Glazba

Klik pa snimaj!

Aside Banners

Pridružite se tisućama ‘glumaca’ u spotu nizozemskog indie banda

Piše , Objavljeno

Za nizozemsku grupu Light Light vjerojatno nikada niste čuli, ali njihov novi spot će vas zasigurno oduševiti. Zašto? Zato jer ćete moći i sami ‘glumiti’ u njemu!

Light light kilo

Čak i vrsni poznavatelji indie scene imati će problema sa smještanjem grupe Light Light ‘na mapu’, no to nije toliko čudno, s obzirom da postoje svega dvije godine i još nisu izdali niti jedan nosač zvuka. Ali djevojke i momci iz ovog trippy-psihodeličnog-electro rock sastava su se zato potrudili skrenuti pozornost na sebe onim što je u zadnje vrijeme jako popularno: kvalitetnim i originalnim spotom.

light light kilo

Nakon ludih Rusa i još luđih Rusa, Nizozemci su angažirali programera i umjetnika Roela Woutersa da im napravi interaktivni spot za pjesmu Kilo, koji se pokreće odlaskom na stranicu www.donottouch.org. Interaktivni dio cijele te priče jest da stranica prati pokrete vašeg miša, tojest prikazuje kursor, te nakon što odradite (ili ne odradite) sve zadatke koje vam instrukcije kažu, pohranjuje put vašeg kursora sa svim kursorima drugih korisnika, tvoreći tako jedan jako zabavan i neobičan, digitalizirani spot (ovakva simbioza umjetnika i korisnika se stručno naziva crowd-sourcing).

Robert Rodriguez nam nudi da glumimo u njegovom novom filmu, Light Light nam daje šansu da se okušamo u spotovima… što je slijedeće? Jedva čekamo vidjeti!

TAGOVIindie interaktivni Light Light spot spotovi

Komentiraj