Glazba

Aside Banners

It Might Get Loud: Page, Edge i White u intimnom gitarističkom dokumentarcu

Tri gitaristička superstara iz tri različite generacije 14. kolovoza će premijerno uvesti gledatelje u vlastito iskustvo sviranja. Dokumentarac 'It might ge loud' dolazi u kina u LA-u i New Yorku, a Jimmy Page, Edge i Jack White će nakon toga zasvirati i na kino projekcijama diljem svijeta

Piše , Objavljeno

Dokumentarac ‘It might get loud‘ kojeg je osmislio i producirao Thomas Tull, a redateljski potpisuje Davis Guggenhelm uvodi nas u gitaristički svijet trojice rock’n’roll velikana, Jimmyja Pagea iz Led Zeppelina, The Edgea iz U2-a te Jacka Whitea iz White Stripesa.

It Might Get Loud trailer

Kako naglašavaju autori projekta, ovo je prvi glazbeni film kojem nije toliko u cilju predstaviti glazbenike u njihovom koncertnom, izvođačkom izdanju, koliko pokazati kako se intimno odnose prema instrumentu, kako izgledaju njihovi kreativni procesi te koje su lokacije presudno na njih utjecale. ‘Pokušali smo pokazati što tu trojicu umjetnika pokreće, što ih čini strastvenima kao svirače, što ih je nagnalo da se uopće počnu baviti gitarom’, kaže Thomas Tull.

Film nas uvodi u priču kako su serviser namještaja iz Detroita, studijski glazbenik i slikar iz Londona te dublinski školarac razvili magičnu ljubav prema instrumentu koja ih je naposljetku dovela do zvjezdanih visina. ‘Gitara je za mene personifikacija suvremene glazbe, od video igara do debata oko top 10 gitarista svih vremena, od rocka do jazza i bluesa. To je instrument koji je zaintrigirao svačiju maštu’, objašnjava dalje Tull.

‘It might get loud’ je premijerno prikazan na festivalu u Torontu prošle godine, Sony Classics ga objavljuje ovog mjeseca, a kada ćemo imati priliku vidjeti na filmskom platnu Pagea u kamenoj dvorani gdje je snimljen ‘Stairway to heaven’, Edgea u U2-ovom studiju kako snima gitare za novi singl ili Jacka Whitea dok sklada pred kamerom, nemamo blagog pojma.

TAGOVIdokumentarac film Jack White Jimmy Page The Edge u2 White Stripes

Komentiraj