Glazba

Aside Banners

Glazba friško ispod peke: trippy Björk, opaki Gorillaz, pozitivni australski hip hop… i još puno toga

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Sevdaliza – Hero

Ova mlada dama živi u Rotterdamu, ali je iz Irana otkud je pobjegla u svojoj petog godini života. Nevjerojatna je, slušala je Biggieja sa 7 godina, sa 16 je upoznala svoju seksualnost zahvaljujući glazbi Janet Jackson, a zaradila je i diplomu za komunikacije te je igrala košarku za mlađe selekcije Nizozemske. Uskoro izbacuje debitantski album ISON, a mi ga iščekujemo. Dotad – prvi singl.

Yaeji – Feel It Out

Nismo sigurni što o ovome mislimo, ali pod utjecajem će nas ljuljati kao more.

Amber Mark – Lose My Cool

Na ovu mladu damu ćemo morati pripaziti. New school i old school u isto vrijeme, a video samo pomaže čupanju nekakvog nostalgičnog osjećaja. Bravo, Amber, daj još.

Dawn Richard – LA feat. Trombone Shorty

Samo je jedna Dawn Richard, prčka po čudnom R&B pravcu i ne odustaje. Nekom će se svidjeti, a nekom baš i ne. Ova stvar je iz 2015. godine, ali je tek sad dobila video tretman.

Björk – Notget

Prava Björk, animirana Björk, svejedno nam je. Toliko ju volimo i da pišemo o s prijeglasom u njenom imenu. To za nikog ne radimo. Björk. Vidiš?

Brother Ali – Own Light (What Hearts Are For)

Brother Ali je TAJ lik. Čovjek koji može sve sa svojom glazbom, čovjek koji pomiče granice hip hopa, a pomaže i mirenju različitih svjetonazora. Volimo ga. Nadamo se da će nekad na europsku turneju da ga opet vidimo lajv.

Evidence – Throw It All Away

Rhymesayers gore s Brother Alijem, Rhymesayers ovdje s Evidenceom. Čak i kad ne radi pod okriljem Dilated Peoplesa, Evidence rastura. Čini se da lik baš voli kišu.

Mount Kimbie – We Go Home Together feat. James Blake

Ne znamo je li ovo s nekog albuma, EP-ja, ali nije ni važno. Mount Kimbie i James Blake zajedno su dobitni kombo.

Feist – Century feat. Jarvis Cocker

I Feist i Björk isti tjedan? To zovemo dobrim tjednom.

22. srpnja ju možeš uhvatiti na Out of the Woods festivalu u Wiesenu u Austriji.

WizKid – Come Closer feat. Drake

Već smo imali stvar prošli tjedan u rotaciji, a sad imamo i spot s čudnim vizualima i prekrasnim mladim damama. Drake se ne pojavljuje u spotu. Not cool, Drake, not cool at all. Kad ti je WizKid trebao za One Dance, onda je sve bilo u redu?

Gorillaz – Let Me Out feat. Pusha T & Mavis Staples

Gorillaz su oduvijek znali uzeti dobre repere za suradnje – počevši s Del The Funkee Homosapienom i De La Soulom pa su sada svom odličnom i odlučnom singlu prispojili i Pusha T-ja, ali i soul legendu Mavis Staples. Na svakoj pjesmi s albuma Humanz imaju barem jednog gosta pa će tako svatko naći nešto dobro za sebe. Ili sve.

Bliss n Eso – Moments feat. Gavin James

U slušateljskoj karijeri svake osobe koja dublje kopa po hip hopu dođe faza kada slušaš izvođače iz jedne nacije. Tako smo imali švedsku fazu, francusku fazu, japansku fazu, ali i onu australsku koja nije toliko egzotična zbog potpunog razumijevanja jezika. Svejedno nam je ta faza bila draga, a otad s osmijehom na licu pamtimo Bliss n Eso. Drago nam je da još uvijek rokaju… Ova stvar je s njihovog šestog albuma koji još nije vani. Kad bude vani, znat ćete. #pozitiva

TAGOVIfriško ispod peke glazba gorillaz hip hop soul

Komentiraj