Glazba

NOVO, A STARO!

Aside Banners

Legendarna ABBA nakon 40 godina izbacila novu pjesmu, natukli već 3,5 milijuna pregleda!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Prošlo je gotovo 40 godina otkad su posljednji put zajedno stvarali glazbu, članovi grupe ABBA su se vratili. Švedska pop grupa najavila je nadolazeći “hologramski” koncert u Londonu i svoj prvi studijski album nakon četrdeset godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA (@abba)

“Napravili smo pauzu u proljeće 1982., a sada smo odlučili da je vrijeme da to okončamo”, objavio je bend u priopćenju za javnost. “Kažu da je glupo čekati više od 40 godina između albuma, pa smo snimili nastavak The Visitors.” ABBA je kratica od imena pjevačica Agnethe Fältskog i Anni-Frid “Frida”Lyngstad te instrumentalista i kantautora Bennyja Anderssona i Björna Ulvaeusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA (@abba)

Počeli su 1970. kao kabaretski sastav. Četiri godine kasnije s “Waterlooom” su pobijedili na Euroviziji. Postali su zvijezde s pjesmama poput “Dancing Queen” i “Fernando”. Još jedan hit, “Mamma Mia”, bio je inspiracija za broadwayski mjuzikl i film u kojem glume Meryl Streep (i Cher).

Članovi su sada u 70-im godinama i objavili su brojne samostalne projekte. Već nekoliko godina ABBA najavljuje okupljanje, sad su to i ostvarili. Njihov novi album, Voyage, bit će objavljen 5. studenog. Uključuje singlove “I Still Have Faith in You” i “Don’t Shut Me Down”, snimljene u Anderssonovom studiju Riksmixningsverket u Stockholmu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA (@abba)

U najavi, ABBA kaže da inspiracija za ponovno snimanje dolazi od stvaranja “najčudnijeg i najspektakularnijeg koncerta o kojem ste ikada mogli sanjati”. Sljedećeg svibnja grupa će digitalno nastupiti s bendom uživo u posebno izgrađenoj areni u Olimpijskom parku Queen Elizabeth, koristeći sličnosti koje je stvorio tim iz Industrial Light & Magic Georgea Lucasa.

Poslušajte!

“Moći ćemo sjediti u publici i gledati svoje digitalno ja kako izvodi naše pjesme na pozornici u prilagođenoj areni u Londonu idućeg proljeća”, stoji u najavi. Ulaznice za događaj kreću u prodaju 5. rujna. “Doista plovimo u nepoznatim vodama”, nastavlja se u izjavi. “Uz pomoć našeg mlađeg ja putujemo u budućnost. Nije lako objasniti.”

Izvor: NPR

TAGOVIabba disco glazba nova pjesma pjesma