Glazba

za saundsisteme

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: trip s Alt-J, cmoljenje s XX-ima, himne ženama i još puno toga…

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Tory Lanez – DopeMan Go

Možda i najbolja stvar na njegovom projektu New Toronto 2. Čekamo dan kad ćemo ovo čuti vani.

Mick Jenkins – Pressed for Time feat. GoldLink

Ovo navodno nije ništa novo, ovo je pjesma koju su Jenkins i GoldLink odradili “a while back”. Ne smeta nam, daj još.

Jenkinsov album The Healing Component je bio jedan od boljih albuma u 2016. godini, a skoro smo ga uhvatili i na Outlook festivalu, ali smo prekasno krenuli iz hotela. Hvala prijateljima s Outlooka što nisu gotovi na vrijeme.

Little Dragon – Season High

Za ovo ćete morati imati malo strpljenja jer je dio embeda i dio intervjua na BBC Radiju, ali isplati se. Season High rastura, usprkos zvuku igračke s lokalnog kirbaja.

Šveđani Little Dragon rade čuda, imali smo prije par tjedana i njihovu prvu novu stvar nakon 2014. godine. High joj bijaše ime.

Alt-J – 3ww

Pretpostavljamo što 3ww znači, a Alt-J se vraćaju nakon trogodišnje stanke, a moći ćemo ih vidjeti i na onom zagrebačkom festivalu na kojem uvijek pada kiša. Novi album im se zove Relaxer, izlazi 9. lipnja.

Jorja Smith – Beautiful Little Fools

Na Dan žena, Jorja je izbacila novi video za pjesmu koju je navodno napisala sa 16 godina – nakon čitanja Velikog Gatsbya. Lik iz Gatsbya, Daisy kaže za svoju novorođenu kći da sve što djevojka može biti u ovom svijetu je lijepa mala budala. Naravno da to nije istina, naravno da protiv toga Jorja Smith protestira. Volimo žene. I volimo glazbu. I žene koje rade glazbu.

Ariana Grande & John Legend – Beauty and the Beast

Ariana Grande i John Legend su odradili svoju verziju Oscarom nagrađene Beauty and the Beast koju su izvorno otpjevali Brian McKnight i Celine Dion. Sad je u kinima igrana verzija Ljepotice i zvijeri, uskoro nećete moći pobjeći ovoj pošasti (koju volimo jer smo imali djetinjstvo) – pa je totalno u redu da znate gdje ste ju čuli prvi put.

A i za razliku od inače, Ariana G. je u najodjevenijem izdanju u zadnjih nekoliko godina.

John Legend se opako bacio u filmsku glazbu, Oscar za pjesmu s Commonom za Glory (sa soundtracka Selme), angažman u La La Landu, sad ovo… Zna se gdje su pare.

Glass Animals – Pork Soda

Glass Animals volimo iako bismo ih mogli slušati češće. Nova stvar nas je podsjetila koliko im je dobar bio prošlogodišnji album How to be a Human Being. Spot za Pork Sodu? Dva palca gore!

Joey Bada$$ – Land of the Free

Joey Bada$$ je aktivan u zadnje vrijeme, nakon singlova Devastated i Victory, riješio je i jednu od koje smo dobili malo 2Pac ambijent. Land of the Free, jaše se kroz pustinju, beat nas podsjeća jako na nešto što bi 2Pac izabrao.

Novi album mu je vani 7. travnja. Ako smo dobro skontali američki način zapisivanja datuma.

The XX – Say Something Loving

Možda ne volimo toliko nove XX-e jer smo u malo sretnijim vezama, ali evo – nova stvar je tu, Jamie XX nešto nabada u pozadini, predvodnici su tog emocionalnog indie zvuka s razlogom.

Chui – Tebi Putujem feat. Josipa Lisac

Jedna je Josipa Lisac. Divno nam je što je uvijek spremna na suradnju s kvalitetnim glazbenicima.

Dub FX – Thinking Clear

Volimo Dub FX-a, ali ovo nam nije sjelo baš na prvo slušanje. Vama? Poruka je divna, ali nešto nam smeta.

i…

pjesma…

tjedna…

je:

6Lack – Free

Ovaj klinac iz Atlante radi neke nove stvari, mogao bi uskoro eksplodirati i biti svuda, nešto kao south verzija The Weeknda.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop soul The xx

Komentiraj