Glazba

novi video

Aside Banners

I kralj Justin zna znanje – sise i guzice u spotu spašavaju stvar!

Piše , Objavljeno

Sedam minuta, desetak grudi, napućene usnice i puno pare… Ništa se previše ne događa, ali, kvragu – dobro je.

Znamo da je Justin Timberlake kralj i dosadni smo u tom ponavljanju, ali iza titule morale su dolaziti i privatne odaje na razini, a strašno nas je zanimalo kako one izgledaju. Vjerojatno najbolje tu tajnu ilustrira spot za pjesmu Tunnel Vision s nekolicinom putenih ljepotica što svojom koreografijom prenose toliku emociju koju vam naprosto nismo mogli uskratiti. Dijelimo sve bratski, a ovo je spot zbog kojeg ćete zaplakati…

JT je prije četiri mjeseca objavio svoj treći studijski album The 20/20 Experience s deset pjesama koje nisu imale veze s naslovom. Jasno kao dan, falilo je još toliko pjesama ovog pjevača-biznismena. Nedavno je potvrdio da se tako radilo o prvom dijelu dvostrukog izdanja koje će biti upotpunjeno ove jeseni (30. rujna) objavom drugog diska s novih deset pjesama na kojima radi s istom ekipom s prvog dijela. A prvi dio obilježila su dva uspješna singla u četiri mjeseca od objave, čime je više-manje potrošen sav dobar materijal s The 20/20 Experience jer, brate mili, ekipa se previše zaigrala za soundboardom, pa su ga našopali koječime i sad čo’ek nema ‘safta’ za novi singl Tunnel Vision. Ali ima mesa. I to vrlo, vrlo, zelo, veoma finog.

Uvijek okružen nadrealno lijepim božicama satenske kože, napornu pjesmu u koju se sa svojim meketanjem, prđenjem i podrigivanjem ubacio ofucani Timbaland kompenzirao je, eto, vrlo savitljivim plesačicama što ne vjeruju u grudnjake. Prodao nam foru i prikovao nas da sjedimo sedam minuta za ekranom i na repeatu gledamo ovu divnu umjetničku režiju. Sedam minuta, desetak grudi, napućene usnice i puno pare… Ništa se previše ne događa, ali, kvragu – dobro je. Frajer je za Britni najprije isplakao rijeke, ronio, pa je deset godina poslije osam minuta cvilio svojoj voljenoj Jessici Biel – opjevanoj anđelici zadnjeg singla Mirrors koja je baš i mogla statirati mužu u spotu Tunnel Vision i nadgledati da sve prođe po peesu tijekom snimanja.

justin-tunnel-vision-01Nakon što je upalilo Robinu Thickeu da funky-dance stvar Blurred Lines učini jednim od najgledanijih spotova posljednjih mjeseci zbog komada u toplessu, JT je morao uzvratiti istom mjerom i u prilično sličan koncept ubaciti, eto, nešto malo poetično i umjetničko. A znamo da su sise grudi jedan od najpoetičnijih motiva u umjetnosti. Tu su mu pomogla čak tri redatelja – Jonathan Craven, Simon McLoughlin i Jeff Nicholas i sklepala mu jedan NSFW spot. Ne treba ni njih trojicu zanemariti jer se radi o zanimljivom kreativnom timu. Craven je sin redatelja kultnih hororaca Wesa Cravena (Strah u ulici brijestova i Vrisak), a izvan redateljsko-filmskog kruga poznat je kao menadžer Chapin Sisters. McLoughlin je nešto manje poznat, ali radio je za zvučna, iako nešto manje mainstream imena, Plan B i za opakog DJ Shadowa. Treće ime u trojcu je Jeff Nicholas, umjetnik poznat po radu s Beastie Boysima, Mars Voltom, Jimmy Eat World, Beckom i Foo Fightersima. Osim što je nekima od njih režirao videospotove, poznat je i po svojoj ludoj mašti koja se mogla vidjeti u dizajnu merchandisea i turneja spomenutih imena. Također je s JT-om surađivao na dizajnu stranice za novu glazbenu eru, kao i za snimanje lyric videospota za Suit&Tie.

Odijelo i kravatu gospon Timberlake zamijenio je ovog puta opuštenijom, vrećastom varijantom gdje su stvari nesputanije. Naravno, kako bi lakše mogao nabaciti koreografiju poput onih projiciranih teti i njihovog interpretativnog plesa. Buraz, ak’ se nas pita, onda je ovo čisti art! Pitamo se samo koliko će ovo preživjeti cenzorske šake YouTubea. A da se odmah preusmjerimo na PornTube?

TAGOVIgolotinja u spotu justin timberlake spotovi

Komentiraj