Glazba

bekka with the good hair

Aside Banners

Iza mlade nade Bekke i njezinog hita ‘Želim’ stoji pocket palma

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot (yem)

Rijetko pišemo o singlovima domaćih artista bez obzira što nam je inbox zatrpan PR-ovima različitih labela i “labela”. Ograničenje vremena, interes publike, kvaliteta glazbe – sve to igra ulogu u ovoj odluci. Ponekad kroz svu tu maglu se uspije probiti projekt koji nas zaintrigira i u maniri internet kustosa kakvima se smatramo – želimo podijeliti, želimo da svi čuju.

To se dogodilo danas. Na Youtube homepageu mi je izronio thumbnail, kanal je provjereni yem, piše Bekka – Želim. Kliknem jer sam znatiželjan. Oduševim se. Preslušam pjesmu nekoliko puta jer sam sucker za garage i sve srodne žanrove i zvukove, pogotovo kad su ovako dreamy. Odlučim pisati članak. Provjerim ispod videa creditse. Glazba i tekst: pocket palma. Pa naravno. Kako drukčije. Bio sam oduševljen njihovim koncertom u Tvornici, čak sam djevojci kupio i ploču, može se reći da smo fanovi. I onda svoje iskustvo prenesu dalje. To još više volim.

Čuj ti to. Iako je tek prešišalo 1000 viewsa, ovo mora biti hit.

.

Spot ima već uobičajenu estetiku s ljubičasto-plavkastim tonovima (nemojmo o točnim nazivima bojama, imam traume). Što mislim pod tim? Imam dojam da sam vidio puno takvih spotova, ali to je dobra stvar – pogotovo za prvi singl. Kvalitetno, dobro, isprobano. Yem ima još jedan dragulj u svojim rukama, očekujem Bekkin debitantski album koji izlazi početkom jeseni. Ako koronalicious situacija ne zakomplicira stvari.

TAGOVIbekka glazba hrvatska glazba pocket palma singl yem