Glazba

Jay-Z stvara nova pravila

Aside Banners

Jay-Z i Samsung: 6 nula ili ništa

Piše , Objavljeno

Dok Kanye West baca te albume s varijacijama na Isusovo ime, daje suludo glupe ali zabavne intervjue, šef i tatica radi biznis. I to pravi.

jay-z_010213Jay-Z nije jedan od onih panjeva koji još uvijek misle da će prodati cde, nego zna šta mladež voli, bez obzira što nije baš mladić, uklapa se u današnje vrijeme te moguće je da će baciti gejm čejndžera ili po narodski, promjeniti tu igru. Kako? Pa preko interneta brate. I mobitela. S istog mjesta odakle čitaš ovo predivno štivo.

Dok se neki trude mjesecima oko promocije albuma, slično kao i Justin Timberlake, Jay-Z je bezveze snimio trominutnu reklamu, predstavio ju na poluvremenu utakmice Miami Heata i San Antonio Spursa, i bacio ju na tu ludu mrežu, a potom ko iz vagine skupio preko dva milijuna gledanja u jedan dan. U videu, najavljuje se njegov novi album Magna carta holy grail i suradnja s Samsungom, i to pazi kakva.Ako skineš novu aplikaciju za Samsung Galaxy dobiješ novi album i to za džabe, i to 72 sata prije službenog izlaska albuma, četvrtog dana u srpnju iliti svim ljubiteljima američkih filmova poznatom kao onaj dan za njihovu puricu. Pa za ne povjerovati?

U ovom videu, inače edukativnog karaktera, gdje se između ostalog, pričaju životne tajne, slušaju beatovi, proizvode zvukovi kao što su bum ka bum ka ka, također čujemo i Jaya kako kaže da uz tekstove koje inače piše također mora napisati nova pravila, pa ajde kad već piše čovjek.

U pisanju zvuka, a možda i spomentih pravila sudjeluju Rick Rubin, Pharell Williams, Swiss beats i Timbaland. Dakle još samo fali Dr.Dre s kojim bi bila upotpunjena lista najpopularnijih producenata u pop mjuzi zadnjih par godina. Aj fala bogu nema Skrillexa ili nešto slično također popularno, eto čak i Jay-Z drži do nekih principa, bez obzira na lovu. A kad smo već kod love, s bivšim lokalnim lerdijem iz Brooklyna, spominju se samo milijuni. 6 nula ili ništa, sinko. Nakon što je žena mu, inače poznata Hvaranka, Beyonce potpisala ugovor za Pepsi za 50 mijuna dolara, ovaj ugovor za Samsung vrijedi 20 miljuna. Samo 20 milijuna?

Dosta slabije ali ipak su milijuni, a pošto se sve radi o milijunima kod njega, tako će i 24. lipnja kada izlazi aplikacija, prvih milijun korisnika Galaxy S III, Galaxy S 4 i Galaxy Note II koji ju skinu, ne samo što će dobiti Magna cartu i sveti gral za dž, nego će i moći podijeliti aplikaciju s ostalim korisnicima Galaxyja preko (ne)društvenih mreža. Iskreno, gotovo smo sigurni da u nekom drugom slučaju ovo ne bi prošlo, ali pošto je Jay u Americi ekvivalent, npr. Thompsonu ovdje, a i sreća prati hrabre, a i na kraju krajeva kažu da je mason, tako da ipak mislimo da bi moglo biti nešto od cijele priče.

Komentiraj