Glazba

friškije od pazuha poslije tuša

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: toliko dobre glazbe (i spotova) na jednom mjestu

Mi ne odustajemo. Donosimo vam najfriškije od friškog, neke od ovih stvari su izbačene prije svega par sati.

Piše , Objavljeno

yuna – lanes

Ako pratiš ovu rubriku na tjednoj bazi – Yuna ti je poznato lice i poznat glas. Novi album Chapters je stvarno vrhunski, a ako ikad budeš slomljena srca – ova stvar ti treba vidati rane. Jer nema ništa bolje za iscjeljivanje od depresivne i iskrene glazbe.“If this is love, you can keep it”

river tiber – i’m a stone

Ovaj lik će biti zvijezda. Ne znamo što se događa s tom Kanadom, ali mi se ne možemo prestati čuditi koliko talentiranih glazbenika dolazi otamo kroz posljednjih 5-10 godina. I ne, ne mislimo na Drakea.

Album mu izlazi 24. lipnja i već trljamo ruke.

wiki & kaytranada – 3 stories

Wiki je wikiwikičudan (onomatopejizirasmo skreč) lik iz njujorške hip hop grupe RATKING, a ovdje se spojio s Kaytranadom koji je iščupao neki predivan sempl i čitav vibe nas malo podsjeća na MF Dooma. Animacija je superjednostavna, ali prepoznatljiva, vuče na devedesete. Ima eksplicitnih animiranih scena, pazi da mama ne uleti na prvu minutu pjesme.

tunji ige – war

Prepoznaješ sigurno ove baywatch kućice u spotu. Vizuali maščoba, moraš priznati. Tunji Ige radi dobre stvari. Nije hipermuževan hip hop s pištoljima na kakve su starije glave navikle, malo je hiperpjevan hop – ali valja. Valja kao valovi.

jorja smith – where did i go?

Jorja Smith je mlada glazbenica iz UK-a, a za svoj posljednji singl je i “režirala” videospot. A gle… Vrlo hrabro, ali čitav spot izgleda kao da je kamera zapela na vječnom zoomu. Ali pjesma… Pffff. To je ta pjesma.
Želimo joj sreću u budućnosti. I bolje spotove.

drake – 4PM In Calabasas

Voli Drake te pjesme s ranim jutarnjim satovima u random gradovima. Ova posve random stvar (koja nije na zadnjem albumu) nam je vrh. Kažu ljudi da spominje Diddya u negativnom svjetlu, nas iskreno boli briga.

future – wicked

Brate, Future vlada svijetom. DS2 je proglašen platinastim, a zbog novog spota za Wicked ćeš vikati “damn” čitavo vrijeme. “Plesačice” su nevjerojatne. Moraš vidjeti. Damn.

tory lanez – luv

Prošli Lanezov singl “Say It” nam ne napušta playliste, a čini se da smo dobili još jednu koja se priključuje kandidaturi za stvar godine. Naravno, ta lista nije nimalo realna i ima barem dvadesetak komada gore (a i Rihannin Work će pobijedit kakgod bilo). Zbog “Luv” sa Cashmere Catom i Benny Blancom na produkciji smo čudni

Da ne prećeramo kao svaki put glumimo da smo stali s pregledom, ali ako želiš još – evo ti još neki linkovi.
Maxwell – 1990x
Homeboy Sandman – Eyes
Oshi & DAWN – Lemonade Lakes
James Fauntleroy – Can’t Let You Go

Baci i ti nama nešto da se pogozbimo.

TAGOVIfriško ispod peke future glazba hip hop kaytranada river tiber soul yuna

Komentiraj