto

Piše , Objavljeno

Francis and the Lights – Friends feat. Bon Iver

Francis And The Lights je lik iz New Yorka za kojeg smo čuli prije par godina kad je preradio Kanyeovu Can’t Tell Me Nothing, a sada ga vidimo u spotu s Kanyeom i Bon Iverom – na kojeg je navodno utjecao svojim produkcijskim vještinama.

Već smo izdvojili Chance The Rapperov mikstejp/album kao najbolji album 2016. godine dosad, a veliku ulogu na albumu igra i Francis and the Lights, poglavito sa stvari Real Friends.

E pa Chance je na Twitteru iskočio s jednom činjenicom.

Pogledaj ovaj nevjerojatan spot i svjedoči awkward plesanju. Video tjedna.

Cassius – The Missing feat. Ryan Tedder and Jaw

Cassius su napokon izbacili svoj novi album Ibifornia, a objavljen je i interaktivni spot za singl The Missing. Spot prikazuje zaljubljeni par, a klikom na jednu osobu mijenjate pripadnike tog para. Na taj način ćete miješati rase i spolne orijentacije – a poruka videa je stvarno divna. Preview videa je u tweetu ispod, a cijeli video i miksanje parova je na CassiusTheMissing.

Gonjasufi – Maniac Depressant

Gonjasufi je čudak. Možda i nije, ali radi čudnu glazbu. Idući mjesec izlazi njegov novi album Callus, a prvi singl je psihodelija teška. Što očekivati od pjesme takvog naziva?

Ryan Hemsworth – Wait feat. Keaton Henson i Mitski

Nismo dosad nikad čuli Keatona Hensona, ali čini nam se da je došlo to vrijeme. Hvala bogu i Ryan Hemsworthu. Mitski je ove godine izbacila hvaljen album groznog naziva Puberty 2 koji nikako da preslušamo, ali nakon ove Hemsworthove stvari za Adult Swim Singles Series ćemo pronaći vremena i za Mitski i za britanskog folk pjevača Hensona.

Atmosfera!

Ako želiš čuti kvalitetan projekt u nastanku, provjeri Soundcloud page Adult Swim Singl Series.

The Bug – Box feat. D Double E

The Bug je na Ninja Tuneu. To ti treba biti dovoljna preporuka. Sve na Ninja Tuneu je TO ŠTO TREBAŠ SLUŠATI.

The Bug se na novom singlu fantastično slaže s grime MC-em D Double E-jem (to se rimovalo) i treba se zavrtiti nekoliko puta da ti uđe u kosti.

Jamila Woods – LSD feat. Chance The Rapper

Ovo je godina u kojoj nijedan tjedan ne može proći bez Chancea. Jamila Woods je taj topli glas koji smo čuli na Sunday Candy, a uskoro izdaje svoj projekt HEAVN na kojem ćemo sigurno čuti još Chancea.

LSD znači Lake Shore Drive i ovo je pjesma o Chicagu. Čak i ako nikad nisi doživio Chicago osobno – samo zamisli da se radi o tvom gradu. Kojigod grad bio tvoj.

Tinie Tempah & Wizkid – Mamacita

A ono… Tinie uzima sve što je popularno, a nigerijski pjevač Wizkid je zahvaljujući Drakeovom One Danceu itekako popularan. Dominikanska Republika, lijepe žene… Nije glazba za dušu, ali je za ljeto.

Popcaan – Wicked Man Ting

Otkad je Vybz Kartel u zatvoru, Popcaan vlada dancehall svijetom. Još jedna stvar za ljeto – jer što je više ljeto od Jamajke?

TAGOVIcassius chance the rapper friško ispod peke glazba hip hop ninja tune

Komentiraj