Glazba

čemu?

Aside Banners

Korn ušli u dubstep

Metal i elektronika izgledaju kao čudan par, ali druženje ta dva žanra (i svih njihovih podžanrova) traje već nekoliko desetljeća. Skinny Puppy, Ministry, Nine Inch Nails, Fear Factory, Pitchsifter i Rammstein - samo su neki od bednova koji su utvrdili put ovoj fuziji, ili su čak bazirali svoj zvuk upravo na tome.

Piše , Objavljeno

Korn

Korn


Najnoviji na popisu direktnog sparivanja metala i elektronske muzike su Korn. Iako su već utvrdili tradiciju izdavanja raznih remiksa svojih singlova- što bi najčešće završilo kao nepotrebni bonus disk albuma – Korn su sada otkrili trenutno najpopularniji elektronski žanr, a to je dubstep. I tu se rodila ljubav, putem interneta. Oduševljenje je rezultiralo u novom singlu Korna, Get Up!, kojeg je producirao mag Skrillex.

Pregledavao sam muziku online i odjednom pomislim – koji je ovo kurac? Jebote!’ – elokventno kaže frontman kalifornijske nu metal instutucije Korn, Jonathan Davis, objašnjavajući kako je otkrio dubstep. ‘Totalno me privuklo. Nakon što sam poslušao Skrillexovo sranje, poslušao sam Ruska i sve te londonske dubstep DJ-eve‘.

Skrillex, pravim imenom Sonny John Moore, nekoć je bio frontman post-hardcore benda From First To Last. ‘Ubacio sam se u dubstep negdje oko 2007. Tada je dubstep bio više… Onako, za benganje. Bio je tematski manjeg raspona, dosta mračan i dubok zvuk‘. U nekoliko godina, dubstep je zarazio milijune slušatelja, te postao online senzacija vrijedna parodiranja.

što je dubstep

što je dubstep


Skoro pa da postoji pravilo – ako postoji snimljena traka, postoji dubstep remix. Deftones, Killswitch Engage, Suicide Silence – upišite ime metal benda + dubstep remix u tražilicu i utopite se. Davis tvrdi da su se Korn odlučili za ovakvu suradnju kako bi izbjegli zvučnu dosadu, iako znaju da će mnogi gledati na to kao odvartnu kombinaciju metala i plesne glazbe. Ipak, ‘trebate znati točno što radite, a Skrillex zna’.
Korn trenutno snimaju novi materijal, riječ je o EP-u za kojeg biraju pet-šest pjesama od deset, koliko sada imaju na lageru. Novo izdanje očekuje se što prije, preko Roadrunnera.

TAGOVIdubstep Korn Skrillex

Komentiraj