Glazba

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: što slušati kad je sve spremno za vikend

Piše , Objavljeno

Nova glazba. Ono što svi trebamo u ušima, srcima i kukovima što češće. Pa evo ti naš doprinos – orno smo preorali Internete kako bismo ti skratili muku kopanja i pružili užitak jednostavnog stiskanja playa.

Možeš dohvatiti Youtube playlistu ako te ne zanima što imamo za reći, a možeš i nastaviti skrolati i pripremiti se za intelektualne razgovore preko vikenda o treskanju dupeta u DaBabyjevom spotu i iskrama koje pršte iz Travis Scottovih očiju.

Travis Scott – HIGHEST IN THE ROOM

Brate, ispala ti Jordanica dok si se borio s robotom.

Zedd & Kehlani – Good Thing

Zedd i Kehlani su udružili snage. I dalje pažljivo slušamo kad je Kehlani u pitanju iako je očito da gospođica ima problema. Malo je u vezi sa slavnim producentima, malo s NBA košarkašima pa opet s istim producentima pa završi u bolnici zbog pokušaja samoubojstva pa stavlja to na društvene mreže. Onda odjednom voli žene. Pa onda odjednom je trudna. S gay mladićem s kojim se voli. I evo sad ima bebu, izašla je iz odnosa s baby daddyjem i odmah skočila u vezu s YG-jem, kalifornijskim gengsta reperom koji je nedavno dobio bebicu. Da, zvučimo kao TMZ, ali sve to bi inače utjecalo na doživljaj neke osobe. Nama ne, i dalje pratimo njen rad i kliknemo odmah. Talentirana, dobrog glasa, šećerasti r&b i silky smooth plesni pokreti. Ludi smo, znamo.

Gang Starr – Family and Loyalty feat. J.Cole

Video je režirao Fab 5 Freddy, legenda. Malo je old-school naivan, snimljen s vrhunskom tehnologijom pa nam je mozak razvučen na sve strane i ne može pohvatati što se događa, ali pjesma je sve. Hrana za dušu. Ujedno i zadnji J.Coleov featuring – bar na neko vrijeme. DJ Premier je rekao kako su mu suze curile niz facu dok je završavao ovu stvar. Guru R.I.P.

DaBaby – VIBEZ

Ime pjesme govori sve o pjesmi. Either you get it or you don’t.

Ocean Wisdom x P Money – Breathin’

UK on the map! Nakon Ocean Wisdom i Dizzee Rascal kolaboracije, evo i P Moneyja.

Tory Lanez – Watch For Your Soul

Tory konzistentan, ali mi želimo neki masni hit. Ovo to nije, ali i dalje ćemo slušati u sklopu neke playliste (naprimjer ove od cijelog tjedna koju raspisujemo sad stvar po stvar) za atmosferu. A ako dobro slušaš – primijetit ćeš sample koji je korišten i u klasiku Worst Comes to Worst od Dilated Peoplesa. Još jednom – Guru R.I.P.

Ameer Vann – Los Angeles

Izbačen iz Brockhamptona, ali evo ga nazad. Kažu – Ameer je Thanos, a Brockhampton su Avengersi. Kažu – njegova glava je Thanosova brada. Kad vidiš spot, bit će ti jasno.

Hobo Johnson – You & the Cockroach

Hobo Johnson nam je kao Kimya Dawson i Lil Dicky odjednom. Čudno. Hipsterski. Iskreno. Zarazno. Ne vjerujemo da slušamo monolog u kojem se skoro ništa ne rimuje. I da nam je dobro.

KAMAUU – ivy

Raspad sustava. Raspad veze. Čut ćeš to kad stisneš play. KAMAUU je artist iz New Yorka koji je aktivno i pjesnik, ne lovi samo glazbenu karijeru. I osjeti se drukčiji senzibilitet nego kod onih koji žele reflektore. Dva palca gore #ebertstyle

Omar Apollo – Kickback

Nećemo se truditi ni objašnjavati, ali sjeda nam ovo. Slušamo while we kick back. FRIENDS EP je vani. Na svim mjestima koja su na internetu gdje se može naći Friends EP.

Guapdad 4000 – Gucci Pajamas feat. Chance the Rapper & Charlie Wilson

Grozno ime. Sorry. I ne bismo ni kliknuli da nismo vidjeli što se još nudi u pjesmi. Wikipedia kaže da mu se vokali i stil mogu usporediti s Ma$eom, Fabolousom i Cam’Ronom. A mi, nostalgičari stari, možemo stati iza toga.

Bio je na Dreamville projektu Revenge of the Dreamers III i sad pokušava iskoristiti momentum. Tu je i institucija Charlie Wilson čiji “ooh wee” znaš itekako. Desetljećima već. A i Chance je dao doprinos.

ilham – in too deep

Queensbridge je poznat po Nasu, Cormegi i ostalim stvarno street tale reperima, ali tu i tamo se pojavi netko kao Ilham koja nas potpuno očara svojim stilom i melodijom. A to nam je ova stvar odradila.

Majid Jordan – superstar

Imamo od Luther Vandrossa Superstar pjesmu koju volimo, Usher ima svoju, a evo i Majid Jordana s pjesmom istog imena. Zadovoljni smo.

Danny Brown – 3 Tearz feat. Run The Jewels

Ono kad vidiš tko sudjeluje, znaš da će biti čudno i dobro.

TAGOVIfriško ispod peke glazba muzika pjesme što slušati