Glazba

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: supergrupe, superheroji, Cartoon Network i povratak otpisanih glazbenika

Piše , Objavljeno

Najnovije iz svijeta glazbe, što singlova, što spotova. A sve je dobro… Brinemo se za tvoju naslušanost.

J.I.D. – EdEddnEddy

.

Ne možeš ni vidjeti naslov ove stvari, a da ne pomisiš na klasik s Cartoon Networka. Sva sreća – takav spot smo i dobili.

J.I.D. je potpisan za Dreamville, J.Coleovo pleme koje polako, ali sigurno osvaja svijet.

Thirdstory – Still In Love (Acoustic) feat. Eryn Allen Kane

Eryn Allen Kane je sve. Ona je onaj dodatni vokal u Chanceovom Same Drugs spotu, znaš ju! Nevjerojatna akustična verzija s Thirdstoryjem (koji su nastupali kao član Chanceovog benda na turneji) je dokaz da oboje imaju priliku urezati se u globalno sjećanje svih ljubitelja zvukova punih duše.

.

Iiiii edit dan kasnije – izbacili su i spot, samo bez Eryn…

.

Zajebano.

Nilüfer Yanya – Thanks 4 Nothing

.

Tek su joj 22. Iz Londona je, ali po samom imenu znaš da nije iz Londona. Potpuno iskrena. Ništa drugo nije važno. Gledati spot nam je malo nelagodno, dolazimo do spoznaje da su veze kultovi, a kultovi nikad nisu bili naša šalica čaja – ali stvar će se još dugo slušati.

LA Timpa – 2;ep1

.

Samo – wtf! Nekad je i to dovoljno.

Kendrick Lamar & SZA – All The Stars

.

Vrhunski spot, dobra stvar koja naginje više na elektroniku nego što smo navikli od Kendricka. Vjerojatno glavni singl sa Black Panther soundtracka. Sve što ima veze s tim filmom je dobro. Ne treba u to uopće sumnjati.

Starchild & The New Romantic – Ophelia’s Room

.

To je zapravo jedna osoba. Bryndon Cook. Gitarist za Solange kojoj je svirao gitarske solaže. Evo, prestat ćemo. Gasimo komp. Spot je režirao Toro Y Moi – što se i vidi po lo-fi estetici. Ma može. Sve može. Ajmo podebljati ovih 1200 viewova sad.

Blood Orange – June 12th

Još jedan česti suradnik od Solange. Dev Hynes radi fine stvari, a volimo kad nas iznenadi s nekim random pjesmama koje nemaju veze s albumima.

Cashmere Cat, Major Lazer & Tory Lanez – Miss You

.

Plesačice na ledu u spotu. Što više trebaš? I voze se na ovom zamboniju. Podučavamo svaki dan – zamboni ti je ovo što popravlja led, a dobio je ime po tvrtci.

Kehlani – Again

Puno smo očekivali od njezinog debitantskog albuma – ali se nije dogodilo, nije nam sjeo. Nakon albuma je počela izbacivati random stvari koje su nam polako počele vraćati vjeru. Ova akustična nam posebno odzvanja.

August Greene – Optimistic feat. Brandy

Želimo da se Brandy vrati u mainstream, nedostaje nam.

.

A August Greene nije lik već supergrupa sastavljena od Commona, Roberta Glaspera i Kariema Rigginsa. Common je nekoć izbacivao hip hop albume koji su postali klasik i bez obzira što nam je u top 5 najslušanijih artista na LastFM-u, opao je u ovom desetljeću. Čak nam ne znači ni previše što je dobio Oscara za stvar s John Legendom iz Selme. Ali ovaj potez spajanja s jednim od najvećih pijanista današnjice Robertom Glasperom i vrhunskim bubnjarom – Kariemom Rigginsom (čuj njegov Headnod Suite ako nisi)… Vrhunski potez. Pozdravljamo. I ovaj spot za Optimistic je feel good, a sviđa nam se i što je Brandy dobila ogromnu porciju pjesme da zasja.

MGMT – Me and Michael

.

Novi album uskoro vani. Pod “uskoro” mislimo u petak, 9. veljače. Pristojni synth pop od ove gospode, ali mrzimo sami sebe što nam ništa njihovo ne može nadmašiti Electric Feel.

Rhye – Count to Five

.

Ludi smo za Rhye još otkad je on bio lud za nečijim trbuščićem na Open. Da, Rhye je muško. Točnije Michael Milosh. Kad je Rhye tek počeo postojati – još je dio njega bio Robin Hannibal čiji rad znamo još od danske grupe Quadron koja nam nekad neizmjerno nedostaje. I evo – novi album je vani bez Robina, ali Milosh odradio vrhunski posao s live bendom.

Ako ne znaš što slušati u ovo vrijeme – Rhye je idealna glazba za zimu. I buđenja. I uspavljivanja. I svako drugo doba dana i godine.

Portugal. The Man – Keep On

.

Još jedan bend oko čijeg se vokala raspravljalo na kavama s ekipom. Spol, godine, rasa, sve se dovelo u pitanje – da bismo saznali da je u pitanju žgoljavi hipster iz Portlanda sa svojom ekipom.

Ova stvar neće biti hit kao Feel It Still, ali bi mogla postići dovoljan broj radio playeva da se i vama i nama uvuče pod kožu.

Mahalia – Proud of Me feat. Little Simz

.

Mahalia i Little Simz, nema greške.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hitovi muzika nove pjesme pjesme

Komentiraj