Glazba

Pola članak/pola kviz

Aside Banners

Jeste li znali da su ove Game of Thrones zvijezde i glazbenici?

Pa ti reci da Igra prijestolja nema najbolji cast na čitavom svijetu.

Piše , Objavljeno

Nevjerojatno smo se iznenadili kad smo čuli da je jedan od (doslovno) najvećih likova u Game of Thronesu poznati DJ, a da je Theon Greyjoy u stvarnom životu brat od Lily Allen.

Ali nismo znali da se ovoliki dio glumačke ekipe bavi glazbom. Kako bismo vam pružili nešto što nije samo običan članak, napravili smo vlastitu verziju mini-kviza.

Kao obilježje svakog paragrafa ćemo napisati stvarno ime glumca, umjesto imena lika kojeg glumi u Game of Thronesu, a nadamo se da ipak niste toliki no-liferi da znate imena svih mogućih glumaca koji su kročili u Dubrovnik (i Irsku i Španjolsku) za potrebe ovog epskog fantasya.

Imate videospot, pokušajte odgovoriti i onda odskrolajte do odgovora. Ako želite testirati svoje oči, uši i um – polako skrolajte da si nešto ne spojlate – ali to ste vjerojatno već navikli s Game of Thronesom.

Jerome Flynn

Radio je pop rock kavere, a 1995. godine su snimili i hit cover Driftersa “Up on the Roof”. Podsjeća nas na Bahame iako nikad nismo bili tamo, a i ne vjerujemo da tamo imaju krovove na kojima je moguće stajati.

Tko je on? Nama je isto trebalo neko vrijeme da shvatimo o kome se radi.

A to je…

……

…………

………………..

…………………….

……………………………

Bronn, vrhunski mačevalac iz Westerosa.

got bronn

Raleigh Ritchie

Slušali smo njegovu stvar Stronger Than Ever, a skakali smo i na garage remiks iste stvari od MJ Colea, ali nikad nismo znali kako izgleda. Dosad je izdao 3 EP-a, išao je na turneju s George Ezrom, a već je bio i u TOP 40 singlova na britanskim ljestvicama. Ako se malo više posveti glazbi, mogao bi biti superzvijezda.

U creditsima je naveden kao Jacob Andersen, a rekao je da ga većina fanova ne povezuje sa serijom.

A to je…

……

…………

………………..

…………………….

……………………………

Grey Worm, vođa Unsullied trupa. Jedan dobar lik iako nam djeluje dosta usko za ratnika, ali nećemo diskriminirati.

Grey-Worm

Iwan Rheon

Ovo neće biti toliko teško pogoditi jer lik je isti kao i u seriji, samo je ovdje malo simpatičniji. Baš zbog toga nećete vjerovati da je to taj lik jer mu mrzite facu.

I? Pogodili?

Iwan Rheon nam je bio poznat kad je sletio u Game of Thrones, naknadno smo se sjetili da je u pitanju onaj drugi malac iz odličnih Misfitsa (koje ipak nismo pogledali do kraja). Stvara folk glazbu koja nas podsjeća na Damien Ricea i neke sporije uratke Eda Sheerana, ali za razliku od njih – mora još poraditi na zadržavanju tonova. Da, to je Ramsey Bolton čiju smo smrt jedva dočekali. Ali nakon ovako nježne pjesme, totalno je oke.

Ipak je neki pristojan lik.

Ipak je neki pristojan lik.

Carice van Houten

Ova Nizozemka djeluje znatno drukčije od svoje uloge u Igri prijestolja.

Osim glumačke karijere odlučila je njegovati i glazbenu, izbacila je album sastavljen od 11 pjesama, ali smo našli spot za jednu jedinu stvar. Ne možemo reći da nam je sjela i puno nam se više sviđa kad se razgolićuje u seriji.

A to je…

……

…………

………………..

…………………….

……………………………

Melisandre, Crvena žena što rađa sjenke. Nismo nikad pomislili da bi bad bitch mogla biti ovako nježna. I iskreno, dosadnjikava.

melisandre-1920

Michiel Huisman

Ovog lika se sjećamo još iz serije Treme gdje je baš glumio glazbenika, nizozemskog uličnog svirača na ulicama New Orleansa. Odlična serija kreatora The Wirea, svakako preporučamo.

Vidjeli smo ga i u World War Z-u, seriji Orphan Black, bio je glavna muška uloga u filmu The Age of Adaline, a glumio je i u seriji Nashville gdje je također mogao pokazati svoje pjevačke i sviračke talente.

Huisman inače pjeva na nizozemskom, a tlaka nam bila tražiti te nizozemske singlove. Evo jedna scena iz Tremea…

I? Znaš li o kome se radi?

A to je…

……

…………

………………..

…………………….

……………………………


Daario Naharis
, lik na kojeg se neko vrijeme cepala naša prekrasna Khaleesi. Zamijenio je Ed Skreina koji je prije glumio Daaria.

daario-naharis-1024

Brennock O’Connor

Nemamo puno toga za dodati s obzirom da se radi o jako mladom glumcu. U nekom random stanu u Münchenu je prepjevao stvar kolege iz serije, Stronger Than Ever od Raleigh Ritchieja. Mlad i perspektivan. Još uvijek je samo u kaverima i mjuziklima, ali se nadamo da će predvoditi novi akustični britanski val.

A to je…

……

…………

………………..

…………………….

……………………………

Olly. Znaš ono siroče koje je bilo među odraslima u Night’s Watchu?

GoT Olly

Jedan od najomraženijih likova u seriji jer je na kraju prošle sezone zabio nož u Jon Snowa. Sva sreća Jon je oživio. I objesio Ollya i ekipu.

Natalie Tena

Ova djevojka ima bend koji se zove Molotov Jukebox, a glazbu koju rade klasificiraju kao gypstep. To ti je mješavina gypsy i dubstepa. Imaju harmoniku, to ti treba biti dovoljno. Možeš li ju prepoznati?

A to je…

……

…………

………………..

…………………….

……………………………

Osha. Nismo ju prečesto vidjeli u Game of Thronesu, ali brinula se za Bran Starka. Naš najdraži wildling, uz Jon Snowovu džindžer damu.

got osha

I za kraj samo…

Hodor

Kristian Nairn je DJ o kojem smo već pisali, a vjerujemo da se svi iznenade kad izgovori nešto što nije Hodor.

TAGOVIGame of Thrones glazba hodor

Komentiraj