Glazba

uzmi nam karte

Aside Banners

Hip hop legende Pete Rock i C.L. Smooth na Tha Git Downu – ide ti se? Vodimo te

Piše , Objavljeno

Ove legende nastupaju u Zagrebu u The Garden Breweryju – nastup pada na srijedu, 18. listopada. Hoćeš?

Pete Rock i CL Smooth su jedan od najutjecajnijih kombinacija producenta i MC-a u povijesti hip hopa, a itekako su definirali zlatnu eru zvuka istočne obale. Sirovi New York, e to čuješ u njihovim pjesmama, ali nikako onaj isforsirani geto prizvuk koji pokušava prizvati vremena uličnih bandi i “warriors, come out to plaaaay” mentaliteta. Oni govore kako je.

Hrpa klasika sastavljenih od soulful i jazzy beatova te promišljenih tekstova, ova dva gospodina će nam pokazati kako i zašto hip hop mijenja živote.

1991. godine su izbacili All Souled Out, kultni debitantski album, a nakon toga su još s dva albuma upotpunili postojanje svakog ljubitelja hip hopa diljem svijeta.

Surađivali su sa svima i sve ih znaš – istu buksu za snimanje su dijelili s Public Enemyjem, EPMD-em, Heavy D-jem i RUN DMC-em, a nakon razlaza sa Smoothom, Pete Rock je nastavio surađivati samo s teškašima.

Nakon dugogodišnje pauze, počeli su opet nastupati zajedno, a nastup u Garden Breweryju je jedinstvena prilika za sve fanove čistog hip hopa.

Večer će nastupom otvoriti MC, beatmaker i audioinženjer poznat kao Tone Tuoro koji živi u Zagrebu, ne boji se eksperimentirati sa zvukom iako ljubav prema prljavom boombapu uopće ne skriva, a tekstove piše na engleskom jeziku.

Upitali smo ga najvažnije od svih pitanja:

Kakav je osjećaj dobiti priliku otvarati za ovakva imena i ljude?

Tone Tuoro:A naročito Pete Rock i C.L. Smooth, uz A Tribe Called Quest i Rootse su u meni probudili želju da se bavim hip hopom. Uvijek sam ga slušao i odrastao sam uz Paca, Biggieja, Nasa, ali kad sam otkrio njih – najviše sam se poistovjetio s njihovom glazbom. Njihov pristup glazbi, jazz utjecaj, liricizam, jednostavnost u prenošenju poruke i raznovrsnost tematike je nešto što ih čini posebnima. Nisu napadni i glazba im plovi. U mojim ranim radovima i razvoju sam puno kopirao, odnosno učio njihove strukture flow, aranžmane i iyričaj – što se pogotovo čuje u prvim projektima.

Nisam tough guy, a opet sam proživio štošta. Kao i oni, zato se i poistovjećujem s njihovom glazbom. Veliki su mi uzori, tako da prilika za nastupati prije njih je kao jedan mali dream come true.

DJ podrška su Git Down rezidenti Phat Phillie i Soul Bader, a pridružit će im se i Marvel, ZG hip hop producent koji je surađivao s Redmanom i Boot Camp Clickom iz New Yorka. Slušat će se najbolje iz zlatnog doba hip hopa.

Reachoutali smo i do Pete Phillieja i pitali ga zašto baš Pete Rock i CL Smooth za bday party i nije li Winamp playlista dovoljna.

Phat Phillie: Winamp odavno ne koristim (smijeh), a i Youtube playlista je za ekipu koja hip hop živi na svom laptopu u sobi u stanu svojih roditelja. Ja imam mogućnost da to napravim uživo te da sa svojim herojima iz devedesetih proslavim svoj 42. rođendan. Ispalo je da su Pete & CL u blizini baš oko mog bday datuma, a kako već godinu dana u Garden Breweryju radimo hip hop/funk tulume Tha Git Down, ovo je bila jedinstvena prilika da ih prvi put zajedno vidimo uživo u Zagrebu i ujedno proslavimo moj jubilarni.

Phillie, sretan ti!

VODIMO TE NA KONCERT, PAZI VAMO

Dijelimo jednoj osobi dva upada na ovaj event u Garden Breweryu. Zahvaljujemo Garden Breweryju i Tha Git Down timu na suradnji. Kako do ulaznica? Čitaj dalje.

Na kojem albumu se nalazi najveći hit Pete Rocka i C.L. Smootha – “They Reminisce Over You (T.R.O.Y.)”?

Pošalji točan odgovor uz osobne podatke na franjo@idesh.net, pobjednika ćemo izvući nekim random kolom sreće u utorak u podne.

Novce koje biste dali za kartu sačuvajte za vrhunska craft piva u Gardenu. Vidimo se tamo!

The Garden Brewery1 by Antun Cerovecki_preview

REZULTATI NAGRADNE IGRE: Točno je odgovorila Ana Roksandić i baš nju je izabrao Wheel Decide, budite s nama i u budućnosti kad budemo dilali još ulaznica za buduće Git Downove.

Ulaznice
Ako vam se ne posreći kod nas, ulaznice su u pretprodaji 80 kuna, dok će na blagajni na ulazu koštati 100 kuna. Dostupne su u sustavu Entrio.hr.

FINAL_PeteRock_Square_preview

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop nagradna igra the garden brewery

Komentiraj